Pe’el student

Selain keje sbg vet kat institut ni, Catlina wat keje lecturing jugak sebenarnye..sebahagian dari tugas hakiki kat sini..(vet cum tiche jugek ler..).Rata2 my student paling muda lepasan SPM, paling tua 40 tahun pun ade!!Paling ramai pernah Catlina handle kelas..80 org!Fuh berpeluh beb..tapi tahun ni nye 60 org je.Tempoh pengajian diorg, 2 tahun (Tahap Sijil).Alhamdulillah dah 2 tahun dah kat sini, dulu2 kekok, siap menggigil2 bila kene bagi lecture..sekarang dah rilek aje, no sweat sbb hari2 buat..alah bisa tegal biasa..hehe..

So tadi ade kelas 2jam(kuliah 2pm – 4pm)..Lepas 1 jam Catlina ngajar, diorg mintak break , nak take five nak rehat la kunun2 nye..Catlina tau sgt yg student lelaki ni ,diorg nak isap rokok kat luar bilik kuliah tu..

Catlina ckp..” aih suruh duduk & dengar je pun penat ke, sy boleh berdiri , bercakap kat depan ni 2jam straight..lagilah sy ade bwk ‘org’ dalam perut ni ..“..terus diorg tak jadi mintak rehat!Sekali sekala kene tempelak sikit student ni ..manje sgt!(har har har..padahal aku pun mcm gitu jugak dulu..malas ke kuliah, ngantuk lah, lenguh la duduk lame..sekali bila keje kene bagi kuliah kat org daaa….)

16 Comments

  1. MasNurin said,

    February 10, 2009 at 8:40 am

    Take 5 tu biasa lah. Kekadang masa take 5 tu ler nak bergossip pun.

  2. CatlinaFly said,

    February 10, 2009 at 9:00 am

    kak mas: bukan ape sy nak kejar mase tadi..cepat abis, cepat sy lak leh rehat kui kui kui..take 5 budak2 ni..leh jadik take fifteen!

  3. aznitaz said,

    February 10, 2009 at 9:34 am

    cat,take 5 tu penting kang lama sgt duk leh ngantuk:)tp bese kalo tiche tgh ngandung..dia jd garang skit.. moody..betul ker?btw, u’ve been tagged..jemput ke blog yer..ala sori lah tau u penat..

  4. tchersally said,

    February 10, 2009 at 9:51 am

    hoho~ itu students yg dah “matang” blom student skolah lg..ya ampuuuunnn .. bila dtg angin buat hal..rasa mcm nak “sekeh” je sorang2..tp “sekeh”2 ayu je..haha..

  5. ~~ciklinn~~ said,

    February 10, 2009 at 9:54 am

    hehhehehehhehe leh buat kawan2 yerk student2 tu…

  6. [[ yong ibu chem ]] said,

    February 10, 2009 at 10:03 am

    yong dpt rasa apa yg ina rasa ni tau..hangen sokmo satu badan dgn karenanh diorang..even umur dah lanjut2 belaka..hehehehe tapi tu lah..kekadang rasa terhibur dgn karenah diorang ni. mcm2 peel ada!

  7. dZana said,

    February 10, 2009 at 11:01 am

    hahahaha.. gitulah kereneh manusia.. akak masa “muda” dulu n ngajo lower form slalu gak naik angin..campak buku, beg dr tkt 3 smpi kebwh.. sib baik tak smpt cmpk org yerk..penampo ni mmg slalu smpi ke muka..sepak terajang jerk lum buat lagik..la ni dah tua n dah ajo frm 6.. tak krg skit naik angin.. tapi kkdg tu dtg gak angis kuskus tu…

  8. cintaKusayangMu said,

    February 10, 2009 at 12:10 pm

    takutnye….garang tul teacher ni..hehehe

  9. Tukang cerita said,

    February 10, 2009 at 12:48 pm

    akak pun, kekadang bila tgk peel students nih, bleh gelak sorang2…selalu dok pk, aku dulu, cam ni gak ker? aku dulu, berkilat camni gak ker?suka tido camni gak ker? Eheks!🙂

  10. Catz said,

    February 10, 2009 at 1:13 pm

    wah..strict ya cikgu…hiks..nak rehat pun kena marah..hihhiih..tapi biasanya..ckp je take 5..tapi sure jadi 15-20 minit..hehhehe..

  11. CatlinaFly said,

    February 11, 2009 at 12:26 am

    aznitaz: hehehe..garang ke..sy ckp dgn diorg sambil berseloroh..itupun ckp sambil senyum2 ayu gitu hehehe..ala..lepas tu kan, tak smpi 2 jam kelas dah abis..lg pun, ini kelas batch baru bg tahun tak leh bg muke sgt hehe..nanti mua..kalo dgn peserta kursus luar mmg sy fleksibel, ikutkan je peel diorg sbb diorg tetamu kan…tcher sally: cukuplah melayan adik ipar seorg yg 5 tahun yg pra sekolah tu..itupun sy tak berapa pandai nk layan..(sy tak de adik..heheh)..dia sorg je mcm2 soalan dia tnye!(tapi actually budak yg byk tny, dia byk berfikir),tapi buat kite terhibur kan kalau kereneh budak2 ni..kalau kereneh student “matang”..heh..sabo jelah..mcm2 request!

  12. CatlinaFly said,

    February 11, 2009 at 12:29 am

    ciklinn: hmm..nak buat kwn2 pun kene berhati2 takut amik kesempatan pulak kalau kite baik sgt🙂 better ade gap antara pengajar & student supaya dia respect kite…& tau batas2 nye…sy berckp dari pengalaman sbb dulu sy tak pandai bab2 ni..pastu masa awal2 ngajar, student leh buli kite lak tu!!!sbb dia tau kite baru & tak experience!huhuhuhuhu..

  13. CatlinaFly said,

    February 11, 2009 at 12:30 am

    yong: betul tu yong..ade masa2 nye lyn diorg ni menghiburkan..dpt pulak budak2 yg pak lawak, tapi kite kene maintain seriyess huhuhuhu..dlm hati gelak padahalnye..

  14. CatlinaFly said,

    February 11, 2009 at 12:31 am

    kak dzana: wuiyyyooo ganaz2!!hahaha..tapi tulah mengajar kat sekolah mesti lagi byk cabarannye..byk kelas lak tu nak ngajar…student lagi ramai

  15. CatlinaFly said,

    February 11, 2009 at 12:33 am

    qis: dak aih qis..wat2 garang je..sy ni penyayang sebenarnye hehehehe tapi kan qis, student2 nakal yg selalu kite tegur, selalu marah ..budak2 ni lah yg jadi rapat dgn kite & selalu contact kite balik bila dah grad…tukang cerita:ohohoho kat sek men dulu sy selalu tido dlm kelas sejarah dan bm!!!hahaha ampun cikgu..i cannot help it!!

  16. CatlinaFly said,

    February 11, 2009 at 12:34 am

    catz: betul tu catz,sedangkan dlm 15 min tu sy leh abiskan suku @ separuh kuliah (express nye stail wakakaka..)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: