MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest

Bismillahirrahmanirrahim….

Wahahahaha..dateline nya besok!!!Dengan ini aku dgn suka suki nye…masuk contest lagik heh….
Contest kali ni , bertemakan Cutest Baby in CAR SEAT iaitu tema bagi bulan Julai, anjuran MomBloggersPlanet.Ada contest cutest baby yang berlainan tema setiap bulan.
Syarat-syaratnya…(aku copy paste dari blog penganjur):

1.Get a photo of your baby in CAR SEAT (if you don’t have one, perhaps it’s the best time to get, borrow or try one)
2.Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest
3.Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
4.Write about the car seat in the picture and your thoughts/opinion about the use of car seat for babies/children.
5.Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
6.Leave a comment here(at MomBloggersPlanet’s blog) with link to your blog post .

Penganjur:

Penaja/Sponsor:

Maklumat Anak:

Nama anak:
Nur Dayana Insyirah binti Zulkeflai aka E-ein
Tarikh lahir:
18 Mac 2009
Gambar-gambar untuk contest ni:
(yang syoknye, leh hantar lebih dari sekeping!)
E-ein dalam car seat dari dua angle berbeza ngee…
E-ein suke besarkan mata dia bila dia happy!
Yang ini pose mata kuyu…
Cerita tentang carseat:


Bab 1

Car seat ni hadiah dari kawan-kawan kat opis. Alkisahnya, masa aku dalam pantang, kawan-kawan tanya, aku nak hadiah ape?Kalau diorang belikan baby cot ok tak? Bagai org mengantuk disorongkan bantal, aku dgn mengadanye berkata ..”hmm..baby cot dah ade, baby car seat lom ade…..” ngeeeeee…oh terima kasih kawan – kawan yang sudi melayan kerenah aku ni..sayang korang,mmmuaahhhs! (tulah sape suruh tanya..ngeeeee..)
Bab 2
Car seat mmg penting bagi aku.Kalau kawan-kawan tak hadiahkan pun, kami akan beli.Sebab kekadang aku akan drive sorang2 with E-ein tanpa cik abe ku Cg Fly( g umah pengasuh, g klinik etc..). Bila baby dah duduk & strapped safely(and comfortably) kat car seat, barulah mama leh drive dengan tenang!🙂

Kesimpulannya, car seat penting untuk:

1.Keselamatan babies/children. Tangan aku kurus cikeding, tak kuat lak tu..kalau Cg Fly brake emergency, takut ‘terlepas’ atau terhantuk..(nauzubillah..hish!)
2.Keselesaan babies/children dan juga ibu bapa.Kadang2 lenguh juga nak riba/dukung baby especially kalau perjalanan jauh (mcm aku, raya ni nak balik Kelate wehhh!12 hours journey!!!)
3.Disiplin anak2…duduk diam2 dalam keta, tak ganggu parents yang tgh drive terutama bila parent tu berseorangan…

Bab 3

E-ein lom guna car seat ni dengan rasminya..sebab 3 minggu lepas, kami dah cuba letak dia kat car seat ni, & dia nangis2 sampai kami tak jadi outing that day!Insya Allah, kami akan cuba lagi nanti..E-ein pun akan mencecah 4 bulan 18 Julai ni.So demi masuk contest ni , aku snap gambo E-ein duk dalam car seat, tapi kat ruang tamu, bukan dlm keta heh….(ngeee lagi sekali..penganjur kata cutest baby in car seat je, bukan in car kan heheheh!)

Sekian entry sy untuk contest ini…:) (sambil kedip-kedip mata kepada penganjur hehehehe)
Untuk maklumat lanjut sila klik sini: MomBloggersPlanet.com

18 Comments

  1. azzamoro said,

    July 14, 2009 at 2:09 pm

    good luck..:)

  2. mummyseri said,

    July 14, 2009 at 2:39 pm

    kak cat..
    comel la e-ein n good luck..

  3. MiszMama@Haslinda said,

    July 14, 2009 at 2:58 pm

    gud luck..ade can nak menang ni sebab mate ein yg bulat.

  4. karipapsayur said,

    July 15, 2009 at 12:22 am

    kah3.. car seat in living room.. xpe.. biasakan dia. kdg2 QZ menangis biar aje. janji selamat dok dalam tu

  5. Juwita Jamaludin said,

    July 15, 2009 at 12:32 am

    makin coml E-ein ni.. good luck ye

  6. neezareef said,

    July 15, 2009 at 1:28 am

    good luck baby e-ein…

  7. mummy_ayu said,

    July 15, 2009 at 2:42 am

    good luck baby e-ein. tak perasan pun contest nie, nak gie jengah jab, sempat lagi tak nak join?

  8. UmmiKhayra said,

    July 15, 2009 at 3:12 am

    gud luck for the contest ye..🙂 Feel free to join contest kat blog saya jugak ye..🙂

  9. chugie said,

    July 15, 2009 at 4:40 am

    Salam..

    Wah, bagus gak contest ni. Hope anak awk leh menang, sbb she's so cute..

  10. ~~@lyci@~~ said,

    July 15, 2009 at 8:38 am

    gud luck e-ein.. geram jer anty tgk mata e-ein yg bulat tu..

  11. CatlinaFly said,

    July 15, 2009 at 8:51 am

    azzamoro,mummy seri, misz mama, kak juwita,neeza : terima kasih..aminnn…saje suke2 join..kalau dpt salah satu prizes best jugak noo..:) (hoh..berangan…)

  12. CatlinaFly said,

    July 15, 2009 at 8:52 am

    mommy QZ: letak kat ruang tamu pastu bila playtime atau quiet time, saje2 testing try letak e-ein kat situ….sebelum try bwk dlm keta..

  13. CatlinaFly said,

    July 15, 2009 at 8:52 am

    ummikhayra: tq..insya allah..

  14. CatlinaFly said,

    July 15, 2009 at 8:52 am

    chugie & alycia: mekacih!!!

  15. catz_mafia said,

    July 15, 2009 at 9:06 am

    CatlinaFly,
    Wah.. contest lagi… semoga sukses aaa…

    cayo cayo!!

  16. CatlinaFly said,

    July 15, 2009 at 9:11 am

    catz mafia: macihhh!!!amin utk doa kawan2 semua!

  17. CuTeMiUt78 said,

    July 16, 2009 at 4:59 am

    wah.. excited tgk… good luck ya.😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: