Checkup

Pagi tadi kul 8 lepas punch card aku kuar g klinik…utk monthly checkup..dah 3 bulan dah rupanye baby ni…check darah for haemoglobin count, alhamdulillah ok..check urin pun ok..tapi bila timbang..berat aku dah jadi 46.6kg..bulan lepas 48kg..hmm….

aku ngaku ade gak hari aku tak dpt nak puasa..(sebab byk kali muntah..dehydrated)..tapi kalau aku puasa pun, time sahur n berbuka aku cuma mkn beberapa suap nasi…serius aku tak selera..kalau dipaksa – paksa boleh muntah dibuatnye….perut lapar tapi mulut tak leh telan..pendek kata bila aku puasa, aku cuma mkn 2 kali sehari ( sahur & berbuka)…anyway Kak Rubi (Nurse) tu kata, normal lah tu buat 3 bulan pertama, hormon tak stabil lagi tambah pulak dgn selera mkn tak menentu & ditambah muntah2..actually berat asal aku sekitar 44 – 45 kg..so Kak Rubi kata jgn risau..maybe bukan berat baby tu yang kurang..berat bdn aku sendiri ni yang kurang…& she says..aku patut mkn 6 – 8 kali sehari, kerap tapi sedikit..hehe..ade alasan tak pose nih!but it’s true..kalau sekarang ni kalau aku lapar sgt, siap aku boleh muntah lagi tuh..dan juga Kak Rubi bimbang baby kecik nanti sebab tak cukup nutrien….huhuhu..jenuh la nak qada puasa n byr fidyah nantiiii…………..

and lagi satu tahniah buat suamiku En. Fly kerana terjebak jugak dalam dunia blog ni ..hahaha..aku yg jek2 dia suruh wat blog jugak..blog dia kat sini haaa…seniduniaku.blogspot.com

2 Comments

  1. masviona said,

    September 8, 2008 at 3:23 am

    xper ateh jgn risau..fasa pertama nih kalu berat trn pun ok la coz slalu morning sickness kan nnti dah 4 bln onwards ada ler selera mkn tuh balik…yg penting makan jer perper yg rasa berkhasiat lepas nih…bukan utk kta jer utk baby gak

  2. CatlinaFly said,

    September 9, 2008 at 12:08 am

    hmm..risau sebab ateh ni kan kurus..bila berat bdn turun tu yg makin risau tu..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: