Demam

Salam..aku tak update 2-3 hari ni sbb duk menjaga E-ein yang demam sejak hari Sabtu …demam + selsema.Aku & Cg Fly sedih tgk E-ein yang biasanye rajin bersembang, jadi diam je..semalam (Isnin) pun aku cuti, jaga E-ein. Pastu bila nak tido je, merengek2, agaknye sebab idung dia tersumbat.

Pagi ni nmpk dah ceria je & mula nak bersembang, dah sihat la tu kot…so tak la aku risau sgt nak letak kat umah pengasuh.

Dah bawa g klinik pagi Sabtu lepas, doktor kata demam dan selsema je, paru-paru ok.Sebenarnya hari Sabtu lepas(18/7/09), E-ein dah genap 4 bulan dah.Doktor kata demam beralih bulan ni.Yang peliknya(tapi alhamdulillah..), sejak demam ari tu, E-ein menyusu macam biasa in fact sekarang dia dah minum susu 5 oz sekali minum (biasanye dia minum 4 oz je). Malam aku BF kan dia…sebab dia dah biasa duk umah pengasuh siangnye, siang dia tak nak BF, nak susu botol jek!

** Masa checkup bulanan kat klinik pada 14 Julai baru2 ni, berat E-ein statik, sama je dengan berat bulan lepas(5.5kg), nurse ckp, jgn smpi susut badan,sebab tu kami risau giler bila E-ein demam..takut dia tak nak menyusu..alhamdulillah…pengasuh yang dah 3 hari tak jumpe E-ein kata, E-ein macam dah bertambah berisi je sejak demam ni..betullah tu, demam nak membesar agaknye…

16 Comments

  1. karipapsayur said,

    July 21, 2009 at 1:54 am

    ai. cerita aje ke? xda update photo e-ein pun

  2. CatlinaFly said,

    July 21, 2009 at 1:59 am

    heh…gambar ade..dlm kamera lagi🙂 lum transfer.

  3. QasehessaL said,

    July 21, 2009 at 2:23 am

    sian bby e'in die…
    cpt2 bek eyh bby…jgn nagis2 eyh..hehe

  4. Fiza Nordin said,

    July 21, 2009 at 3:50 am

    semoga e-ein cepat sembuh…lepas demam ni tgk dia nak pandai ape pulak…?

  5. cintaKusayangMu said,

    July 21, 2009 at 3:54 am

    e ein …cpt sembuh ye..leh main2 nnt….minum susu bnyk2 tau…
    catlina..klu e ein dmm lg..letak je garam yg dilarutkn dlm air kt btg idung dia..
    kering je wat lg…smpi selsema doia kering..
    slalunye cpt je kering klu ltk air garam ni..try la ye..

  6. Emy Omar said,

    July 21, 2009 at 6:08 am

    Biasala ada baby ni kalau nak beralih bulan memang demam kadang2 nak dapat sesuatu pun dia demam gak..harap2 dia cepat sembuh ye

  7. mummy_ayu said,

    July 21, 2009 at 6:14 am

    sian e-ein demam rupanya..patut sepi tanpa berita. e-ein susah makan ubat tak? iris punya adventure kalu nak makan ubat.

  8. CatlinaFly said,

    July 21, 2009 at 7:02 am

    Qasehessal: tulah kite yg tengok ni kesian..nak2 sabtu malam ari tu melaka2, menjerit2 sebab idung tersumbat dia tak selesa..

  9. CatlinaFly said,

    July 21, 2009 at 7:02 am

    kak fizah: hehe..yelah agaknye, nak pandai sesuatu lah tu kot…thanks for ur wish kak fizah

  10. neezareef said,

    July 21, 2009 at 7:03 am

    cpt sembuh ya baby e-ein..cian dia

  11. CatlinaFly said,

    July 21, 2009 at 7:03 am

    mummy qis: thanks qis bagi petua tu, nanti balik ni kalau ade selsema lagi sy try wat..

  12. CatlinaFly said,

    July 21, 2009 at 7:04 am

    emy omar: tq…kite same2 tunggu , tgk e-ein pandai ape lak🙂

  13. CatlinaFly said,

    July 21, 2009 at 7:05 am

    mummy ayu:
    tak la susah sgt nak mkn ubat skrg..dulu masa umur bawah 2 bulan, dia tak nak mkn ubat,kalau bagi gitu je, muntah terus, kene campur dlam susu.

    sekarang alhamdulillah, senang nak bagi..ade la dia ngelat sikit,dia luekkan ubat tu sket🙂

  14. ~ Lady ell ~ said,

    July 21, 2009 at 9:41 am

    org tua2 kata ambik upah..biasalah tu…nnt nk tumbuh gigi demam,nk berjln demam…pendek kata setiap kali transform mesti "amik upah".

  15. tchersally said,

    July 21, 2009 at 1:11 pm

    get well soon dear!!

  16. catz_mafia said,

    July 21, 2009 at 1:32 pm

    Catlina,
    Semoga e-ein cpt sembuh…🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: