Cerita limau mandarin

Sempena Tahun Baru Cina yang menjelang tiba ni..nak cite sket pasal limau mandarin.Sedap limau ni kan..manis lak tuh..aku pun suke..pastu pulak kat opis ni jadik mcm pesta limau lak..bila ade yg bawak & bagi2 limau nih..yang kelakarnye, siap ade yg sorok2 tuh, tak nak bagi org lain, bagi kengkawan department dia jek..heh aku tak heran lah…kalau org bagi aku amik..org tak bagi, aku tak kesah ler..pastu pulak , Cg Fly pun dah beli kat Giant tu sekotak, puas makan, sehari 4-5 bijik kami belasah!..sekotak baru dlm RM10 jer..abis, beli je lagi …kan?

So, kesimpulannye..jgn la gaduh2 pasal limau yer…jgn kecik2 ati..atau yg sorok2 limau tu..bagi2 jelah kat sape2 yang dah ternampak tuh..sharing is caring…kalau nak mkn byk2, gi je beli berkotak2! Lagi dekat nak raya, lagi murah tau!

Happy Chinese New Year pada kengkawan yang celebrate yer…Gong Xi Fa Chai!

16 Comments

  1. anatahir48 said,

    January 23, 2009 at 1:37 am

    ala limau ni bukannya bagus sangat kalau makan banyak2…bwk penyakit jerr..makan memang la sedap lepas tu sakit tekak, batuk, lepas tu gi MC..huhu..

  2. CatlinaFly said,

    January 23, 2009 at 1:44 am

    kak anatahir: hehe tapi syiok mkn limau preggie2 ni..lawas…hehehe..kalau tak bila constipate tu seksanye hahaha..:) sowi bukak cite sembelit pulak hahaha

  3. MasNurin said,

    January 23, 2009 at 2:37 am

    limau tu kalu makan banyak akan tercirit. Akak dulu pregnant 7 bulan dok belasah sampai 8bj sehari. Husband dah panik kot2 nak terberanak dah.

  4. ~~ciklinn~~ said,

    January 23, 2009 at 4:56 am

    hahhahahahhah adalak yerk yg nak sorok2…..hahahhaaha gelak lagi..betull tu tak yah nak sorok2 kan…. ha sekali beli sekotak rm 10 jerk…. linn pun sampai dah sakit tekak ni duk belasah limauselamat bercotiii

  5. CatlinaFly said,

    January 23, 2009 at 8:39 am

    masnurin: betul tu kak..ade gak dtg sakit perut sbb mkn limau..husband ingat nak bersalin dah..suspens je dia..dtg sakinye tgh2 malam buta lak tu ehehe

  6. CatlinaFly said,

    January 23, 2009 at 8:39 am

    ciklinn: selamat bercuti jugee🙂

  7. zieha said,

    January 23, 2009 at 2:19 pm

    lor..sampai sorok2, mmg kedekut arrr office mate u,kt office i siap offer lagi siapa nak..sampai tk larat nk mkn..ahakss

  8. CatlinaFly said,

    January 24, 2009 at 1:57 am

    zieha:sbb bukan officemate la tu, department lain2..sukati laa..beli sendiri lagi puas mkn!tak mo arr kecik2 ati pasal benda remeh ni🙂

  9. yong said,

    January 24, 2009 at 9:54 pm

    yup!mmg cenggitu gamaknye kan..kalau tiba musim perayaan limau ni..mesti ada kes sorok limau! heran……..yong suka mkn limau kecik tu..hehehe sekali hadap, tah berapa belas sorang je!

  10. Puan Gee said,

    January 26, 2009 at 2:17 am

    musim limau murah ni makan bebanyak… catlina org p.chepa ek?? ada kawan org kg landak jugak… re : lagi satu minggu lah nak blk JB, kluang tak pernah sampai lg… saya ddk skudai… kalau jln2 JB blh la singgah rmh

  11. CatlinaFly said,

    January 26, 2009 at 2:00 pm

    yong; ha ah limau kecik tu pun sy suke tapi tak ternampak lak kat giant ari tu..ralit kan mkn limau ni..jgn smpi sakit perut udah ler..

  12. CatlinaFly said,

    January 26, 2009 at 2:05 pm

    kak gee: hehe betul betul betul..nanti susah dah nak cari limau mandarin besau2 ni..

  13. Catz said,

    January 29, 2009 at 10:11 am

    saya pun sukaaaa limau ni..berkotak2 dah telan sepanjang sebelum dan semasa dan selepas CNY..sehari makan 4-5 bijik..hiks…sedapkan..juicy..tapi jgn overdose…terlebih vitamin C karang..ahhahaha..ngarut je saya ni..heheheh…

  14. CatlinaFly said,

    January 29, 2009 at 12:52 pm

    catz: mmg betul sedap..tapi kalau byk sgt sakit perut laks hehehe

  15. kuizikel said,

    January 31, 2009 at 9:49 am

    yg sampul plastik dia kaler oren tu apsal masam a…tapi yg smpul plastik kaler putih tu, baru manis…ke aku sorang je yg perasan camtuaku pon lyn giler limau ni… tapi bler dpt yg masam, adoiiiiiiiiii…

  16. CatlinaFly said,

    February 2, 2009 at 3:05 am

    kuizikel: petua mertua ku..biasanye kalau limau tu kite picit2 sikit, dia lembik..biasanye manis sgt2.. & lagi satu bila kite kopek tu, kulit dia mudah lekang, haa..mmg confirm manis..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: