Gila keju..hehehe

Al kisah …taiiiif..sang kancil datang beramai2..berjumpa dgn sultan firaun….hehe ape aku merepek ni..alkisah sebenarnye..petang semalam balik keje..Cg Fly ckp, “yang, leh wat cheesecake lagi tak?“..hehehe..mlm tu jugaklah g Giant & beli cream cheese lagi..hihihi..eloklah tu, gila keju melanda..makin gumuklah aku & Cg Fly nanti hahaha…cheesecake still guna resepi same yg biduri myresipi nye, tapi aku kurangkan lemon jus ( 1 sudu teh shj), and buat base cookies guna sekut marie chocolate …..

Cara buat base cookies
(dlm myresipi pakai oreo , tapi aku takut manis sgt nanti so aku guna sekut marie)

120g biskut marie biasa @chocolate (lebih kurang 12-15 keping – aku agak2 je..)
120 g melted butter

1.hancurkan biskut dgn blender
2.gaul dgn melted butter
3.tekan dlm loyang rapat2, pastu balut dgn plastic wrapper & simpan dlm fridge dulu smbil sediakan adunan kek….

Adunan kek mcm kat entry aku yg terdahulu…resipi dari biduri@myresipi.com tuh…

Tadaaaa…layannn…..zasss!!

aisey..base cookies tu terlebih tebal laks hehe..anyway..Bon apetit!!

11 Comments

  1. Rajesh said,

    December 10, 2008 at 2:08 pm

    hi it’s nice blome Rajesh From Nepalvisit my bloghttp://www.rajesh420.blogspot.com

  2. Fly said,

    December 10, 2008 at 2:17 pm

    thanks wahai isteriku..kenyang ah makan cheesecake hehe

  3. CatlinaFly said,

    December 10, 2008 at 2:26 pm

    huhuhu jauhnye en rajesh dtg singgah blog ku ini ..tq mr rajesh.will see ur blog later k..

  4. yong said,

    December 10, 2008 at 3:47 pm

    yuhuuuuuu…tk tido lagi la…esok kan sgor coti!!!!🙂aisey…sebut cheese2 ni mmg tak leh gi lah..tekak ku ini mmg tak sporting tau!🙂kalau ‘gila kentang’ okeh!🙂

  5. CuTeMiUt78 said,

    December 11, 2008 at 4:44 am

    heh..heh… ayo.. tak tau.. pasni giler cheese je.. ckp pasal giant tu.. hari tu masa g kluang.. singgah jap kat giant tu.. dekat ngan rumah catlina ke

  6. Eita said,

    December 11, 2008 at 7:40 am

    waaaaaaa cedappppnyaaa heee chese cake gitu..🙂

  7. CatlinaFly said,

    December 11, 2008 at 10:05 am

    yong; yelah..org tu giler cekelat heheh…tapi sy suke dua2 cekelat n ciskek cemane nih…cute miut: giant kat tmn intan tu ke?mmg ler dekat sgt2 tuh!🙂eita: tulah nk kirim sepotong tapi dah abis dikerjakan oleh kami laki bini hehehehe

  8. Aldeany Hope said,

    December 12, 2008 at 6:09 am

    thanks catlina 4 ur cheese cake. :p sedapp. cmne ngan bekas tu?glup~ nampkny i kne antar bhn2 utk buat kuih muih ni… almaklum ler xde oven.. (pstt.. $ dah beli kat oven lenss.. hikkhikk)

  9. jus call me ida.. said,

    December 12, 2008 at 6:30 am

    wow… bestnye… tq for the ilmu my friend… ni nak kene try ni!hehe

  10. CatlinaFly said,

    December 13, 2008 at 3:35 am

    dr ida: try2 jgn tak try..hmm..tak tau la dah smpi tahap sedap ke tak tapi selagi tekakku & tekak hubby ku buleh terima..kira sedaplah tu kut hehehe..ko leh adjust gula tu kalau tak mo manis sgt…dan adjust jus lemon tu kalau nak masam @ kurang masam..first try aku buat, jadik lemon cheesecake laks hehe terlebih lemon juice kut

  11. CatlinaFly said,

    December 13, 2008 at 3:36 am

    itukz/aldeany: hehe..antor le cream mushroom soup & garlic bread ke..hehehehehehe itu tak yah masak gune oven kan hehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: