Anniversary – 3 tahun & jawab tag from Mummy Qis

Gambar sekadar hiasan hehehe

Salam…hari ni ulangtahun perkahwinan aku & Cg Fly yang ke3…alhamdulilah, rasanye setakat ni pelbagai cabaran & rintangan dah berjaya dihadapi bersama..sedangkan lidah lagi tergigit, ini pulak husband & wife kan…tak plan sambut kat mana2 pun..mlm tadi pun aku baru balik meeting kat Cheras..petang ni nak balik jenguk E-ein.Mujur jugak meeting tu diforward kan ke tarikh semalam..so dapatlah aku jenguk E-ein ku cayang itu ari ni…kalau tidak..Jumaat baru dpt jumpe!mana tahan weh!!winduuuu…

Dan juga aku nak jawab tag from my pren, mak nye Darwishes, iaitu Mummy Qis.Sori ye Qis..baru berpeluang nak jawab tag..dah sebulan kut tag ni, janji jawab kan Qis?

TAG PREGNANCY

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

hmm..tak plan pun..tapi masa tahun pertama kawin, byk terpisah dgn Cg Fly.Aku keje swasta kat JB, dia kat Kluang, jumpe weekend je.Pastu awal 2007 aku masuk maktab (KPLI) ha..jgn tak tau..aku ni pernah belajo kat maktab!masuk maktab takleh ngandung weh!tapi kejap je kat maktab , lepas 3 bulan aku berhenti sebab dapat tawaran jadi vet gomen nih..alhamdulillah, dpt station kat Kluang lak tu..dapat lah duk serumah.kawan2 kat maktab aku tak lupakan..nice knowing u all…gembira sbb aku dpt ramai kwn baru masa tu!

hmm..kira 2 tahun gak lah baru lah pregnantkan E-ein..sebelum tu tension jugak org asik duk tanya..bila lagi?aku & Cg Fly buat dek je..kite merancang, Allah yang tentukan..apa2 pun, rezeki tu, Allah yang bagi..alhamdulillah.kami bersyukur sgt2 dapat anak ni…maknanye dah maju ke fasa seterusnya dalam alam rumahtangga…next phase: cabaran nak membesarkan anak ( doakan kami sekeluarga ye..amin..)

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

Muhammad Rayyan (Insya Allah kalo E-ein dpt adik baby boy in the future, name ni lah kut!)


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?

GEMBIRA SANGAT SANGAT SANGAT…masa tu aku buat test before aku period, mmg positif tapi doktor suruh tunggu lewat period baru check lagi sekali..tapi instinct kata..mcm pregnant je..

4. HOW OLD WERE YOU?

28 tahun…

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

Wat pregnancy test.beli kat farmasi..


6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Cg Fly, my mum, my MIL & ultramama my sister


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

yes


8. DUE DATE?

20 mac 2009(E-ein kuar awal 2 hari, 18 mac)

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Bulan pertama takde, bulan kedua & ketiga, tak suka bau perfume, tak suke bau dapur, tak suke makan nasik!masuk bulan keempat, morning sickness dah takde..alhamdulillah…(pastu makan tak hengat!naik 4 kilo bulan keempat tuh!)

10. WHAT DID YOU CRAVE? ice cream, air kelapa(hari2 minum!my MIL kata,sebab tu rambut E-ein lebat, penangan air kelapa,wallahualam), putu bambu, keropok lekor,nasi dagang (yg ni dpt makan masa raya)

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?

gegirl…


12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY? before pregnant 45 kg.Near to the due date, 64 kg.Sekarang aku tak sure, tapi lepas pantang ari tu..51kg..huhuhu selamat tinggal suar jeans saiz 27 hua hua hua…

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

suspected diabetes,recurrent hyperthyroidism & high blood pressure…letih betul g appointment kat spital tiap2 bulan.alhamdulillah takde ape2..

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Hospital Kluang


15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

pecah air kul 12 tghari, masuk labour room kul 1 tghari, sakit start kul 3 .30 petang, e-ein kuar kul 7.26 petang….so..sakit 4 jam lah


16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Abah nye E-ein ler..

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

Cg Fly dpt masuk kejap je..pastu doktor suruh keluar sebab aku beranak assisted by vacuum..huhuhuu

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

Natural..assisted by vacuum (kira natural lah tu kan..ikut pintu..)

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN? doktor inject local anaes kat bawah nun sebelum vacuum.2 jam sebelum tu nurse ada gak inject painkiller kat peha aku..

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

3.3 kg

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Nur Dayana Insyirah (Cahaya keberanian dan melapangkan dada)

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

E-ein skrg, 2 bulan setengah


24. WOULD YOU DO IT AGAIN? Insya Allah….

Tak nak tag sape2..ramai dah buat ni rasenye..tapi sape nak buat, silakan ye..

29 Comments

  1. mama tisya said,

    June 3, 2009 at 1:47 am

    happy 3rd anniversary..smoga berbahagia hingga akhir hayat

  2. Tukang cerita said,

    June 3, 2009 at 2:39 am

    Hepi anniversary….
    semoga bahagia sentiasa…
    🙂

  3. neezareef said,

    June 3, 2009 at 2:58 am

    tahniah lina dah 3taun
    semoga jodoh berpanjangan

  4. mummy_ayu said,

    June 3, 2009 at 3:07 am

    happy 3rd anniversary!!!semoga bahagia n kekal selamanya!

  5. ~ujicham~ said,

    June 3, 2009 at 3:19 am

    happy anniversary kak cat🙂

  6. MaMaMi said,

    June 3, 2009 at 3:27 am

    Selamat ulangtahun perkahwinan ke-3. Semoga kebahagian dan kasih sayang berkekalan hingga ke hujung nyawa. Insya'allah.

  7. MariaFaizal said,

    June 3, 2009 at 3:54 am

    Heartiest Congratulations on your 3rd Wedding Anniversary. May you both & lil' E-ein be blessed always & have many more lil' ones to come😀

    Have a joyous life Cat & Fly.

  8. Abiey69 said,

    June 3, 2009 at 7:04 am

    Selamat selamat selamat moga berkekalan hingga hujung nyawa… selamat berbahagia.. selamat segala2nya.. insya allah

  9. CuTeMiUt78 said,

    June 3, 2009 at 7:48 am

    oh..hapyy 3rd anniversary ya lina.. heh..heh..heh.. kita kawin thn sama.. tapi akak bulan 7.. anyway.. semoga berbahagia hingga keakhir hayat

  10. mummyseri said,

    June 3, 2009 at 8:20 am

    happy aniversary kak..moga bahagia di smpaing hubby n e-ein tecayanggg

  11. ashley said,

    June 3, 2009 at 11:05 am

    hepi anibeseri seri..
    ooo….
    semoga rumahtangga kalian kekal hingga akhir hayat..
    dipenuhi dengan kasihsayang..
    mawaddah wa rahmah..

    amiiiinn

  12. mama Tiara said,

    June 3, 2009 at 4:51 pm

    happy anniversary. smg kebahagiaan berpanjangan hingga ke syurga

  13. Lily.Lulu said,

    June 3, 2009 at 7:02 pm

    semoga berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya

    InsyaAllah
    🙂

  14. Linda Latip said,

    June 3, 2009 at 11:56 pm

    besnye dh 3rd anniversary! ade adiah plg bes lak tu! afam E-in! hehe.Smuga terus berbahagia dan diberkati Allah sehingga Akhir Hayat bersama cgfly k!

    p/s hi e-in! abg Ghazi say mmuah!

  15. rose said,

    June 4, 2009 at 12:04 am

    hepi anniversary…
    semoga berkekalan ke akhir hayat..

    🙂

  16. Ultramama said,

    June 4, 2009 at 3:12 am

    Selamat Ulangtahun yg ke3 from Ultrafamily!
    ps:Ulangthn ke3, ank sorang
    Ulangthun ke4, lagi sorang
    Ulangthn ke5, lagi dan lagi dan lagi hahaha

  17. Mummy ranger said,

    June 4, 2009 at 3:21 am

    hepi 3rd anni!
    semoga bahagia hingga ke anak cucu cicit!

  18. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:31 am

    mama tisya: amin..

    tukang cerita: terima kasih kak..

    neezareef: harap2 begitulah hendaknye..hingga akhir hayat

  19. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:32 am

    mummy ayu & ujicham :macih…

    mamami:insya Allah..

    kak maria: yep..more lil' ones hehe..insya Allah…

  20. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:32 am

    cg abiey & akak cute miut: terima kasih atas ucapan anda…

  21. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:33 am

    mummy seri & tiche ashley: tengkiu2…lebiuuu..

  22. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:33 am

    mama tiara: amin!

    lily lulu: terima kasih ye

  23. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:34 am

    linda latip: kisses from ghazi diterima roger n out hehe

  24. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:34 am

    rose: mekasihh…

  25. CatlinaFly said,

    June 4, 2009 at 4:35 am

    ultramama : wah wah wah…amir dgn alif bila nak dpt adik lagi nih? heh

  26. cintaKusayangMu said,

    June 4, 2009 at 4:50 am

    smoga rumah tngga kekal ke akhr hayat….
    lps ni leh tmbh lg ahli keluarga….

    kejap je ye dh 3 thn..
    qis baru nk msuk 2 thn.

  27. tchersally said,

    June 4, 2009 at 1:00 pm

    moga bahagia hingga ke syurga!!

  28. FazidElias said,

    June 8, 2009 at 1:36 am

    happy belated anniversary adik nur

  29. Yan said,

    June 8, 2009 at 4:19 pm

    hepi belated eniveseri


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: