Nak sambut orang baru…

Hmm..lagi beberapa hari dah nak gaji kan…kalo kakitangan gomen mcm aku n hubby, dptlah bonus bulan ni..so sambil2 tgk tv mlm tadi..kami bersembang nak beli barang2 untuk baby..hehe..yang terlintas kat fikiran cuma pampers & botol susu..pastu buntu nak memikirkan ape lagi nak dibeli…last2 aku sms kakakku a.k.a Ultramama untuk mintak pandangan dia ape yang patut dibeli, sementelahan, aku dah preggie 6 bulan ni…

My sis said…beli…

1.Pampers newborn punye
2.Kain lampin sedozen
3.Botol susu
4.Flask/termos utk isi air panas
5.Towel baby
6.Baju baby 5 pasang (tak yah beli byk2 sbb bb cepat membesar…lagipun ade bju bb yang anak2 sedara & adik ipar Cg Fly punyer…hands me down…)
6.Mittens & booties
7.Sabun mandi baby J&J
8.Cotton buds yang kecik..

Hmm..amacam..rasanye ada apa2 lagi tak yang Catlina & Cg Fly perlu sediakan?
Please advise
..๐Ÿ™‚ tq!!

12 Comments

  1. yong said,

    December 13, 2008 at 4:15 am

    tambahan:-basin baby-cotsheet (alas lepas mandi)betul tu..jgn beli baju tecik2 byk2 pasal depa ni nanti cepat besor.chempaka dulu tak guna barut pun. opahnya tak bagi pakai. tak secure katanya! ๐Ÿ™‚

  2. yong said,

    December 13, 2008 at 4:18 am

    psst tambahan lagi :alat2 mandi tu tak yah beli byk2, sebab nanti orang selau bagi..hehehehehe

  3. Tukang cerita said,

    December 13, 2008 at 5:59 am

    Tikar getah…tisu bsh..kekadang bby, bila berak, susah nak bwk ker sink,~dlm pantang, bby kerap berak~…kita pun lemah lagik, better cuci ngan tisu bsh jer…~tp, tak yah beli awai2 sgt….~

  4. Aldeany Hope said,

    December 13, 2008 at 6:27 am

    5 pasang tu pun dah banyak tu catlina..tetiba beby u 3.4 n +++ dah tak muat new born tu;takpe got 2nd, 3rd ..+++haa.. ada lagikk..not 4 baby but 4 mumy standby 3 in 1 milo/biskut/cokelat ni nanti nk tunggu g labour room takann x mkn,xde energy nak push nt..mkn mknan yg ringan2je. and after salin mesti lapar gilaa..u leh buat minuman sendiri.. susah gak perut berbunyi..nak tunggu waktu melawat t.hari tu kalau besalin subuh2 jam 2-3 gitu kan.. husbn x leh masuk.hosptl bagi bfast n lunch tp kan nak pantang2.. dulu husbnd bawakan bubur dari rmh. :p andpad for mama hee’ :)aftr salin.. for normal birth.nt kalau ada apapa nt sy tambah… lupa larr..dah lama x ngandung hikhikk

  5. jus call me ida.. said,

    December 14, 2008 at 1:00 am

    my advice takyah beli apa2 sampai baby dah cukup bulan dan dah sakit nak besalin skit2..suruh orang lain bwkan selai dua untuk buat salin.. ini petua orang tua2 la..

  6. CatlinaFly said,

    December 14, 2008 at 5:40 am

    wah..tima kacih ye for all of this advise..will keep all this in mind :)domo arigato gozaimas hait hait ! hehehe

  7. lunaticg said,

    December 15, 2008 at 5:07 am

    salam…apa-apa hal pun selamat menyambut orang baru. tak tahu nak recommend apa.

  8. Ada Ayrissa said,

    December 16, 2008 at 1:29 am

    sonokkan nk smbut org baru…rasa nak beli satu kedai bwk balik…hehehheh..

  9. Eita said,

    December 16, 2008 at 3:31 am

    wah kakakku.. dah beli macam2 ya.. hee semoga semuanya trus ceria dan bahagia eh๐Ÿ™‚

  10. kak ina kl said,

    December 18, 2008 at 2:36 am

    yelah catlina…belum cukup 7 bulan jangan beli apa-apa…itu petua mak akak lah..tak tahulah petua org skrg ni…

  11. CatlinaFly said,

    December 18, 2008 at 3:00 pm

    kak ina: oh..ye ke..okess..tunggu 7 bulan.. lagi 2 minggu je lagi pun..

  12. CatlinaFly said,

    December 18, 2008 at 3:02 pm

    lunaticg, ada & eita: mekacih atas wish anda itu…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: