Relactation:Medela La La La…

Hari ini saya sungguh suka hati,
berjaya membeli breast pump idaman hati,

bolehlah sy pam susu tiap2 hari,

tanpa lenguh tangan dan lenguh jari!!!

Hehehe….pagi tadi aku g meeting kat HQ,Putrajaya sebenarnye.Balik dari meeting, ajak driver singgah kat Sri Kembangan, g cari kedai Momslittleones….pusing2 punya pusing kat Sri Kembangan tu, dah nak putus asa sbb tak jumpe pon landmark iaitu Pasar Borong selangor & Jusco Taman Equine, hampir nak balik semula ke Kluang.Last2 aku tergerak nak call Pn Rita from Momslittleones tu, dia bg direction yg sgt tepat (TQ kak ye..), berjaya juga kami smpi ke Momslittleones…..aku nak beli online sebenarnye tapi alang2 dah ke sini, beli je lah terus, nak tggu pos lambat pulak…memula nak beli spectra 3 but no stock..ade kawan rekemen Medela Mini Electric ni..katanye smpi anak kedua dia masih pakai,ok jek…

Sampai Kluang dekat kul 4 petang, serba salah nak masuk opis, lagipun penatlah travel, kalo aku g opis aku tak wat keje gak (hehehe)….balik umah terus testing, so ulasan aku: good product, the suction mimics baby suckling, ringan, portable & senang guna kalo travel(2 in 1 : letrik boleh, bateri AA pun bleh), cuma..a bit noisy lah…tapi ciri2 lain, thumbs up!

Hasil perahan petang tadi(ada sedikit kemajuan sudaaa…)
To Mummy Qis: Tq for relactation article mu itu, kalo tak, haram tak tau pasal relaktasi ni..dan juga ade sedikit kejelesan melanda di atas harga Mini E kat Medan hukhukhuk….nak kirim kat Qis, lepas raya lak baru dapat..lame lagi nak tnggu…:) same2 kita usahakan relaktasi k… (sy baru pas bc entry Qis pasal Mini E gak hehehe chaiyok2!)

Gmbr2 seterusnya tiada kaitan secara langsung dgn tajuk tapi diletakkan sebagai penghias entry hehehe!

19 Comments

  1. e-caR NazRin aka ibuEiymann said,

    September 8, 2009 at 2:41 pm

    salam..

    gud luck utk relaktasi nie..kagum ngn smgt u ngn Qis.. sama2 lar kite b'usaha bg yg THE BEST utk ank kite.. anythg, leh share story-mory ttg BF nie sesamer..leh tgk my blog..ade info/tips bout BF thru my xperience being a BF-ibu fr almost 29 mths..

    chayork2 BF-moms!!

  2. CatlinaFly said,

    September 8, 2009 at 3:10 pm

    E-caR:Tq E-caR..insya allah sy g jenguk k..

  3. cintaKusayangMu said,

    September 8, 2009 at 5:11 pm

    catlina!!!…dh agak dh msti awk akn buat en3 sepantas kilat ttg mini e ni..heheh….
    sharing is caring..xpe slagi ape yg qis leh share…same2 kita share utk manfaat bersama….
    jgn jeles qis dpt lg murah dr yg awk dpt..heheh..tu la kn..ksian lak nnt lama awk nk tgu qis blk bawakn mini e tu..xpela..utk anak2 ape je sanggup dikorbankan…
    chaiyok ye…same2 meneruskn relactation journey kita…

  4. karipapsayur said,

    September 9, 2009 at 12:43 am

    gambar last tuh; ha, berani rapat?! Kalo berani, E-Ein katuk nanti!!

    wah best nye! MAsih belom sampai la spectra tuh. berapa RM medela mini nih? And, yg kawan nak p Medan tuh, agak2 harga berapa RM di Medan? Tolong tanya okay!

  5. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 12:56 am

    Qis: semangat!🙂

  6. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 12:57 am

    qastalani: hehehe..kalo letak caption tu utk gmbr, nanti calon2 menantu ingat e-ein ni garang hahaha..

    re:sy dah jwb kat blog awk k..:) selamat ber relaktasi jugak🙂

  7. Ely Hasrul said,

    September 9, 2009 at 2:53 am

    wahhh beshnye pump baru!! kalu pegnen lagik kompom i beli pump baru gak tehehehehe

  8. Datin El said,

    September 9, 2009 at 8:04 am

    catlina..bertambah comel baby eein.semuga sihat n ceria selalu.

  9. Nadea_LaLaLa said,

    September 9, 2009 at 8:58 am

    AKk beli baper?

    ade gak survey2 cecah ratus2 gak kan?

    yang ni lah sy kate tuh. leh guna batt dan electric…

    sy pun pilih yg nih..

    tpi try cam perlahan jer dia pam..

    memang ke?? kena tunggu ada susu ehk?

    bunyi jer lebih….

  10. CuppyCakeMommy said,

    September 9, 2009 at 9:21 am

    gambate kudasai catlina-san..hehehe

  11. CikMin said,

    September 9, 2009 at 9:57 am

    alalalala…si e-ein ni suka kan muntang2 kan mata dier…

  12. hana said,

    September 9, 2009 at 6:58 pm

    hehehehe… klakanyer tgk muka e-ein tgh pegang sudu tuh! comey jerk!

  13. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 8:31 pm

    ely:beli2..:) tapi kalo guna heavy better beli dual pumping punye…

  14. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 8:32 pm

    datin el:🙂 alhamdulillah..semoga sihat sentiasa…moga datin el dan keluarga ceria2 selalu..

  15. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 8:33 pm

    nadea: rasenye sebab awk lum ade susu kot…takpelah stimulate awal..akak masa bersalin, hari ke3 baru ada susu,kesian e-ein

  16. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 8:34 pm

    siti: arigato!;)

  17. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 8:34 pm

    cik min:🙂 hehehe dia mmg suke bolatkan mate dia..hobi kot hihi

  18. CatlinaFly said,

    September 9, 2009 at 8:35 pm

    kak hana: hihi pastu muke cam nak belasah org jek! heh

  19. miemiey said,

    September 10, 2009 at 1:31 am

    pas ni byk laa bekalan susu cat tuk e-ein….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: