Pasta Goreng Oriental

Menu tghari kami Ahad lepas…semenjak dua tiga menjak ni..Catlina makin suke sangat masak..tapi Catlina cuma dpt masak ujung minggu je..hari keje takde masa (penat pun jadi faktor).Cg Fly pun pelik dgn tabiat Catlina skrg…kadang2 dia bebel juge sbb takut Catlina kepenatan(thanks for caring honey..).Bagi Catlina, cooking means adventure!Because you ‘ll never know what u gonna get unless u have finish it! J

Pasta Goreng Oriental
(Catlina amik resepi ni dari Pa & Ma keluaran terbaru-Feb & ade modified sket2..)

1 sudu makan myk zaitun (*Catlina guna myk masak biasa je..)
2 mangkuk pasta
200 gm isi ayam (potong kecil) –kalau tak suke ayam, daging lembu pun ok kut
2 ulas bwg putih(dicincang
Sedikit lada benggala merah dan hijau(potong kecil)
Sebatang lobak (potong memanjang)
Sedikit brokoli (potong kecil)

Garam & serbuk lada hitam secukup rasa

(**Catlina tambahkan cendawan tiram/grey oyster mushroom semangkuk sbb Cg Fly suke mkn cendawan-siat halus)

Cara-cara:

1.Panaskan kuali dan masukkan myk.
2.Tumis bawang putih.
3.Masukkan isi ayam dan goreng hingga masak.
4.Masukkan lobak merah – kacau hingga lobak jadi lembut

5.Masukkan pasta, lada benggala dan brokoli.
6.Kacau rata dan biarkan sebentar.
7.Masukkan garam dan serbuk lada hitam secukup rasa.
8.Sedia utk dihidangkan( boleh mkn mcm tu je @ nk mkn dgn nasi atau lauk lain pun boleh jugee….Catlina masak daging masak kicap tu pun buat tambah2 lauk pasta ni..)

Daging masak kicap

Selamat menjamu selera!

4 Comments

  1. MasNurin said,

    January 21, 2009 at 8:08 am

    thanks singgah blog saya. Harus dicuba resepi ni. Heheh mesti sedap ni.

  2. Hanney Hanafiah said,

    January 21, 2009 at 9:37 am

    wahh sedapnye..nti nak try jugak. hari tu ada beli jugak magazine pa ma tu, tapi x perasan pulak resepi ni. belum belek habis..haha

  3. CatlinaFly said,

    January 22, 2009 at 2:17 am

    masnurin: heh nak kata sedap tu..tak tau ler, asal boleh diterima tekak🙂..thnks dtg sini..

  4. CatlinaFly said,

    January 22, 2009 at 2:18 am

    hanney: senang je hanney, potong2 sayur mayur tu & cmpk2 dlm kuali jer..🙂 slmt mencube..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: