MOBS & Huiwearn Kids Store (HKS) Little Bookworm Contest

Syarat2 :
1) Be a follower of MOBS (http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com) &
Little Red Reading Nook by HKS (http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com) done!
2) Sign up for HKS store newsletter :done!
a) Go to HKS (http://www.stores.ebay.com.my/Huiwearn-Kids-Store-Books-Toys-More)
b) Click on “sign up for store newsletter” located on upper right corner
c) Just follow all the instructions there.
d) Ebay will prompt you to log into your ebay account (if you have one) or if you are NEW to ebay, just click on the “register” button
e) Once registered/logged in, choose “General interest” and click on “Add to favourites”

3) Copy and paste the contest banner/link in your blog.siap!

4) Blog about your little bookworm :ada kat bawah ni!sila scroll ke bawah lagi ye?
a) Name & Age
b) Include a photo of your little bookworm with his/her favourite book
c) Favourite book title & short description
Why is it your little bookworm’s favourite book?
Who is your little bookworm’s favourite character in the book and why? (if applicable)
5) Once done, kindly leave a comment here
a) Name & ebay ID
b) Email address
c) Blog link

GOOD LUCK !!
SEND in your ENTRIES NOW !!
Remember EARLY BIRDS get prizes too🙂 – yang ni aku dah terlepas….

About my little book worm…Nur Dayana Insyirah aka E-ein, dilahirkan pada 18 Mac 2009, maka pada 18 September ni genaplah usianya 6 bulan..cepat betul masa berlalu kan?

Gambar ada banyak, tapi setelah dibelek2 (ditolak campur kali bahagi eheh!), gambar ni dipilih utk masuk contest ni…

Seawal umur 3 bulan E-ein dah diperkenalkan dengan buku, sebab E-ein tak berapa minat dgn anak patung terutama yang berbulu macam teddy bear (dia geli agaknye hehehe..).Moga-moga minat membaca berterusan dalam diri E-ein..

Antara buku-buku milik E-ein….

Umur 3 bulan
E-ein suka dengan warna – warna terang dalam buku ni….tapi buku ni agak tak sesuai kerana bucunya agak tajam & memerlukan pemantauan sepanjang masa(takut tercucuk mata anak daraku yg sorang tu pulak..)

E-ein semasa berumur 4 bulan..sgt bam bam🙂


Umur 5 bulan

Buku yang ini pulak, favourite E-ein sampai sekarang,kat dalam buku ni ada sliding window , yang reveal colourful pictures kat dalamnya( tepi sliding window ni dah bergerigis dek digaru E-ein !).Setakat ni, bukulah E-ein paling suka & tak penah jemu pulak tu, kalau dia tgh membaca, kita buat2 tutup buku, ni, dia marah betul!Buku ni ok, bucu bulat tetapi agak berat & kalau E-ein pegang sorang, boleh kelepek! jatuh kat muka dia…

sungguh hepi bersama buku favourite dia..

tengok, sampai terangkat2 kaki membaca buku hihihi..

my little book worm who loves to smile…


Umur 5 bulan setengah

Hahaha buku ni dibeli tanpa dirancang, mama E-ein rambang mata masa nih, cari barang lain, beli benda lain! main sambar jek!sekali rege dia , hah amik ko, RM39.90!buat beli baju E-ein pun boleh!Buku ni ade crunching sound sebab ada lapisan kertas dlm buku ni.Tapi…E-ein cepat hilang minat dgn buku kain (cloth book ) yang ni..agaknye sebab buku ni tak ada words, cuma gambar je..(err…dia tau beza ke buku ade words & takde words?hmmm….)

Mencecah 6 bulan
Ni pulak koleksi buku2 pre-loved yang mama E-ein beli online…baru sampai pagi tadi.sebenarnye dah lame order, sejak bulan Julai, tapi tunggu shipment from UK tu yg lmbt sket..bagi mama E-ein, agak berbaloi memandangkan buku2 ni masih kelihatan baru serta boleh dibasuh….masih dlm peringkat pengenalan, belum tahu lagi ape respons E-ein terhadap buku2 baru ni….buku2 ni juga agak menarik kerana ada gmbr2 yang colourful, senang dipegang, tak berbucu tajam, lembut dan ringan (kalau timpa muka E-ein pun tak pe, tak sakit….)..dan E-ein juga boleh kongsi buku2 ni dengan Aunty Aza nye!


Eh, terlebih2 lak bercerita, entry 2 in 1 ni, sambil2 masuk contest, sambil2 bercerita ttg my little book worm,dak E-ein …to Aunty Sha from MOBS, E-ein dan mama ucapkan berbanyak2 terima kasih kerana anjurkan contest ni…kawan2, jom join sekali, dateline contest ni 1 Oktober 2009, byk masa lagi nak join!(buat selingan sambil buat persiapan raya🙂 …sekian,terima kaseyyyy….

2 Comments

  1. karipapsayur said,

    September 15, 2009 at 12:16 am

    cuba pulak cari soft book yang kalo tekan bole kuar bunyi. mesti E-Ein kagum punye lah! hahhaha

    re: rasa nak give up la tapi sabor aje. agaknya sbb bulan pose kot. kurang minum air, susu pn kurang la. you ada hasil x?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: