Syoknye shopping lagi & Checkup lagiiii..

Ni cerita hari Ahad..dah beli baby cot…erk..tilam yg dah beli ari tu kecik la pulak..nak kene cari tilam besar sket pas ni..

Cerita hari Isnin(19 jan 09)

Catlina g checkup kat klinik desa (sekarang ni checkup 2 minggu sekali).Berat sekarang 57.8kg, urine status ok (glucose, protein normal), tak de bengkak kaki (oedema), ukuran ari2 dah 31 cm (meaning 31 weeks pregnant ), fetal heart beat 148 (normal 140 – 160 beat perminutes kalau tak silap, 2x ganda dari heart beat Catlina)…

Cuma yg tak sedap didengar..part blood pressure120/70…120 tu dah dekat2 nak kene darah tinggi (130 – confirm darah tinggi)..hmm..dah hilang cite diabetes, darah tinggi pulak..maklumlah mama Catlina ade darah tinggi..huhuhu precaution lagi..huwaa..tapi harap2 everything ok & harap2 Catlina bersalin cukup bulan…lagi 9 minggu @ 2 months lagi ni..baby sabar ye..due date 20 hb mac tapi abah nye nak suruh kuar 19 mac (besday Cg Fly), hari2 Cg Fly dok bisik kat peyut suruh baby kuar 19 Mac..tgk lah nanti berjaya tak taktik & strategi Cg Fly itteww…hehehe…next baby (insya Allah kalau ade rejeki..aminnn..) nak same besday dg Catlina pulak..tanggal 31..bulan lapan…lalalalalala..

Ps: buat Qis..harap2 dpt kite saing bersalin..Qis take care okess..heh..baby(ies) kite same peel..kalau abahnye yg usap perut, dia diam tau..takut kut dgn abahnye hahaha..kalau Catlina yg usap, lagilah dia joget shuffle kat dalam sinun!

4 Comments

  1. ~~ciklinn~~ said,

    January 20, 2009 at 1:24 am

    wah syioknyer gi shooping brg baby…. mesti happy kan n tak sabar2 nak tunggu baby kuar…

  2. CuTeMiUt78 said,

    January 20, 2009 at 9:05 am

    heh..heh.heh.. catlina.. kadang2 kan.. terawal keluarnya… tapi mana ler tau kan.. klu baby dgr ckp ayah dia.. nak keluar 19hb tu.. heh..heh..heh..tak kisah la kan.. asalkan selamat..

  3. kuizikel said,

    January 20, 2009 at 11:24 am

    wah wah wah.. bestnyer…take care ek… baby dlm pewut jgn nakal2 tau..

  4. zieha said,

    January 20, 2009 at 11:28 am

    hehehe..mesti excited kan..sakit sakit nk bersalin x tau lagi tu..hehehe..sakit..tau..tapi bila dh tgk baby dpn mata..hilang sakit..:)selamat meneran..dan semoga selamat kesemuanya:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: