Aku kene reject wowowowowooooo

Sejak dua hari ni,E-ein dah reject BF..sedihnya…bila dia menangis lapar, tiap kali aku try BF kan dia, E-ein melalak lagi kuat dan memalingkan muka dia. Siap Cg Fly tolong pegangkan kaki tangan dia yang meronta2 bila aku nak bagi BF. Bila dia melalak makin kuat, aku give up, terus g dapur buat susu, nmpk je botol susu dia cenyum2 lak….eeeiiiii…geram pun ada..smpi bengkak sbb E-ein tak nak BF ….terpaksa la pam utk ilangkan bengkak..dah lame aku tak pam sejak E-ein ada kat umah sbb E-ein lah ‘pam’ semulajadi!

Petang ni aku nak cuba lagi..hmm..ke sebab position E-ein tak betul ek, aku pegang dia tak betul ke….atau dia tau aku demam 2-3 hari ni sebab tu dia tak nak BF?Baru bercadang nak BF kan E-ein (walaupun tak fully BF) smpi 6 bulan sekurang2nya…ni baru 4 bulan setengah dia dah reject aku?Sedihhhh!!!

Gambar tiada kaitan dengan tajuk hehehe..saje2 nak letak..
E-ein main dengan Nemo plush toy yang aku beli online, murah jek..
Kadang2 smpi dia bersembang2 dengan Nemo tuh..comelnye…

29 Comments

  1. karipapsayur said,

    July 29, 2009 at 8:42 am

    SAME! sedih sungguh! I pun kena try cara lain! Perah sikit and bg botol ke.. biar dia kenal sikit susu badan nih!

    Budak 4 bulan da pandai memilih! Geram tauuu

  2. tchersally said,

    July 29, 2009 at 8:42 am

    Pam..letak dalam botol..peh tu kasi E-ein nyonyot..

  3. Mama-Danish & Sarah said,

    July 29, 2009 at 8:51 am

    sume ni dugaan sbgai ibu…. jangan dipaksa nanti takut dia ngajuk teruss…. cuba pam dan bagi dlm botol susu…

  4. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 8:56 am

    mommy QZ: k..kalau dia tak nak gak BF today..kene thaw EBM dlm fridge kasik sama diaa…

  5. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 8:57 am

    tcher sally; ok note taken..will try..

  6. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 8:57 am

    mama danish & sarah : huhuhu tu lah sedih giler bila tgk E-ein tak nak BF!

  7. Tukang cerita said,

    July 29, 2009 at 9:00 am

    samalah dgn anak akak…
    4 bulan dah berlagak…tak mo bf lagi…siap nak muntah2 lagi…hahaaaaaa…..

    *nangis jugak akak masa tu, sedey…. *

  8. mummy_ayu said,

    July 29, 2009 at 9:05 am

    aik..awal nya e-ein nak stop bf? sian kat mama tau..bf kan cedap. ian dulu sampai 8 bulan lebih, pas tu dia tak mau..bengkak! yang iris la still go on , sekarang dan nak masuk 9 bulan…bagus iris, mummy kurus sikit! he he he!

  9. ~~ciklinn~~ said,

    July 29, 2009 at 9:35 am

    hayooo yer ker… ni sama kes anak buah linn lah ni… skrg baru 3 bulan mmg tak mau dah BF.. huhuhh tapi kalo pakai botol dia nak…

    agaknya laju jerkot kan susu tu kuar kalo pakai botol..takper teruskan usaha yer..

  10. Nadea_LaLaLa said,

    July 29, 2009 at 9:44 am

    akk kalo baby tak nak Bf kan klo kita pam kan masuk dlm bottle tak elok ke?
    sy plan nak wat cmtuh..klo ade lah.
    klo nak direct Bf kan macam kekok lak.sbb penah gak tgk kakak sy Bf anak dia tapi melalak gak.
    last2 pam masuk dalam bottle elok je…

  11. atie said,

    July 29, 2009 at 9:48 am

    Lor…cam gitu lak, takpe lina cuba lagi k….

  12. Hanz said,

    July 29, 2009 at 10:09 am

    Nursing strike kut? Kalau u sudi, jemput singgah my chttrbox look under breastfeeding…i pernah up this topic

    Hope bb will soon nurse balik..

  13. CikMin said,

    July 29, 2009 at 11:16 am

    alaaaa…syiannye kt mama e-ein…anak cikmin sume lepas 2tahun walaupun x fully..alahmdulillah…try la cat..mgkin position x kena ke…

  14. zura@iwan said,

    July 29, 2009 at 11:22 am

    ooo dia dh x mau BF ek…

  15. -iLLa- said,

    July 29, 2009 at 11:29 am

    mmmm…try cat bukak baju..dok dlm bilik dgn bb..skin to skin..bb pun biarkan pakai pampes aje..

  16. Juwita Jamaludin said,

    July 29, 2009 at 2:14 pm

    salam cat sayangkan kalau 4 bln tak nak BF .. dulu ita pun jadi gitu anak pertama tapi dapat la 5 blan full pas kenalkan botol terus tak nak… huhuhuh.. tapi adik dia alhamdulilah samapa sekarang dah setahun lebih masih full BF lagi.. ta rasa cuba bagi je.. pam dalam botol sayang tu susu tu… anak BF jarang dapat sakit rasanya..

  17. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:16 pm

    kak nurul: wah siap muntah?hihihi dah sedap susu botol agaknye kan kak?

  18. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:16 pm

    mummy ayu: jeles2…anyway..caiyok2 ye..biar smpi setahun takpun 2tahun BF😉

  19. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:17 pm

    ciklinn: mungkin jugak..puting botol susu lagi laju susu kuar agaknye lah..

  20. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:18 pm

    nadea; happy breastfeeding ye dear..breasfeeding ni bnyk kebaikannya, since nadea suri rumah, lagi senang nak BF, kalau bekerja lagi byk cabarannya nak BF..

  21. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:19 pm

    kak tie: thanks kak tie..err..kak tie nak main kejar2 lagi tak hehehehe…

  22. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:20 pm

    hanz; wallahualam..tak tau laa kalau dia rasa bau mama dia ni masyam hahahaha..

    yes, i went to ur blog already..dah baca dah..thanks for the info..

  23. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:21 pm

    cik min: tu lah..sy lum putus asa, nak cuba lagi ni ,mlm ni & esok2..

  24. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:22 pm

    zura iwan: huhuhu harap2 temporary jek..

  25. CatlinaFly said,

    July 29, 2009 at 3:22 pm

    ita: terima kasih on your support!!🙂

  26. Baby Lyana said,

    July 29, 2009 at 4:01 pm

    cuba lagi… maybe BF susu kurang flownya….. cuba browse @ blog hopping rasanya ade byk website yg ajar pemakanan kasi susu byk..so flow sgt laju.. huhu..

    sy pun x berapa pandai coz sy xde exprience kena reject..Lyana belasah ajer..

  27. CuTeMiUt78 said,

    July 30, 2009 at 1:39 am

    eemmmm sama je ngan akak dulu.. lagi plak.. masa mirul 3 bulan.. dia blh main2 je bf.. tak betul2 pun.. sudahnya berenti sendri je..

  28. iNa said,

    July 30, 2009 at 5:49 am

    uwa….mmg sedih kan klau anak xnk BF..huhuhuhu….

  29. beebkiez said,

    August 26, 2009 at 2:39 am

    ooo… ni la nemo baby e-ein yg bentuk bantal cum selimut yang dikatakan tu… chomel & besarnyeee…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: