Kronologi..Kelahiran Nur Dayana Insyirah(Part 1)

18 Mac 2009

8 pagi:
pergi breakfast kat kedai bersama2 parent ku dan keluarga Ultramama sebelum Ultramama bertolak ke Penang

9 pagi:
balik rumah..macam ngantuk.tido jap lah kat bilik.Cg Fly keluar ke Kluang jap ada urusan .

10 pagi:
bgn tido..boring laks..my mum tgh masak2 kat dapur, abah kat dpn tgk tv rasenye.Online ,blogwalking & ym chat with 3 persons: Neezareef(blogger friend), Kak Fizah Nordin (blogger friend)& Syakirah(my ex college mate)

11.45 pagi:
still blogwalking & chatting..tgh2 chatting..terasa something meletus..rase mcm kentut je (heh i’m sowii)..tapi tetiba mencurah2 air keluar (org tua2 kata ni kembar air).Terus tutup laptop & bagitau mama dan mama suruh bersiap2 pkai kain batik & tshirt..(aku tgh pakai baju preggie masa tu).

12 tghari:
sedang elok Cg Fly smpai ke rumah..ambil ape yg patut,beg baby, beg maknye..bertolak ke hospital…tak rasa sakit lagi..cuma air sekali sekala keluar mencurah ,basah abis kain sarung, seat keta mujur dah dilapik dgn tuala.

12.30 tghari:
sampai ke wad bersalin dan mendaftar.Disuruh tunggu kat luar smpi dipanggil ..mula rasa sakit pinggang tapi kejap2 dalam selang 15 minit, sakitnye tak berapa kuat lah.

1.30 tghari:
masuk bilik pemeriksaan..doktor kata, dah terbuka 3cm.

BERSAMBUNG

7 Comments

  1. CuTeMiUt78 said,

    March 24, 2009 at 8:54 am

    emmm… teringat masa zaman akak nak bersalin dulu.. camtu ler.. air ketuban dah pecah masa pas breakast kat office.. sib baik dah prepare awal2 dah..

  2. Shaiful said,

    March 24, 2009 at 9:40 am

    Tahniah atas kelahiran. Alhamdulillah Isteri saya dah melahirkan 3 askar dah. Pengalaman..Alhamdulillah. Dipermudahkan. ke tiga3 anak lahir dekat dgn cuti sekolah. Dpt extra cuti seminggu lebih dari orang. Yang sulung Abi dia tak der pengalaman. isteri ngadu sakit.. pas tu cian isteri tak sarapan lagi.. siap sarapan karipap dan teh tarik dulu.. yang no 2 agak mencabar sbb boy.. sakit kejap jer .. sampai kat spital terus bsalin.apa-apa pun saya tetap kagum dengan kekuatan orang bersalin nih..pengalaman menemani isteri 3 kali bersalin mengajar saya erti keinsafan dan menhargai isteri sebagai Insan yang harus disayangi dan bukannya dikhianati..ada masa ada rezeki leh gi tengok baby.. tahniah chek gu fly mesti seronok .kan?

  3. cintaKusayangMu said,

    March 24, 2009 at 10:19 am

    cpt la smbung…

  4. Rafizah Nordin said,

    March 24, 2009 at 10:29 am

    uh cat…cam suspen jek bace wlupun sume dah selamat hehehecepat2 sambung.mmg suker bace pengalaman org nak bsalin ni wlupun kite sndiri ade pengalaman sendiri… 3 anak 3 pengalaman yg bbeza…tp i dah tutup buku hahaha!!!

  5. CatlinaFly said,

    March 24, 2009 at 1:08 pm

    akak cute miut: sy rase mcm mimpi je melahirkan ni..mcm caya tak caya jer..en shaiful: itulah keajaiban org perempuan…bila tgk baby dah kuar, hilang rasa sakit bersalin, tak tau mane pegi rase sakit tu..,mcm hilang ingatan terus pasal sakit tu bila tgk baby!

  6. CatlinaFly said,

    March 24, 2009 at 1:10 pm

    qis: hehe sabo sabo qis..jeng jeng jeng..sy nak wat drama bersiri ni kua kua kua…(geram tak?)kak fizah: hehehe…ish akak, kelakar kan, mase tuh tgh sembang dgn akak..tak sempat nk ckp, sempat ckp dgn neezareef je rase air dah pecah

  7. mummy_ayu said,

    March 25, 2009 at 2:29 am

    semalam dah baca, tak sempat nak komen..terkenang waktu nak dapat iris plak..ian dulu kot tingkap…apa pun rasa syukur sangat bila baby dah kuar, semuanya selamat..rasa lengkap jadi seorang wanita kan? alhamdulillah…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: