Dugaan

Dugaan buat kami kerana baby Insyirah terpaksa ditahan di wad kanak-kanak kerana jaundisnya semakin meningkat. Terkejut apabila mendapat result darah jauh berbeza dari hari semalam, kalau semalam result darah 13.8, hari ni meningkat kepada 18. Patutlah kami perasan malam semalam mata baby dan badannya nampak semakin jelas kuningnya. Kesian baby diambil darah 2 kali sehari iaitu pada waktu pagi dan petang untuk result darah, tangan dicucuk untuk masuk air, Sayu hati tapi apa nak buat, redha dan berdoa supaya baby Insyirah cepat sembuh dan cepat balik ke rumah. buat makluman semua semasa entry ditulis catlina dan baby sedang berada di hospital (wad kanak-kanak hospital Kluang).

dicatat oleh:
Cg Fly

17 Comments

  1. Rafizah Nordin said,

    March 22, 2009 at 6:03 pm

    baby baru lahir dengan jaundis mmg sinonim sgt.tp tak blh juga dibiarkan dan leka.sabar ok…

  2. izuan murat said,

    March 22, 2009 at 6:51 pm

    Jaundice biasa. ank sy pon ada slight jaundice aritu tp berkat minum susu ibu on demand setiap masa, akhirnya jaundicenya hilang.Alhamdulillah.Nway, hrp Cat bsabar..n smg bby Insyirah cpt sembuh.Amin..

  3. Linda Latip said,

    March 22, 2009 at 11:05 pm

    Our doa’ is with u insyirah..mommy stay strong k🙂 get well sonn dearies..

  4. kakyong said,

    March 22, 2009 at 11:31 pm

    Serahkan pada Allah segalanya. Kita sudah berikhtiar apa yang patut. Sabar ye.

  5. neezareef said,

    March 23, 2009 at 12:04 am

    kena pantau selalujgn bg baby tdo lama2 sgt

  6. Datin El said,

    March 23, 2009 at 12:28 am

    banyak2 bersabar ye bukan senang nak membesarkan anak ni macam2 dugaan yang ibubapa kena tempuh dek oi,,,

  7. mummy_ayu said,

    March 23, 2009 at 12:37 am

    allooo mummy catlina..comelnye, insyirah..nama pun sedap…sabarla…baby jaundis is normal cuma tinggi or rendah je.kasi insyirah minum susu ibu banyak-banyak..siang, baby akan banyak tidur, so malam kena bagi dia minum susu sekerap yang boleh…ok.take care..hope to read from u lagi banyak cerita yang tak dapat dibeli kenangannye…

  8. cintaKusayangMu said,

    March 23, 2009 at 1:45 am

    sbr ye catlina…dlu ms QS n QZ dlm nicu.lg byk kali kena amik drh…pastu Qhushairy kena prolonged jaundice lg…tp alhamdulillah semua tu dh ok…sbr ye…mummy qis tau cmne ibu yg dlm pantang kena jg anak kt hsptl…

  9. cintaKusayangMu said,

    March 23, 2009 at 1:47 am

    pesanan utk catlina…baby yg jaundice bila wat phototerapi tu akan berak n kencing yg kera..itu normal sbb nk kuarkn kuning dia tu..tp kena bg dia susu sekerap yg mungkin ye…

  10. masviona said,

    March 23, 2009 at 2:12 am

    saba byk2 ye..tenang ok. Bg lebih fokus utk kesihatan baby ye

  11. zuraiwan said,

    March 23, 2009 at 2:39 am

    semoga bb catlina sehat ye..

  12. anatahir48 said,

    March 23, 2009 at 3:32 am

    Semoga baby catlina sihat, inshaalllah..

  13. Ma_sUyinFiqah said,

    March 23, 2009 at 4:08 am

    akak lupalah, aritu patut masa catlina dah sarat suoh makan banyak sengkuang cina. Elok untuk elak anak kena jaundis. kalu nanti balik rumah still jaundis..kasik dia minum susu kambing sikit ajer…bubuh dalam syringe. Minum dalam 2,3 titik. Jangan banyak2 nanti panas lak jadi lain plak.pastu nanti jemur dia tepi tingkap yang ada matahari kul 7.30 pg tu..matahari manja akak panggil.

  14. Azie said,

    March 23, 2009 at 4:28 am

    me..my son seminggu dok ward sbb kuning nih..mata putih jd kaler kuning dh..pas smgu dok ward sebln dok ulang alik hspital amwk darah…mmg menyeksakan..kesian..btw moga catlina tabah ya..mmg selalu sgt bb kena kena kuning ni..pssst darah jenis o ker? kalu jenis o mmg mudahhh sgt kena kuning ni..sabar yaaa

  15. Lan dan Jie said,

    March 23, 2009 at 5:08 am

    Moga baby insyirah cepat sembuh..

  16. CAHAYA said,

    March 23, 2009 at 6:09 am

    semoga baby Insyirah cepat sembuh.

  17. CatlinaFly said,

    March 23, 2009 at 2:34 pm

    kawan2, thanks for ur support & doa!lebiu all………mmmmuuaahhh


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: