Baby dah 4 bulan today!

ok ni cerita hari ni..pagi tadi…

mcm biasa g way monthly checkup..kandungan dah cecah 4 months…berat bdn dah naik, sekarang 47.4 kg..bulan lepas 46.6kg..wpun tak byk naik, at least aku dah tak risau..maknanye perkembangan baby ok..hemoglobin pulak turun sikit, so aku kene mkn mkanan yg ade zat besi..Kak Rubi(nurse) ckp pun dah boleh palpate ( rasa ) perut aku…n dia tny..ade tak rasa perut berdenyut2?

haha..ye..mmg ade rasa pun..kata nurse itulah denyutan baby…tp bukan selalu leh rasa..biasanye bila aku penat atau dekat nak masuk tido, baru dpt rasa denyutan tu hmm..rasa indah sgt2…rasa istimewa.. cuma ibu2 je boleh rasa tau..

alhamdulillah..actually sbelum raya ari tu aku dah wat ultrasound scan lagi sekali dgn ditemani en. Fly…mmg jelas nampak baby kami ni…dah nampak bentuk..panjang lebih kurang 3 inci..aktif pulak tu berenang2 kat dalam tu..maybe dia tak selesa bila doktor tekan2 probe scanner tu kat perut ( dr lelaki). So bila dia dah berpusing2 macam tu, last2 nmpk kepala je sebab bdn dah terlindung kat belakang plasenta (uri)…tak dapat la print gmbr scan tuh..frust jugak..tak pe lain kali aku try lagi amik gmbr scan tu sebab niat aku buat blog ni adalah utk baby ni..so mostly about this blog must be about the baby lah!(dan perkara yg berlaku sepanjang aku pregnant n sampai baby kuar nanti …)

Keluar dari klinik..en. Fly senyum smpi ke telinga..pengalaman baru bagi kami…ish dpt buat scan 3D best jugak kan..kat mane nak carik ah?

p/s: terima kasih kepada Pn Robiah, nurse di klinik desa Ayer Itam sepanjang beliau memantau pregnancy aku ni..rupanye tadi last aku g cek dgn dia..minggu depan dia dah tukar ke klinik di bndr kluang pulak ( mengkibol)…Kak Rubi mmg best, pengalaman byk tau..aku selalu call dia kalau nk tny ape2…THANKS AGAIN KAK RUBI!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: