Baby cot makeover?:)

Salam..heh aku belum pegi outstation lg…baru dapat tiket flight today, opis book kan utk aku & sorang lagi kwn yang gi sekali.Aku nak kongsi makeover yang aku buat utk baby cot E-ein semalam.Sebenarnye sejak E-ein balik, kitorang tido kat bawah jek bentang tilam.E-ein tido lasak, baby cot tak berlapik, bimbang terhantuk pulak.Baby bedding set ni brand Tollyjoy, rega RM40++ jek.Murah kan?Tak de la grand bagai, berpatutan & asalkan E-ein selesa.Aku nak kaler pink sebenarnye tapi tak de stok pulak…Nak tunggu, lame lagi, mmg la mama E-ein ni jenis tak sabar..Heh..nak ke E-ein tido dlm ni, belum cuba, belum tahu..Last dia tido dlm baby cot, masa dlm hari, tapi tu pun byk tido sebelah aku kat katil sebab senang nak BFkan dia masa tu…
sebelum…
selepas…
Link kat bawah ni, baby bedding set nya mmg lawa2, cun tak ingat..huhuhu satu piece lingkungan RM15 – 100 ke atas..huh mmg rega boleh tahan…kalo budget ciput, layan mata jelah mcm aku๐Ÿ™‚ tapi kalau tak kisah apa salahnya kan..mmg cantik2…
Gubibaby.com

16 Comments

  1. Nadea_LaLaLa said,

    August 3, 2009 at 3:42 pm

    kak murah lah babycot tuh baru rm40. Minat gak jenis kayu cam akk nye.. brand toll joy beli kat mana? jusco ke? murah tak kesah as long as selesa kan.. lagipun bukan nak pakai lama pun..
    bole adjust ke kak?

  2. CatlinaFly said,

    August 3, 2009 at 4:06 pm

    nadea: baby cot tu sy beli kat kedai perabot kat kluang Rm200++..dah lame beli sejak preggie 7 bulan la kalo tak silap…yang RM40 tu, bedding set Tollyjoy (ada 6 pieces dlm tu, fitted sheet, comforter, cot bumper, bolsters ,pillow & pillow sheet..)..akak beli bedding set tu kat Kluang Mall-The Store.

    baby cot tu satu side pagar dia leh turun naik๐Ÿ˜‰

  3. karipapsayur said,

    August 4, 2009 at 12:30 am

    haaaa.. lepas ni e-ein bole bergolek suka2 hati~~

  4. Fiza Nordin said,

    August 4, 2009 at 12:48 am

    cantik baby kot tu…

    cat layan mate sbb bajet ciput,akak layan mate sbb dah tutup kilang wakakaaaaa

  5. Diamilikku said,

    August 4, 2009 at 1:04 am

    baru duk plan nak beli bedding set baby baru..tgk2 dah ada link diberikan..pucuk dicita ulam mendatang…terus click okay…

    tQ Cat

  6. โ˜† lieya latif โ˜† said,

    August 4, 2009 at 1:33 am

    e'eh cantik laaaa….menarik kalernye…suke lieya tgk…..lepas ni boleh baby e-ein golek2 ngan suke hati nye…tak yah kaco mama ngan papa lagi…hihihihihi

    lieya dulu ade gak babycot ni , beli tuk mia n mija laa kononnye….hampeh jek, sampai kesudah tak gune, ye la mase tu lieya breastfeed dieorg, lagi selesa tdo sekali…..bile dah setahun umur terus tido tilam kat bawah…..last2 babycot ni ade kat stor wat sumbat barang…keh khe keh

  7. mummy_ayu said,

    August 4, 2009 at 2:08 am

    aah..cantik cantik bedding set kat link yang cat kasi tu, harga pun cantik.e-ein punya tu pun cantik, ayu beli untuk ian dulu satu set, yang tuk iris nie pun beli 1 set.memang perlu nanti bila bebudak dah tido lasak, tak de tak terantuk..kan e-ein..

  8. CatlinaFly said,

    August 4, 2009 at 2:30 am

    mommy qastalani: hahaha itu ler tujuannye..kalo tak de lapik tepi kang ade yang terjuntai kaki celah pagar baby cot tu eheh..

  9. CatlinaFly said,

    August 4, 2009 at 2:31 am

    kak fizah:๐Ÿ™‚ heheh kilang tak leh reopen ke kak ?ngeh ngeh..i'm kidding..mane le tahu kan kut baby nak dpt adik ko…

  10. CatlinaFly said,

    August 4, 2009 at 2:33 am

    suhana: glad i can help๐Ÿ™‚ saya mmg suke jalan2 online tgk2 brg2 baby…gerammm jek!

  11. CatlinaFly said,

    August 4, 2009 at 2:34 am

    lieya: tulah.nanti next week nak tgk, budak tecit tu leh ke tido kat baby cot, hehe..jgn bentang tilam kat bawah lagi sudah..sakit belakang mama ni…tido kat bwh..

  12. CatlinaFly said,

    August 4, 2009 at 2:35 am

    mummy ayu: hehehe kan?mmg fantastic romanti mr loba2 rega dia!๐Ÿ™‚ buat kita pikir 10 kali nak beli! heh!

  13. CuppyCakeMommy said,

    August 4, 2009 at 4:36 am

    takpe la murah..asalkan comei and baby pun selesa kan..baby mia pun lom di ajar lagi tido dalam baby cot..dah la mommy nya sangat tamak masa preggy dulu..baby cot pun beli playpen pun beli..heheh..last2 tdo berkepit juga

  14. MiszMama@Haslinda said,

    August 4, 2009 at 5:09 am

    cantik..mesti e-ein suke. kat umah pun ade babycot..tapi jemmy n dekna taknak gune..letak kat dalam tu mesti nanges tak mo tido..nak tido celah ketiak mama papa die jugak.huhu

  15. HalfBlood Princess said,

    August 4, 2009 at 6:46 am

    eh samala mcm bbycot my babies..tp xbeli kakak ipar yg bagi..hehe. iris bkn takmo tdo dlm babycot tu tp kakak nye jeles..lme2 xltk dh iris dlm tu sbb tkt zahin terjun masuk cot tu nyaya je.

    Insya Allah E-ein nk punye tdo dlm cot tu la!;)

  16. Nadea_LaLaLa said,

    August 4, 2009 at 9:15 am

    owk. salah bace lah ni…
    thanks kak for the info…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: