Happy 6-month old E-ein!

Hari ni genaplah umur E-ein 6 bulan….bila tgk balik gmbr masa E-ein dlm hari, keciknye dia masa tu..skrg kalau diriba, berjuntai kaki dari riba Mama dia yang keding ni..hihihi…Esok kami akan bertolak balik ke Kota Bharu,Kelantan…5 hari raya kat sana pastu balik Kluang semula…to blogger2 BP (Kak Dzana,Kak Ana & Kak Cute Miut)..looking forward to visit all of you!🙂

Muke concentrate tgk tv,siap menyandar kat bantal

Eheh dia dah perasan la Mama amik gmbr dia


Ingat tak aku cerita pasal E-ein kena eczema dulu?Dia dah baik sekarang, tapi eczema tu dtg on & off…nilah ubat2 yang E-ein pakai skrg…dekat sebulan gak pakai ubat ni & dipantau oleh doktor 2 minggu sekali.
Menurut pakar kulit yang kitorg pegi tu, susah nak ramal bila nak sembuh sepenuhnya, ada pesakit yg baik sendiri, ada yang berterusan smpi dewasa..harap2 E-ein dpt sembuh dari eczema ni ,tak melarat smpi besar nanti…cian tgk dia tergaru2 dgn naik ruam kat muka, menggelupas berair kat kulit tgn….doktor pesan, jgn guna mandian baby yang biasa tu, sbb E-ein alergik kat sabun…terpaksa la guna mandian yg doktor tu bekalkan..agak mahal tapi sebotol boleh tahan 6 bulan..


Ubat-ubat e-ein : ada krim siang,losyen malam & mandian…

2 Comments

  1. ~ujicham~ said,

    September 23, 2009 at 7:53 am

    saya eczema sampai ke besar.. mmg kena jaga kulit, tak leh kering langsung.. kalau dah baik, boleh dtg balik. kalau tgh kena, makin gatal jadinya. yg penting kulit kena lembab sentiasa.. tp kdg2 rasa leceh/malas nak jaga. hehehe.

  2. mamaaerish : said,

    November 2, 2009 at 2:03 am

    eb slh srg individu yang mengidap eczema dari kecik… skrg dh 32… alhamdulillah, aerish x mewarisi eczema tuh… anyway… mama kata ssh nak jaga eb masa kecik sbb kena byk pntg…. habuk ngan pns mmg x boleh… abis melepuh bahagian tengkuk ngan pelipat tgn tuh…. tapi alhamdulillah da bsr nih kurang sikit… cumer ms preggy ngan da bersalin nih… cam byk pulak naik on n off….😦 …. insyaallah si cumil itu akan sembuh… doa yang terbaik dari eb n aerish…. amin


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: