E-ein tak cihat …

Buat masa ni, E-ein tak sihat..demam & selsema, sebab tu aku jarang blog walking ke blog kawan2..kepada yang baru jengah ke blog ni, nanti aku wat kunjungan balas & exchange link kemudian ye..bukan tak sudi exchange link tau, cuma tak sempat lagi.Sekarang ni hari2 kami berulang dari Kluang ke Bandar Tenggara (2 hours pegi balik).Cian tgk dak E-ein tuh..meleleh hingus..tapi sakit demam ni mmg salah satu proses pembesaran jugak..agaknye sbb mggu depan, E-ein nak cecah 3 bulan, org tua2 kata, baby kalau berganti bulan, ada lah ragamnye demam ke, asyik nangis ke…tiap2 mlm E-ein ngempeng dgn aku dlm 5 hari ni, pastu lena je dia tido…risau gak kalau aku outstation 3-4 hari, kang E-ein tak leh tido malam.

Alhamdulillah, mlm ni nampaknye mcm dah ok..dah tak meragam sbb hidungnye yg tersumbat mcm dah kurang..masa nak balik tadi dia dah tido, tenang je tgk dia tido..cian my sweetie pie kene tinggal.Nanti lah E-ein ye..mama byk outstation dalam bulan ni, E-ein duk dgn tok mak dulu ye..mak ucu pun ade temankan E-ein..

Gambar2 kat bawah ni, diambil sebelum E-ein demam…

32 Comments

  1. Nadea_LaLaLa said,

    June 10, 2009 at 4:03 pm

    KEsian kat E-ein lah…

    kadg2 budak demam ni selera makan pun hilang… harap2 E-ein tak mcam tuh k….kesian plak klo berat badan trun

    semoga cepat2 sembuh si comel..

  2. Tukang cerita said,

    June 10, 2009 at 4:20 pm

    Siannya…

    Semoga cepat sembuh yer E-ein…

    rindu papa mamanya barangkali…
    🙂

  3. catz_mafia said,

    June 10, 2009 at 4:32 pm

    Catlina,
    Rindu mak ayah dia kot… hehe.. comel baby tu..

  4. cintaKusayangMu said,

    June 10, 2009 at 4:42 pm

    ksian e ein..demam la plak ye….
    smoga cpt sihat ye….nnt leh jln2 ngn mama n ayah….

  5. MeL said,

    June 10, 2009 at 5:18 pm

    ala ciannye E-ein..get well soon baby. demam pn shomel je muka dia🙂

  6. ░♥si lampu neon♥░ said,

    June 10, 2009 at 5:32 pm

    semoga cepat sembuh

  7. atie said,

    June 11, 2009 at 12:10 am

    Memang susah hati kalau kena out station dan anak masih kecil….kesian E-ein selsema yer…orang dulu2 kata letak kunyit hidup kat atas hidung dia

  8. Diamilikku said,

    June 11, 2009 at 12:32 am

    bila anak2 demam..mak pak yang susah hati..bukan apa..kita kesian tgk diorang tak reti nak mengadu sakit..duk merengek je..kita pun naik kesian tgk…

    semoga eein cepat sembuh..baby chubby kena kuat yer…

  9. karipapsayur said,

    June 11, 2009 at 12:34 am

    ya Ampunnn..

    Geram nye haku tgk pipi E-ein! Timbang kilo, berapa dah berat dia?

  10. linahilmin said,

    June 11, 2009 at 12:57 am

    orang tua kata nak ringan kan badan coz dia nak pandai something.. anty hope e-ein cepat2 baik.. geram tul ngan pipi e-ein yg gebu cam kuih pau tu!

  11. Anil Wanina said,

    June 11, 2009 at 1:06 am

    alalalalaaa… ciannye e-ein… budak if tak sihat ni mmg kesian.. ye la.. kuat meragam n selera pun kurang..

    takpe.. ni pengalaman utk papa n mama e-ein.. auntie doakan e-ein cepat sembuh n cepat2 merangkak ye.. hiks.. baru 3 bulan tu.. takpe.. lagi cepat lg bagus.. hehehee…

  12. ++eden|essey++ said,

    June 11, 2009 at 1:18 am

    sian e-ein….smoha e-ein cepat sembuh ye…

  13. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:22 am

    nadea: tulah..kesian..bila selsema, susah nak bernafas, kalau menyusu kejap2 berhenti amik nafas dulu ..tapi dia lapar..meradang lah dia bila lmbt nak abiskan susu tu..tapi mlm tadi bagi susu badan, nmpk dia ok je..smpi tertido2, time sy balik pun dia langsung tak sedar..nyenyak lagipun dah bagi ubat demam n selsema, mengantuk lah tu

    terima kasih atas wish anda..amin..moga e-ein cepat sembuh

  14. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:23 am

    kak tukang cerita:😦 huhuhu mama dan abahnye pun rindukan e-ein..nak demam gak ni..g keje pun separtuh hati je kat sini..separuh lagi dok ingatkan e-ein..tapi semua ibu bapa cam tu kan bila anak sakit..pengalaman baru buat sy🙂 tq kak ye..

  15. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:24 am

    catz_mafia: kawan cg fly ye🙂 mak mertua sy pun ckp e-ein rindukan mama abah dia..sbb bila kami balik elok2 je dia tak menangis pun, cenyum2 je wpun hingus meleleh..cian tgk dia kadang2 mcm termenung je..

  16. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:25 am

    qis: baru bercadang nak bwk e-in g taman naik stroller (ultramama bagi) weekend ni..:) tq for ur wish..

  17. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:26 am

    MeL: hehe tu gambar sebelum demam..masa demam ni, rambut dia kusut masai sikit sebab tgn dia asyik gosok kepala je🙂

  18. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:26 am

    lampu neon: terima kasih..amin..

  19. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:27 am

    atie: tulah..sy bakal outstation 18 -21 hb ni..huhu lame tu..setakat ni paling lame berjauhan sehari dua je..ni 4 hari tu waaa…

  20. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:28 am

    diamilikku : betul betul betul..hanya parents yg tau risaunye bila anak tak sihat..semalam rase nak bawak balik je e-ein..

  21. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:29 am

    mommy qastalani: e-ein dah 5.9 kg sekarang🙂 tapi tak tau lah sejak demam 2-3 hari ni takut dah susut..harap2 tak..sbb dia berselera nak menyusu cuma terganggu coz idung tersumbat..

  22. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:30 am

    linahilmin: dia tgh nak belajar meniarap tuh..:)time acih aunty kata e-ein

  23. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:30 am

    anil wanina: e-ein kata…terima kasih aunty…:) lebiuu..

  24. MaMaMi said,

    June 11, 2009 at 1:30 am

    Salam Cat,

    wabak demam ni makin menular skrg ni. Rasa² x lame dulu anak² pon demam maraton..(ngeh²), hat bongsu tu pun makin ler halus sbb demam xlalu makan. Mudah² E-ein cepat sembuh ye, take good care cat.

  25. Jade said,

    June 11, 2009 at 1:31 am

    sian die ye demam.. same la my baby tu.. mase kecik2lagi slalu demam.. alhamdulillah skrg dh besar so dh kurang sket..

    p/s : take care e-ein

  26. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:31 am

    eden essey: tima kasih atas wish anda🙂 rasenye dah nak sembuh tu…dah makan ubat..mujur sejak dah besar sikit ni senang mkn ubat..dia pandai isap dari sudu ubat tu

  27. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:32 am

    mamami: tq..betul2..nak besarkan anak2 mcm nilah..mak bpk kite pun gitu gak dulu..jaga kite bila demam time tecit2 dulu

  28. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 1:33 am

    jade: sy lum sempat g tgk blog jade lagi..nanti sy singgah ye..ni pun ade masa terluang sket before wat keje..hehe rindu kat my blog n blogger friends…nanti exchange link k..terima kasih ye doakan e-ein..u take care too

  29. MariaFaizal said,

    June 11, 2009 at 1:48 am

    Semoga cepat sembuh baby e-ein.Baru senang hati Mommy & Daddy.Ameen…

  30. Ultramama said,

    June 11, 2009 at 3:28 am

    Uwaa, lama lagi nk jumpa E-ein!Btw, congrats dpt saguhati Father's day contest tuh!

  31. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 9:02 am

    kak maria: terima kasih kak

  32. CatlinaFly said,

    June 11, 2009 at 9:03 am

    ultramama: hehehe..rezeki e-ein ngan su zul ler tu…alhamdulillah..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: