The thought of separating….

Baby..maafkan mama ye..mama tak dpt cari babysitter yg dekat2 rumah..dah 2 bulan mama tanya2 org..yang offer diri, jauh2 la pulak..tak lah jauh sgt tapi abah baby risau kan mama & baby nak ulang alik ke jalan besar nun..Jalan Kluang-Ayer Itam ni sibuk…jadi abah & mama buat keputusan, lepas pantang, baby duduk umah nenek kat Kulai ye..tak lame, lepas baby dah umur 5 -6 bulan, mama usahakan cari babysitter lagi..lagipun mungkin sbb lepas pantang baby kecik lagi , org2 yg dekat2 sini bimbang nak jaga..mama pun risau jugak org tak dikenali jaga baby…baiklah nenek yg jaga ye..nanti mama & abah balik sekerap mungkin….rasenye ini yang terbaik buat masa ini..kalau difikir2kan..dah kira dekat berbanding dugaan org lain kene berjauhan lame2..tapi..mama dah mula rase sedih sbb tak dpt bersama baby nanti….nanti rindu…silap2 ari2 mama & abah berulang alik ke Kulai nanti!Mama nak simpan stok EBM mcm kawan mama Mummy Qis..utk baby..jadi baby tak putus susu dari mama……

the thought of separating alone already makes me very sad…

Painting from studiowah.com

20 Comments

  1. MasNurin said,

    February 16, 2009 at 2:36 am

    cian baby nak kena tinggalnanti. Akak punya adik pun menyusukan baby dia exclusively, dia perah susu waktu rehat kat opis. 2 minggu sebelum abis pantang dia dah mula perah. Guna pam yang elektrik lagi cepat. Pam tu ada 2 pas perah dia simpan dalam cooler. Tiap2 ari mesti dia akan buat macam tu.

  2. Ummi said,

    February 16, 2009 at 3:26 am

    Salam Catlina..xpalah antar baby kat nenek dia..kalu dah keadaan terpaksa..Akak dulu pun penah dah rasa tu..akak n hubby dah la duk berjauhan, bila my 1st son lahir mak akak yg jaga sbb susah nk dapat babysitter..Tapi Allah Maha Kaya, siang malam akak doa dapat jugak tukar kerja ke tempat hubby, so baby umur 5 bln, kami dah duk bersama semua..alhamdulillah..Tapi tu semua jadi kenangan manis dalam alam berumahtangga..Now bila anak dah besar, diaorang masuk U..uwaaa sekali lagi akak x tahan airmata..tp kali ni xleh nk adjust la daahhh kan..Catlina, banyakkan bersabar ya..mmg xleh tdo kita dibuatnya baru2 berpisah, teringatkan kerdip mata baby tuu..harap x lama la yaaa..

  3. Noorma Ismail said,

    February 16, 2009 at 3:36 am

    Salam Catlina..kata orang kalo berjauhan tu lagi bertambah kasih sayang..mungkin itulah yg terbaik dan ada hikmah disebalik semua tu kan…sabar yer…

  4. Aishah@Ariffin@Aqil said,

    February 16, 2009 at 4:25 am

    alahai ciannyer kat baby…sabar ye catlina…kuat semangat…insyaAllah tak lama tu…lg lak baby masih kecil nak suruh org yg tak dikenali asuh susah nanti…

  5. madam gold said,

    February 16, 2009 at 7:37 am

    salam, thnx for visiting my blog.Tak sy bukan orang kelantan.Born and bred in Muar,but have been moving around alot..so our language is just like vege salad..a mix of everything..esp my kids.Congratulations for ur pregnancy..and take good care of urself.It s the sweetest moment any woman could ever have..Take all the supplements given for the sake of ur baby..u wont regret it later..Tis is from a mother of 4 teenage children..how much supplement..what type of supplement..how often you take will make a difference in ur baby.Trust me..

  6. Tukang cerita said,

    February 16, 2009 at 8:29 am

    Akak ari tu, hantar ke nursery dkt umah pun dah nangis2, rinduuuu…akak tak setabah catlina kot nak berpisah ngan baby cam tu…anyway, tabahkan ati…pengorbanan tuh….

  7. CatlinaFly said,

    February 16, 2009 at 8:30 am

    kak mas : yup kak mas..sy pon nak buat cam tuh..kak ummi: hmm..tulah itu yg terbaik kan..letak kat nenek dia..harap2 kejap je..mujur gak mak mertua dekat🙂 pjalanan dlm 1 jam lah nak ke umah mertua…

  8. CatlinaFly said,

    February 16, 2009 at 8:33 am

    kak ummi: sambgn…ade kwn sy dulu kene g kursus lame..sbulan..tapi ujung minngu dpt la balik..dia siap bwk baju baby & cium before & after bgn tido..rindu katanye..dulu sy tak terasa ape2 sbb lum ade baby..skrg sy paham..huhuhuhu…kak noorma: thanks..betul juga tu setiap kejadian ade hikmahnye..mgkn kalau letak babysitter awal sgt kut nanti ape2 jadi lak kan..sbb baby too small lagi..

  9. CatlinaFly said,

    February 16, 2009 at 8:36 am

    aishah: yep..for the peace of mind..bagi nenek dia jaga..kite tak risau..tapi nanti RINDUUUU huhuhuhu uhuk..tukang cerita:akak..kalau lah sy leh berhenti keje jadik housewife pun sy sanggup!🙂 tapi tu lah tak bleh lak kan…

  10. CatlinaFly said,

    February 16, 2009 at 8:37 am

    madam gold: thank you for ur advice..will take note!🙂

  11. hana said,

    February 16, 2009 at 9:51 am

    kalau ikutkan mmg tk sanggup! tapi kalau keadaan dh terpakse takpe la.. asalkan wat yg terbaik utk bb! lagipon ati lebih senang kalau org tua kita yg jaga.. kan cat kan?

  12. [[ yong ibu chem ]] said,

    February 16, 2009 at 10:26 am

    klu itu yg terbaik, kita terpaksa bekorban. apa yg penting, kasih syg ibu bapa tu sendiri yg penting…tapi sedih jugak kan…

  13. cintaKusayangMu said,

    February 16, 2009 at 11:32 am

    catlina..biar betoi..nk tgglkn baby kt kulai??adoi..qis klu leh mmg xnk berenggang ngn babies..tp ape kan daya..keadaan memaksa..try la cari lg…mane tau ader…wat stok EBM byk2 ye…

  14. aznitaz said,

    February 16, 2009 at 12:06 pm

    cat, sy penah dah lalui apa yg cat rasa nih. time my 1st bby sbb susah nk cari org jaga time tu. tp bby duk pekan n sy duk kl..jauh x tahan..to me kalo ur mom is ok takpelah tp kalo jenis nenek yg berebut cucu susah..i tell u mmg susah n wat kita tension skit. ni jus nak share my experience. bila dpt anak no 2 i dah x hantar..usahakan cari gak bby sitter yg dekat. its not easy but you can face it..insya Allah

  15. CatlinaFly said,

    February 17, 2009 at 12:54 am

    kak hana: dah terpaksa kak hana..itu je yg kami fikirkan terbaik so far ni..wuwuwuwuw..sedey wwooo!

  16. CatlinaFly said,

    February 17, 2009 at 12:57 am

    yong: betul tu yong..aznitaz: hmm..mak mertua yg kat kulai..mak sy kat kelate..tapi mmg mak sy pun ada cdgkan sy tinggalkan kat mertua ..sebab dia pun risau kalau sy letak kat babysitter, melainkan baby dah besar..kalau nak antar kelantan jauh sgt la pulak..tak leh balik jenguk ari2..to all: tq friends for ur advice & support!

  17. CatlinaFly said,

    February 17, 2009 at 1:00 am

    qis: ish qis lagi laa kan..nak balik ke u nanti..situasi kite lebih kurang same kan qis?tapi qis laagi jauh..rasenye sy tak setabah qis..tapi takpe..kite yakin boleh ye qis!🙂

  18. Linda Latip said,

    February 17, 2009 at 2:20 am

    Bole ke ina?.ish sedey tu..Ghazi dh msuk 2 thn bru satu mlm ditinggal🙂 itupun cume 15mins dr rumah dn sbb saya kena g masuk hutan, kalau tidak, harus diangkut sekali.Lepas bsalin Ghazi pn sya extend cuti tk bgaji sebab tk jupe pengasuh. Bulan ke-4 bru stat anta. Ghazi pn BF smpi 1 year.tiap 2 jam kt opis perah🙂 Stop sbb die tak shat dn sya pn tk shat hehe..bila dh shat die tknk dh sbb susu sket sgt..Anyway, sgt sukar bjauhan dgn anak. Sblm bsalin kite rsa boleh, tp naty bile dh pegang anak dlm tgn sniri..msti berat sgt nk tinggal. Tp if dh tkde choice n itu yg terbaik for both. Maka haruslah dilaksanakan.You can do it😉

  19. cintaKusayangMu said,

    February 17, 2009 at 11:46 am

    ye catlina..truskn perjuangn…KITA BOLEH!!!!…klu ader pertandingn super mommy…kita ber2 leh menang kot..ahaks…

  20. Catz said,

    February 17, 2009 at 1:27 pm

    alahai..cian baby..tapi if that is the best for u and baby,..why not..sometimes hidup ni mmg perlu berkorban..tapi perasaan seorg ibu tentulah sedih kan…apa2 pun moga dpt yg terbaik…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: