Coconut (aka demi mertuaku..)

Ni cerita petang semalam ni…memandangkan parent aku dah start berpuasa 6…so utk berbuka puasa ptgnye, mama request air kelapa muda…memula cadang nk mintak kat umah jiran..tapi pokok kelapa kat umah jiran tu terlalu tinggi n takde galah la pulak..

sekali rupanye kat dpn umah pun ade daa…(aku tak perasan..bab pokok2 buah mmg aku selalu terlepas pandang, padahal kat keliling umah aku tu ade buah pulasan, rambutan, belimbing..hehehe..)…En. Fly yg nmpk kelapa muda depan rumah tu..aku ingtkan kelapa dah tua..so..ehem2..hero macho kite ni pun pegilah memetik kelapa n menakik buah nyior itu…thanks ye bang..:) sedap tau bila minum air kelapa hasil tangan suami sendiri , fresh without any sugar added…

Mula – mula..petik buah kelapa nye ye dek non…

Ok..start menakik…peh bakat terpendam kampung boy gitu…
Empat bijik sekali….

Masukkan dalam jag ye puan2….

Chaiyok chaiyok…gambatte ne..

Isi nye jgn lupe…keruk jgn tak keruk..

Tengok ..penuh satu jag wa cakap lu…(jag hijau kat bawah tuh..)..pastu kan letak ais..alah tak yah citelah..pikirlah sendiri🙂 pehhh

Kalau tak cukup..bwh ade video demo menakik @ mengopek kelapa mude for beginners..heh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: