Sakit eyut…adoi…& snapshot baby lagiii!

Yg ni gmbr kepala baby….
Yg ni gmbr whole body tapi kaki dia terlipat ..kat print out ni nmpk tak jelas sgt..tapi kat monitor ultrasound tu leh nmpk sekali sekala dia alih kaki dia..lenguh kut hehe

Saje je nk tunjuk diagram ni supaya senang nak paham…
lebih kurang mcm nilah baby lipat kaki ke atas…

Semalam aku je half day je..smpi kul 10 pagi..sebabnye..sakit perut atau ceroh perut kate oghe kelate.Sakit perut n cirit birit sebenarnye ( tak yah cite detail yer hahaha)..so…kul 10 pagi tu aku tak tahan dah perut sakit sgt ni..nk wat keje pun tak larat..g lah klinik..amik ubat n mc sekali..alang2 dah sampai klinik..minta doktor buatkan ultrasound scan sekali…heheh..sebabnye mmg aku nak scan n simpan print out scan tuh at least 2 bulan sekali..lagipun scan ni bagus utk tau perkembangan baby ni..hish..kalau leh dpt simpan video scan ni sekali..best jugak……

Menurut Dr. Abdul Kadir (owner Klinik Sri Desa – very nice fellow)..kalau ikut tarikh , mmg la kandungan aku ni umur dia 17 minggu tapi kalau ikut saiz dlm scan tuh..baby aku ni dah mcm 18 minggu..& dia kata don’t worry, ni maknanye baby ni sihat dan berkembang dgn baik..n dia check sekali anggota2 badan baby, dari ukutlilit kepala (42mm), keadaan tulang leher, tulang belakang, tulang kaki n tgn, semuanya ok dan sihat..alhamdulillah..

and masa snap gmbr baby ni..baby ni duduk dlm keadaan kaki berlipat so tak berapa jelas bila print out…lame gak dlm bilik doktor tu ( dgn nurse sekali laaa..),sebab Dr. Kadir nak amik gambar angle yang terbaik & since aku pun penah belajar pasal ultrasound ni( but I never mention to him I’m a vet!sebab nanti mesti dia tak cite byk sebab dia tau aku reti gak bab2 ni… tapi buat ultrasound kambing penah ler..hik hik)…aku leh paham dgn tgk gmbr scan tuh…dan juga boleh nampak degupan jantung baby ni..huh silap2 leh mengalir air mata tau !( tears of joy!) Another 4 months ++ to go! Semoga baby ini sihat hendaknya…aminn…

P/S; Dr. Kadir..thank you for your patience in entertaining my questions yesterday!😉 u r very informative n a comfort to talk to!

2 Comments

  1. masviona said,

    October 17, 2008 at 6:50 am

    sekejap je rasanya dah 17 weeks dah kan…mesti xsaba kan nk tunggu dia lahir

  2. CatlinaFly said,

    October 17, 2008 at 9:35 am

    musti!!musti!!!heheapa2 pun, harap2 semua nya selamat…sehingga melahirkan, sehingga dia membesar, sehingga dia bersekolah, keje..kawin..so on..bla..bla..aminnnn


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: