Perjalanan jauh tak terasa….

Detik2 perjalanan balik kampung………..

Aku dan En Fly bertolak dari Bandar Tenggara , Kulai ( rumah parent En. Fly) pada 28 Okt 2008, lepas subuh…balik ikut jalan segamat..kat bwh ni beberapa snapshot yg kitorg sempat snap otw ke Kelantan…

9:23 am ..aku baru start snap gambar..lepas subuh tadi ngantuk lagi lah… hehe
9: 38 am..pemandu berhemah..:P

10 am…dah dekat dgn simpang ke pekan

10:45 am …kuantan
10:55 am..tu dah nampak signboard ke kuala terengganu dah tu..
11 am..masih di kuantan tapi dah nak belok ke jalan menuju ke kuala terengganu
11.45 am…motosikal2 ni semua plet johor..balik mane lah agaknye tu?ni sama ada kelantan atau terengganu lah ni..ish..kematu bontot lame2 atas motor..bg yg ade kereta tu..bersyukurlah…2.10 pm…tu dia…besar tu tulisan Kota Bharu…dah kat ganu..nak masuk jerteh laks..
3.50 pm…singgah jap kat kedai keropok lekor..still in jerteh, keropok losong kat sini boleh tahan jugak n yg speselnye, ada jual yg frozen, sesuai utk perjalanan yg jauh, balik tinggal rebus @ kukus , goreng atau mkn kukus mcm tu jeNyam..nyam..ni keropok losong rebus..panas lagi…nmpk biasa je tapi sedap wooo4.55 pm…berhenti rehat jap kat Tok Bali..sambil amik gmbr
Subhanallah….
5:20 pm..dah start mendung5:26 pm..ujan dah turunnnn..lebat giler wei…

ujan lebat sampai la kami tiba ke rumah, kira2 pukul 6.30 ptg…alhamdulillah semuanye selamat..sampai kat rumah parent aku, my sis n her family pun dah ade , diorg smpi tghari hari yg same…

to be continued…(next entry)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: