Menghitung hari..

Hnsh..hnsh..semput aku..aku baru balik dari unit ladang..ade kes post mortem..bebiri dipatuk ular..disebabkan ni first time ada kes patukan ular, so aku n dr donny berbekalkan kamera , g amik gmbar post mortem tuh…byk betul kes ternakan mati sebab ular..seminggu lepas, ular sawa telan bebiri…yg ni aku tak tgk sebab aku takut aku “terkejut”…bimbang kena kenan..call me old fashion tapi time mengandung jgnb la tgk benda2 yang boleh menyebabkan kite geli sgt2 atau terperanjat kan…tapi rasanye tak yahlah aku masukkan gmbr post mortem tu sebab susah lak nak explain term2 patologi ni kat sini , nanti jadik blog nota post mortem plak..hehe..

Sepanjang jalan tu , rasa rugi pulak tak bwk Nikon D60 , sebab aku rasa pemandangan pagi2 kat ladang cantik sgt..dengan lembu2 nye kat padang ragut , dan ada burung putih bertenggek kat atas lembu tu..(mcm biasa , D60 tu En. Fly bwk g cekolah..huh..), lain kali ade kesempatan , aku nak shoot gmbr kat ladang pulak..

Ok..ni baru nk masuk topik entry hari ni…menghitung hari nk balik kampung sebenarnye..rindu sgt..n ini first time aku balik kg dalam keadaan berbadan dua…hehe..mesti ramai sanak sedara nk tgk aku kan (hahaha..perasan..)..and rindu nak balik rumah..jumpa mama & abah..

dan rasanye perjalanan balik kelantan kali ni akan jadi lebih 12 jam..kenape? sebab mesti aku n En. Fly asyik nak berhenti buat photoshoot jek!byk tempat menarik especially kat area tepi pantai kat terengganu tu…nak g masjid kuala ibai…amik gmbr pantai..amik gmbr makcik2 yg jual keroppok lekor ke makcik kat gerai air tuak ke gmbr budak2 tepi jalan ke…mesti best kan..anyway..i’m all up for this new photography adventure!

Actually, gmbr kat bwh ni bukanlah gmbr yang aku shoot…cuma aku nak tunjukkan ape maksud aku tadi, pemandangan kat ladang yang cantik n mendamaikan..
(gambar ehsan www.dobot.com.my , dr dobot ni kawan aku,satu batch masuk jbtn dulu..ni gmbr kat ladang Jelai Gemas, N9)


2 Comments

  1. masviona said,

    September 19, 2008 at 7:53 am

    ingtkan byk kali nk berhenti sbb ateh akan meloya morning sickness..rerope nye nk benti sbb nk snap gambor…aduyaaiii…minat le kan

  2. CatlinaFly said,

    September 19, 2008 at 8:37 am

    hehehe….alhamdulillah setakat ni takde pulak rasa nk muntah atau pening bila travel..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: