Gi klinik lagi..

Selamat malam semua…fuh aku rasa cam tak puas lak cuti..kejap je dah malam..sok keje semula huhuhu..tapi sebenarnye tgh mamai ni sbb siang tadi byk sgt tido ZZZzzzz…hehe..

Pagi tadi lepas breakfast & round2 bandar kejap dgn Cg Fly my beloved husband, kitorg singgah Klinik Sri Desa (klinik faveret aku , dah jadi mcm klinik panel bagi Catlina n Cg Fly!)..orang ramai tapi aku tak kira, aku nak g wat scan ultrasound jugak..lantak lah, tunggu pun tunggulah..lagipun we’re not rushing anywhere..yang jadi ramainya, sbb sekarang kan musim cuti sekolah, ramai2 budak2 berkhatan, tapi ari ni budak2 nye semua dtg utk dressing…(cuci luka jahit)..hehe..berkain pelekat semua..muke masam je semua…yg mak bapak, abang kakak yang ikut, duk menyakat2 pulak budak2 ni..heh..lucu pulak aku n Cg Fly tgk..ade lah lebih kurang 5-6 orang budak2 yang nak wat dressing tadi..masa aku masuk bilik doktor lak, sebelahnye ade 2 orang budak tgh wat dressing dgn nurse, aku tak nampak ler, tapi I can’t help hearing & siap tergelak2 lagi dgn doktor, nurse & Cg Fly bila dgr budak2 tu ckp..“abah..sakit bah!!..tak nak bah!!..”..siap dengar bunyi pintu nak ditarik, agaknye ade budak tu yang nak lari keluar kut…hehe..Well..pengalaman tuh bagi diorang, pengalaman nak jadi lelaki dewasa dalam agama kita Islam yang indah……pas2 ni, ade lah tu yang dah rasa cam dah besar & dah start ngorat aweks tuh! heh…

As for my ultrasound scanning, baby dah besar kata doktor, & dia tak dapat n fokus kat keseluruhan badan baby at one time, so doktor tu tunjuk kat aku one part of baby’s body at one time, tunjuk kepala, tulang belakang, dada, perut, punggung & kaki..aku ckp kat doktor tu aku ni suspected diabetes & adakah akan mendatangkan bahaya kepada baby?Doktor tu ckp, effect diabetes kepada baby , biasanye baby bersaiz besar 4kg lebih & maybe susah lah nak bersalin nanti sebab babynye besar..tapi tak ade effect lain, dengan syarat aku kene jaga mkn & kurangkan makanan2 manis…doktor tu ckp lagi, melihatkan kepada imej baby pada ultrasound , dan setelah diukur lilit kepala & panjang tulang paha baby, perkembangan baby mmg selari dgn umur pregnancy aku, maknanye, so far my baby is healthy,normal & berat baby ialah 617 gram!Wah..baby tak sampai sekilo pun lagi..hehe..agaknye balance yang lagi 3 kg lebih tu, mmg berat bdn aku la kut..hhuhuhuhu..aku dah GIMUKKK…masa scan tadi tu, punggung baby meghala ke dada aku & kepala dia ke bawah, dekat dgn serviks tapi nanti dia akan pusing2 lah ikut keselesaan dia (patutlah aku senak dada sekarang, bontot baby kat belah atas rupanye…)..gmbr scan pulak..just ade gmbar kepala je..nantilah aku upload..

Best ah doktor kat Klinik Sri Desa ni..layanan dia mmg tip top, walaupun sebelum ni patient lain ramai giler (aku tau dia mcm tak menang tangan, mujur ade wife dia bantu dia ari ni..wife dia doktor juga) & aku ni patient terakhir dia sebelum dia rehat untuk lunch..

P/S; Cg Fly tak puas tgk ultrasound tu sbb, skrin ultrasound doktor ni kecik sangat…🙂 ..and petang tadi aku buat kek coklat..bukan nak celebrate ape2, saje buat sbb teringin nak makan..tapi kene beringat lah mkn kek tu, aku ni tak tau lagi status diabetik ke tak nih..huhu..my faveret tuh..tapi takleh mamam byk2…

5 Comments

  1. HasraRazali said,

    November 20, 2008 at 3:10 am

    sERONOK AJE BACA PGALAMAN ORG KAN..:-(

  2. CuTeMiUt78 said,

    November 20, 2008 at 5:40 am

    pengalaman masa mengandung ni..memang indah tau.. teringat masa kita ngandungkan amirul dulu…

  3. CatlinaFly said,

    November 20, 2008 at 12:44 pm

    hasra : nanti adelah pengalaman hasra sendiri bila jadi mummy….ehem.. ehem..bila tu?hehe jgn lupe jemput..kalau dekat2 leh la sy pegi..

  4. CatlinaFly said,

    November 20, 2008 at 12:45 pm

    cute miut: betul , betul, betul! aduh sekarang ni baby kuat tul bergerak, nak2 kalau dia menendang kat pusat..geliiii…

  5. jus call me ida.. said,

    November 22, 2008 at 8:41 am

    mmm…. masa time macam ni la babyku aqil ditakdirkan bertemu denganNya dahulu..so jaga bebaik.. jangan buatbyk2 bende sangat..banyakkan rehat


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: