Orang baru…


Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

Kami panjatkan kesyukuran kepada Mu ya Allah..atas limpah kurniaMu ini..

Kronologi peristiwa gembira ni…

3 Jun 2006 : hari bahagia..kami disatukan..alhamdulillah..jadi weekend couple..keje kat JB, suami kat Kluang..jumpa seminggu sekali je..huhuhuhu…

3 Jun 3006

1 Julai 2007: start duduk serumah( masuk keje jabatan kerajaan, dapat duk quarters)..bestnye..sejak kawen tak pernah duduk satu rumah…

Julai 2007 – Jun 2006 : dah dekat setahun duk bersama tapi belum ade rezeki dapat baby..sedara mara dah bising, tiap kali balik kampung asik tanya bila nak ada baby je, suruh g berubatlah, urutlah…..sabar jelah…😦

tapi takpelah..masing-masing sibuk dgn keje n dapatlah lupakan pasal baby ni kejap…belum ade rezeki..

My beloved cats..Oni(top) dan Chibi..penghibur hati..

Awal Julai 2006: badan rasa lain macam, instinct kata mcm pregnant..tapi tak sure sebab maklumlah tak pernah rasa pregnant…lagipun period belum due lagi..nak buat pregnancy test kit pun tak valid lagi..

Pertengahan Julai: period lambat..jeng jeng jeng…buat test sendiri kat rumah….positive!Tak percaya lagi tu..jumpa dr kat klinik, dr ckp, betullah tu takkan test kit tu nak tipu kut..

Terang giler line tu kan?

Today( 14 Ogos 2008) : dah 8 minggu pregnant….dah start loya..n tak berapa gemar mkn nasi ( sedih..sebab catlina suka makan!)

So..itulah ceritanya secara ringkas..mula – mula tak terasa nak buat blog tentang ni..tapi bila fikir – fikir balik..kan seronok bila anak( atau anak – anak?hehe) dah besar nanti dan dia baca tentang sejarah hidup dia sejak dari kandungan..dan juga galakan dari suami (fly) dan kawan rapat (masviona) yang mencadangkan buat blog…tq mas for the idea..

2 Comments

  1. masviona said,

    August 14, 2008 at 10:51 am

    waaaa…ini sudah bagusbetul mc yg ateh ckp tuh…satu hari nnti kalu benda nih still ada (blogspot)ni leh la anak² kita jadikan rujukan…ahakss

  2. CatlinaFly said,

    August 16, 2008 at 3:43 am

    tulah along…kira mcm pregnancy diary atau family diary lah ni..kan?seronok pulak tulis blog ni..tapi tak la dpt tulis ari2 mcm along…selang 2 hari bolehlah..takde idea sgt lagi ni…tak sabar tunggu baby kuar…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: