Tetamu tak diundang

Baru berlaku tadi ni..kul 10.30 pagi..sedang elok aku & Cg Fly balik dari bfast kat kedai. Aku rase lain mcm coz dua2 ekor my beloved cats senyap je tak bising2/menggediks kat kaki kitorg mcm selalu setiap kali kami balik rumah.Aku cari2 “budak” dua ekor ni,dengar bunyik hissing, ingatkan kucing2 aku tgh bergurau sesama sendiri mcm biasa,rupanye kat bilik pantry , aku jenguk2, Cibi tgh kuis benda panjang berlingkar kaler itam.Ular rupenye…kepala ular tu dah tegak dah, Cibi makin galak mengusik ular tu.Bunyi hissing & spitting tu dari ulau tu ler!Aku panggil Cg Fly & dia amik kayu galah kat luar umah ,terpaksa bunuh ular tu dgn ketuk kepala dia (aku tak tgk..).

(due to viewer discretion , gmbr Cik U telah dipadam..rase tak sanggup pulak nak tgk..sbb kesian…huhuhu..i’m sorry)

Maafkan kami wahai ular, kami terpaksa utk keselamatan diri dan keluarga kami….Astagfirullahalazim…Ya Allah kami tahu kami tak berhak ambil nyawa ular tu, tapi kami terpaksa ya Allah…tak ade cara lain dah…Untungnye aku ni vet so aku tak terperanjat lah bila aku terjumpa ular tu…kalau org lain dah menjerit2 agaknye….hisy..Nauzubillah jgnlah jadi lagi mcm ni…aminn..(kesian sgt kat ular tu)……
.
Hero of the day..berani betul Cibi ni!
‘Inspector Oni’ menyiasat tempat kejadian setelah ‘mangsa’ dialihkan.

8 Comments

  1. CuTeMiUt78 said,

    March 9, 2009 at 6:38 am

    uish…takut gak tu.. masa hubby cat nak ketuk ular tu.. dah peringat kat dia tak.. yg catlina tgh camtu.. yelah..tu semua nak kena beringat…

  2. linahilmin said,

    March 9, 2009 at 7:19 am

    Insyaallah cat takde pa pe… mase ngandung mmg macam2 dugaan kan.. kalau i x tau la… takut satu hal, geli satu hal..

  3. CatlinaFly said,

    March 9, 2009 at 10:09 am

    kak cute: dah peringatkan dia, niat kite bukan sengaja nak bunuh..nak halau, pintu umah jauh dari bilik tu, lagipun nanti tak pasal ular tu patuk lak…tawakal lillahitaala je..& ular tu kami dah tnm bangkainye..

  4. CatlinaFly said,

    March 9, 2009 at 10:10 am

    lina hilmin: kami pun doakan begitu..asalkan tak terperanjat…takde ape2 lah tu

  5. anawahid said,

    March 9, 2009 at 10:11 am

    insyaallah cat, x de apa2 yg akan berlaku pasai kita buat tuk keselamatan, semoga Dia mengerti… tetamu Maulidur Rasul Cat.. hehehe sib baik si cibi ti x pape

  6. atie said,

    March 9, 2009 at 10:42 am

    Sib baik de cibi kan…kan.Risau tau kalau bab u…. nih.

  7. Noorma Ismail said,

    March 9, 2009 at 11:42 am

    Cat ni kira berani jugak lah yer..kalo kita tengok ular pun boleh demam.. tp memang berjasa sungguh la cibi tu kan!!

  8. kakyong said,

    March 9, 2009 at 11:53 pm

    Alamak Cat! Akak ni mmg geli geleman sungguh dgn ular nih! Tgk gbr tu pun dh buat akak meremang bulu roma. Camana nk atasi fobia ni ye Cat?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: