Nak sambut orang baru : Part 2

Hello!!!Selamat hari Isnin!!!..syoknye shopping barang2 baby semalam..rasa mcm nak borong semua je tapi both of my mother (mama & mak mertua) dah pesan jgn beli bju baby byk2 sgt sbb baby cepat besar..walaupun dah 2 kali scan doktor ckp baby girl..Catlina tak beli pun bju kaler pink..beli kaler putih & base putih jer..itu pun 3 pasang je..lagipun..ade lagi bju2 baby yang mak mertua simpankan from sepupu Cg Fly…tak cukup..beli je lagi..echeh…

Barangan yang selamat di”shopping” semalam…
Baju2 baby, napkin, mitten, booties & cap from simpanan mak mertuaku..

Bengkung(merah & biru for me…putih tu baby punye…)..
from both my mama & mak mertua..

Barang2 yang belum beli lagi (insya Allah g shopping lagi nanti hehe..)
1. Baby cot (err..ultramama tak nak sponsor ke hehehe..)
2.Mosquito net
3.Diapers newborn
4.hmm..mcm ade lagi je tapi tak tau ape benda…

12 Comments

  1. yong said,

    January 5, 2009 at 1:36 am

    eh syoknyeeee terasa2 perasaan ni tau…teringat dulu2..hehehehehe take care..

  2. Rafizah Nordin said,

    January 5, 2009 at 1:45 am

    bab shopping barang baby mmg syiok…mmg rase mcm nak beli sume bende…geram je kan…betulla ape yg mak & mak metua cakap tu…baby cepat besar.lagi satu nnt tentu kwn2 & saudara2 mai bg hadiah.heee tambah lagi baju baby…caye tak caye…mase akak anak 1st beli tak hingat donia.tp 2nd & 3rd baby beli 4/5 helai je.yg lain sume kwn2 & saudara2 kasik hadiah kat 'org baru' tu…& turun dr anak 1st tu…

  3. Azie said,

    January 5, 2009 at 2:05 am

    seronotttt nyer beli brg2 bb heheheh…tahniah..sure tak sabo kan..tumpang seronok baca..mcm kita pon tak sabo nk tgk bb girl tu heheheh…moga selamat sume ehh…emm btl tu tak yah li lg nnt sure dpt hamper bertepek2 hihihihihi (pengalaman) nnt mana yg xde je top up🙂

  4. jus call me ida.. said,

    January 5, 2009 at 2:16 am

    wow! banyak nyer shopping! tak sabar gak nak tgk baby catlina!

  5. cintaKusayangMu said,

    January 5, 2009 at 2:52 am

    catlina jgn lupa bli maternity pad…rasanye xde sape kot yg nk bg maternity pad sbgi present..heheh…

  6. CatlinaFly said,

    January 5, 2009 at 3:50 am

    yong: meh le preggie lagi hik hikkak fizah..tu ler pasal..lagipun ade byk yg sepupu sepapat nye..tu pun ade mak sedara cgu fly nak perturunkan lagi brg2 baby dia tapi lum jumpe dia lagi..belum cmpur yg ultramama nk bagi lagi tu..nanti bile bb dah besar sket baru leh shopping byk2 heheazie: ye..seronot beli barang..ade mall baru bukak kat kluang ni..lepas shopping, g tapau donat big apol(apple)!hahahaha

  7. CatlinaFly said,

    January 5, 2009 at 3:51 am

    ida: tak byk sgt shopping..bju 3 pasang je, mitten & booties 2 pasang..pastu beli beg brg baby, tilam,pelapik getah , bantal,baby wipes, cotton buds itu jer….lagipun tgh sale tahun baru ni..

  8. CatlinaFly said,

    January 5, 2009 at 3:53 am

    qis..mmg nak beli semalam tapi tgk org ramai sgt kat bhgn supermarket kat belah bwh , tak jadi masuk..kaki dah penat bjalan2 kat bhgn baby..takpelah tu beli len kali..mmg tak de sape nak bagi hadiah benda alah tu ahaks…

  9. Hanney Hanafiah said,

    January 5, 2009 at 4:54 am

    eeeeee bestnyer…haha walaupon x pregnant, ri tuh ada jugak shop barang baby. untuk anak sedara yang pertama nak kuar bulan 5 ni..haha makcik die ni yang over xcited tau..ekeke

  10. CatlinaFly said,

    January 5, 2009 at 9:47 am

    hanney : ye..brg baby mmg wat kiter teruja sebab tomei2 sume nye hehe

  11. Fly said,

    January 5, 2009 at 9:53 am

    bapak baby tumpang lalu …hehehe

  12. Myza Pesona said,

    January 13, 2009 at 9:51 am

    Drp beli baby cot, why not beli playpen? Myza dah guna playpen tu sejak my eldest smpai yn no.3. Senang sbb boleh lipat masuk dlm beg that comes 2gether with it dan bwk ke mana2 saja!asm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: