Sajak dari Uncle Mogen Ali Rico,Kad Besday dari Aunty Leen

Sajak indah dari Uncle Mogen Ali Rico:
Uncle Mogen is so tweet….Insyirah kata bila uncle Mogen balik Kluang,dia nak soh mama dan abah dia belanja uncle Mogen kat Kluang Railway!Psstt..mama sy kopipes dgn gmbr sekali naa..tak pe kan..(Insyirah kedip2 mate dgn comelnye..)



HADIAHKANKU SENJA GEMBIRA

Titipan senja yang merona angkasa
Tiada bintang tiada bulan
Seakan tiada duka tiada sengsara
hanya gembira menemani dunia

Di senja inilah tempatnya bercanda
Menyemai kasih berjanji setia
andai ku tahu indahnya senja
tentu kuhadiahkanmu dengan jingganya

Dan senja ini juga kau hadiahkan cahaya
Cahaya pelangkap aneka rona
hanya bunyi-bunyi riang yang berkumandang
hanya bunyi2 zikir dan munajat tanda kesyukuran
hanya bunyi2 rengkohan si kecil diribaan
hanya bunyi2 dengkuran si kecil di pangkuan
Nikmatilah dan bersyukurlah diatas segala penantian

senja gembira ini akan datang tiba lagi..
Namun ku tak tahu untuk siapa gilirannya……
Dapatkah kau hadiahkan senja gembira ini untukku, sahabat?

( Tahniah pasangan fly & Catlina diatas kurniaan cahaya mata pertama tepat jam 7.26 petang..Semoga kalian gembira sentiasa)

Kad besday ni pulak dari lovely aunty Leen:

Tq so much Leen..terharu..so sweet…wuwuwuwuuu…

7 Comments

  1. cikmanggis said,

    March 26, 2009 at 12:08 am

    meriah sungguh rumah catlina ni sejak ada “orang”baru….dalam masa berpantang ni lah dapat menyusukan baby dgn susu badan sepenuhnya….masa yang sangat penting untuk perhubungan ibu dan anak in future!

  2. mummy_ayu said,

    March 26, 2009 at 1:49 am

    so sweet n touching sajak dari uncle mogen tu. tersentuh nye..n penuh makna. berair mata ayu…so … tak terucap dengan kata kata cuma dengan air mata…apa pun selamat berpantang…catlina!!!

  3. cintaKusayangMu said,

    March 26, 2009 at 4:55 am

    mmg indah sajak tu..qis yg baca ni pn trharu…huhuh…

  4. CatlinaFly said,

    March 26, 2009 at 11:56 am

    cik manggis: betul2..time nilah nk belai baby puas2..nanti dah naik keje,terhad dah masa utk baby..wuwuwuw..nanti nak letak kat umah mak mertua lepas cuti berssalin ni..mesti cedih..

  5. CatlinaFly said,

    March 26, 2009 at 11:58 am

    mummy_ayu & qis: first time sy membacanye, sy sgt2 terharu dgn sajaknye yg indah & menyentuh kalbu..tak sangka ade kwn dedicate sajak utk keluarga kami..

  6. Mimiamilia said,

    March 26, 2009 at 1:20 pm

    Wah..tahniah..tahniah.semoga ibu dan baby sehat..

  7. Qaseh Qasturi said,

    March 28, 2009 at 1:13 am

    salam…Alhamdulillah ..semua berjalan dengan lancar…TAHNIAH…Semoga hidup awak lebih ceria dan gembira🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: