I’m 36………………….weeks!

Sedar tak sedar, aku dah masuk 36 minggu pregnant & going to 37 weeks.Kejap je masa tu berlalu…Kalau ikutkan minggu dah cukup 9 bulan ni…but pregnancy period dikira selama 40 minggu..so lebih kurang 3 minggu lagi kalau ikut perkiraan dari last period dulu tuh….Ape yg aku rase? Berdebar, excited, risau cmpur takut pun ade! Rasa2nye Cg Fly pun berdebar2 jugak ni..sekarang ni kalau sakit perut, sakit pinggang je dah suspens heh…dah ade tanda2 tu tapi taklah kerap sgt.Esok nak g checkup rutin kat klinik desa..aku suke dgr heartbeat baby & aku harap semuanye berjalan lancar serta selamat bagi aku & baby..amin…

** sepupu Cg Fly yg baru melahirkan bulan Jan baru2 ni, pesan suruh aku amalkan baca surah al-Hasyr ayat 21 , baca 3x dan sapukan kat ubun2, dada & perut bila dah start sakit perut…tq Kak Uji!

14 Comments

  1. MasNurin said,

    March 2, 2009 at 8:33 am

    Baca doa nabi yunus dalam perut ikan. Akak bersalin at 36 weeks. Dalam pantang nanti jangan membaca buku2 tau. Bnyakkan berehat.

  2. hana said,

    March 2, 2009 at 9:08 am

    dah nk due rupanye! moga selamat bersalin yer cat! akak lagik sampai minggu ke 40 br bersalin! huhuhuuuu..

  3. CuTeMiUt78 said,

    March 2, 2009 at 9:10 am

    betul tu… bykkan baca doa nabi yunus masa dlm perut ikan.. insyallah semuanya senang dan selamat..

  4. karipapsayur said,

    March 2, 2009 at 9:11 am

    OH YE ke pregnancy periods kena kira 40 weeks! I punye la risau dah 38 weeks tp masih rasa gagah berjalan (tp sedikit sakit sendri tangan dan kaki lah)and my friend yg due date sama dgn i (17 March 09 – due date ikut buku pink klinik), dia da bersalin 2 malam lepas and dapat baby boy. I risau sangat my baby x keluar2 lagi! even blom turun pun perut nih!

  5. Rafizah Nordin said,

    March 2, 2009 at 9:58 am

    huhuhhu….mase tuk meneran semakin hampir…bersiap sedia la ye…hehehe saje je ngusik…insyaAllah dan sama2lah berdoa dipermudahkan semuanya…kesakitan itu akan hilang biler melihat wajah si comel yg selama ini berkongsi segalanye dengan kite…

  6. tchersally said,

    March 2, 2009 at 12:09 pm

    huhuhu..it wont b too long now..embrace ur self..be confident..stay focus..moga mommy n baby will be just fine!!!

  7. Datin El said,

    March 2, 2009 at 1:35 pm

    baru tau rupanya cat ni tgh pregnant semuga selamat semua hendaknya ye..

  8. Aishah@Ariffin@Aqil said,

    March 2, 2009 at 2:06 pm

    cam kata MasNurin baca doa nabi yunus dlm perut ikan nun sepanjang sakit,masa bersalin kat aqil mase tu 34weeks…moga selamat semua nya ya…

  9. [[ yong ibu chem ]] said,

    March 2, 2009 at 4:20 pm

    ina..selamat meneran ye..heheeheh dan selamat melalui pengalaman yg paling bermakna.klu buleh tak perlu ambik epi..klu tak terpaksa. biar kita merasa pengalamn yg sgt menarik ini..sepanjang dlm laboroom, ayat surah nabi yunus.. “LAA ILA HA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZ DZALIMIIN”ni lah yong baca..alhamdulillah..

  10. mummy_ayu said,

    March 3, 2009 at 1:27 am

    dah cukup time..baby nak kuar.. semoga semua nya selamat, dapat baby yang comel, cihat n sempurna…n semoga baby n mamanya semuanya selamat ok. amin. tak sabar nak tgk gambar baby plak…wish u all the best!

  11. Hanney Hanafiah said,

    March 3, 2009 at 1:55 am

    aa ikot excited n nervous jugak..hehe, tapi kene sll get ready dah ni maiza. cousin kite sepatotnye due 2 minggu lagik,tup2 smalam dah terbanak..hehe..btw, good luck eh dear..

  12. CatlinaFly said,

    March 3, 2009 at 3:39 am

    kak masnurin ,cute miut ,aishah & yong: tq for the tips…insya Allah sy amalkan…moga2 selamat semua hendaknye..kak hana: tu ler suspens kan..ade org sbelum mggu 40 dah bersalin, ade org siap lagi lambat pun ade..ape2 pun, ikut baby..bila baby dah ready utk keluar, keluarlah dia🙂karipap sayur:..heh kite lat seminggu jelah ek kalau ikut umur preggie🙂..sy pun rasenye jalan still laju lagi kdg2 org tegur awk ni jalan mcm tak ngandung jek heh!

  13. CatlinaFly said,

    March 3, 2009 at 3:41 am

    kak fizah & teacher sally: that's why..tak sabar pun ade, suke, takut, risau bercampur baur..datin el, mummy ayu & hanney: tq for ur wishes..sy pon tak sabar nak amik gmbo baby hehehehe…projek photoshoot baru pas ni heh!bertambahlah model utk photography!:)

  14. Catz said,

    March 4, 2009 at 3:52 am

    dah nak due dah..tahniah dan good luck..moga semuanya selamat ye..mudah-mudahan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: