Merdeka


tanggal 31 bulan 57..hari yang mulia hari bahagia…

hmm..lagi brape hari je nak sambut hari merdeka…dan juga my birthday!( yay! cuti tu yang syoknye)…actually my birthday n my sis birthday senang sgt nak ingat…mine is 31st august n my sis’s is 13th august, terbalik nombor je..

ish..makin tua la aku..tambah lagi setahun..kejap je yer..rasa mcm baru semalam masuk tadika, baru semalam amik pmr, baru semalam amik spm…baru semalam grad, baru semalam kawin hehe..cepat betul masa berlalu…

hmm..kekadang sedikit rasa kesal tgk sambutan hari merdeka ni..org ramai berkumpul di dataran tunggu pukul 12 semata- mata nak jerit MERDEKA!pastu mulalah budak2 remaja bersidai dari mlm santak ke pagi buta..diorg paham ke makna merdeka ni?

dan juga kesal dgn insiden2 yang berlaku kat negara kita ni..mcm2..kadang2 tgk berita tu, rasa mcm berada kat US atau New York pulak..mcm drama!tak payahlah ckp berita ape rasanya semua dah tau…dgn pergolakan politik Malaysia ni..but who am i to say?

cuma..bersyukurlah kita bukan macam di Bosnia Herzegovina sedikit masa dulu, dan bukan macam di Rusia dan Georgia..jagalah keamanan..janganlah usik sensitiviti kaum mana2 pun…kadang2 hal yang remeh, impak nya besar n boleh bawak menjadi perang…nauzubillahi min zalik…

SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN…

Perpaduan Teras Kejayaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: