Cerita Fobia…

Sembang2 dengan Kak Inahar..terbuka cerita pasal fobia..kalau aku..aku tak takut dgn katak,cicak , tikus,ular..tapi amat2 geli dgn lipas!!!!kalau ade lipas dlm bilik tidur, aku sanggup tak tidur selagi lipas tu tak kuar atau tak mati disembur Ridsect!Ade yang fobia kucing, anjing,tikus,tempat tinggi,tempat gelap, tempat sempit…..

Jadi..ape yg korang fobia teramat-amat?

Hmm..tgh2 cari gmbr kat yahoo image kan…aku terjumpe lak gmbr sign board jgn buang puntung rokok..tapi berkaitan dgn lipas..yang membuatkan aku ketawa sorang2…:)

13 Comments

  1. MariaFaizal said,

    January 31, 2009 at 5:04 am

    I'm terrified of roaches too!Pernah sekali I dekat campus tgh solah Isyak kot, dah rakaat ke-3 & suddenly nampak 1 lipas besar terbang ke sana-sini ! I was thinking WTH! I berenti solah(dah x leh focus dah :)cabut keluar bilik, plus jerit coz lipas tu mcm tau I takut & dia terbang atas telekung I.Hish! Seram….

  2. jus call me ida.. said,

    January 31, 2009 at 5:07 am

    kita serupaaaa… hahaadaker signboard macamtu??

  3. anatahir48 said,

    January 31, 2009 at 7:37 am

    Cat, kita serupa la..kak rasa, rata2 pompuan mesti fobia kat lipas. Kak yg dah tua2 camni pun bleh terjerit2 tau!! nak2 yg jenis terbang2 tu..eee…mcm kata MariaFaizal tu, lipas tu mcm tau2 je kita takut kat dia..lagi nak landing kat kita…kalau nampak lipas sure kak kasi dia tamat riwayat sebelum dia mengembangkan sayapnya utk terbang…zalimnya diriku..huhu

  4. anawahid said,

    January 31, 2009 at 8:37 am

    hehe..lipas x geli sangat laaa.. paling geli cicak!!!… uwekkkk geli geleman dibuatnyer.. hah lg 1 katakkk…hehehehe…

  5. kuizikel said,

    January 31, 2009 at 9:45 am

    hebat siot signbod tu…aku fobia kat tikus mati…geli.uwek….huhu

  6. ** yong ** said,

    January 31, 2009 at 10:07 am

    takut lipas???buleh geng dgn babah chem!yong buleh lagi dgn lipas..tp jgn CICAK! oh tidakkkkkkk!

  7. ashley said,

    January 31, 2009 at 10:24 am

    Lipas tak phobia cuma tak suka sebab busuk. Cicak pun tak phobia tapi tak suka sebab suka ngat berak merata rata. Tikus tak phobia cuma menyampah dan kekadang terkejut sebab kacau daun rumah tangga.kalau dia ada..tak senang duduk..kena pasang perangkap..me? dok tempat tinggi rasa gayat gak.Mungkin itu phobia ku…tak tau la kut satu hari nanti boleh buat Bunggee jumping.who knows?

  8. inahar ali said,

    January 31, 2009 at 12:02 pm

    cat..akak mmg takut kt seme haiwan tp sbb kucing asik jumpa selalu itu yg nmpak fobia giler tu..akak penah lompat atas meja makan semata2 nk lari drp kucing..akak x kira tgh owg ramai pn leh melompat takut kucing…rasa cam tgk harimau..ish terukkan akak nih!

  9. atie said,

    January 31, 2009 at 12:56 pm

    Bahasakan aje kaktie dik….em taku lipas eeeek???sama dengan my hero…emmmm kaktie takut katak hahhahaha

  10. aznitaz said,

    January 31, 2009 at 12:58 pm

    hi, cat. 1st time singgah n nice 2 meet u.i takut cicak..mmg geli thp gaban nya..cicak ni bl gelabah tgk kita lg dia dtg dekat..

  11. Catz said,

    February 1, 2009 at 9:45 am

    saya phobia tikus….aahhh..tidak boleh melihat kelibatnya…mmg takleh buat keje..terpikir2 je..hiks..lipas saya oke lagi…tapi tikus…saya sgt takut!

  12. Sarah said,

    February 2, 2009 at 2:23 am

    Sarah takut ular…Akak sihat?

  13. CatlinaFly said,

    February 2, 2009 at 3:27 am

    to all:seronok baca komen korang semua..hehe..mcm2 fobia ek..tapi mmg ler pempuan kebanyakannye kalau tak lipas, fobia kat katak, atau cicak..sarah: sy sihat alhamdulillah..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: