Kami dah balik…..

Dah Sampai

Alhamdulillah dah selamat smpi petang semalam..sseronok jumpa keluarga kat kampung & jumpa sepupu2 E-ein,Amir & Alif.Sebenarnye bertolak balik dari Kelantan on 23hb, kami singgah berehat & bermalam di Kuantan sebab E-ein penat kalau travel 12 hours straight…kesian dia.Masa balik ke Kelantan, tempoh perjalanan jadi 15 jam sbb byk kali berhenti.Nampaknye lepas2 ni kalau balik Kelantan, aku & Cg Fly bercadang akan bermalam di Kuantan sebelum meneruskan perjalanan balik semula ke Johor.

23 September:Hospital-KMC
Masa aku taip entry ni, kami baru balik dari hospital Kluang.Nak kata E-ein tak sihat,macam sihat.Nak kata sihat, mcm tak sihat..sebenarnye E-ein kerap sgt berak skrg..selang 3-4 jam dia berak,tak lah berak cair, tapi bila dia kerap berak,takut dia dehydrated.Masa kat Kuantan, subuh2 kami pegi ke Kuantan Medical Center (KMC) sebelah hotel(ada 24hour clinic),sbb sebelum tu E-ein dah berak 4x utk dari malam bwk ke subuh….tapi dia tak nmpk cam sakit, menyusu mcm biasa,aktif & nmpk hepi jek.Doktor (yg mamai2 baru bgn tido) bg air garam(ORS) dan ubat antibloat.Katanye kalau berlarutan, kena masuk air nih.

25 September:Hospital-Kluang
Ada sedara mara kata, ni beralih bulan, tak perlu risau…tapi aku tak puas hati…& taknak menyesal kalo jadi ape2 kat E-ein.Kat Hospital, doktor kata, kalau dia berak 6-7kali sehari baru kena risau….kata doktor, travelling stress & dpt ubat ORS dan Smecta.Sebelum g spital pg tadi, aku perah susu & dpt lah dlm 4 sudu besar & aku suapkan kat E-ein..alhamdulillah, setakat g spital tadi dia tak pulak berak2 lagi….harap2 E-ein ok pasni…amin..

dan to my darling hubby Cg Fly , semoga cepat sembuh, dia tgh demam tu maklumlah travel jauh..cian dia…

Antara gambar2 E-ein otw ke Kelantan

Zzzzzzzzzz

Bila bgn, dia main dgn cloth book utk menghilangkan boring

Gambar2 raya akan diupdate kemudian ye…tata for now!
(waaa..malasnye nak balik keje!!!!)

9 Comments

  1. ashley said,

    September 25, 2009 at 5:39 am

    selamat berblog kembali..setelah letih berya di kampung!

  2. Shafidah Shamen said,

    September 25, 2009 at 6:21 am

    cat,

    my lil gal pun selalu macam tu tau. Selalu berak2, tapi nampak sihat. kadang penat pikir, kot le kita salah makan ker.

    Dari masa dia baru lahir dulu pun dia macam tu. When she was 5-6 weeks tu, saya ada check ngan lactation consultant kat sini, and diorang cakap budak kecik memang akan selalu berak2, sebab perut diorang kecik. So diorang akan minum and straight away buang. Tapi itu masa dia kecik dulu, now dah nak masuk 3 bulan, takkan stil macam gitu ekk. Tapi tu lahh…dia tak nangis, and sihat jer. Ada lagi sekali tuu..kami check dengan doctor, doctor cakap 'asalkan tak berdarah..shud be ok.😦 Curious kann

  3. CatlinaFly said,

    September 25, 2009 at 6:29 am

    cg ashley: tq..:) selamat hari raya..:) looking forward to blog more

  4. CatlinaFly said,

    September 25, 2009 at 6:32 am

    shafidah: iye?tapi dia ok? mmg baby kecik bwh 3 bulan akan selalu berak.. e-ein pon gitu tapi e-ein lepas 3 bulan dia berak 1x sehari je.dah 3 hari lah mcm ni berak selang 3-4 jam …kami nak tgk lagi sehari,lepas bagi ubat2 yg baru dpt ari ni..kalau masih berak cam gitu atau lagi kerap, nak bwk g hospital lagi bhgn kecemasan,bimbang dehydrated…..ish risau tau…kan?

  5. Jiey^Mien said,

    September 26, 2009 at 12:40 am

    kelik kelate ko?
    mujo tok jem deh..

  6. karipapsayur said,

    September 26, 2009 at 2:56 am

    you. QZ dari malam td 5-6 kali poo poo lembik. kesian dia. I rasa sebab kes dia makan seinci mee kuning. haihh.. my mistake. apa yang orang makan dia nangis2 marah2 nak juga. sumbat jela. mee halus tuh ok kot sebab drp beras.

    and you know what, ada tetamu dtg umah, bg anak 7 bulan makan nasi himpit+kuah soto. minum dari cawan plk tuh.aww.. sukanya tengok tp x berani nk bg QZ lagi.suap2 nasi himpit gitu aje.

    E-ein da bole minum dr cawan x? QZ main sembur2 la tiapkali dapat air dr cawan. susah btol nak ajar!

    p/s: hopefully e-ein da semakin sihat. anak sakit perot byk ragam sikit.

  7. CatlinaFly said,

    September 26, 2009 at 1:09 pm

    jiey min: ho..umoh ma abah kat pgklan chepa ..tapi balik metar jah..tu pun byk rumoh lagi tak de nok g berayo…x puas kelik kelate weh!hehehe

    jiey kelate 'mano?

  8. CatlinaFly said,

    September 26, 2009 at 1:13 pm

    qastalani Mommy QZ:hoh?bagi anak mamam nasi himpit?err..dah boleh ke?…

    e-ein lum pandai minum guna cawan…hmm..tapi QZ berak sbb ade mkn benda baru..E-ein lak travelling stress…dah 3 doktor jumpe ni..2 doktor ckp benda yg same…& katanye samada cairkan susu atau tukar ke susu utk cirit birit buat sementara waktu..tp mmg pun, tiap kali menyusu, e-ein akan berak..cian lak tgk dia takut susut je bdn dia tu..dah la baru nak naik…

    ps: e-ein main pun suke main sembur2 air liur..agaknye anak kita ni perangai lebih kurang sbb lahir bulan sama

  9. Nadea_LaLaLa said,

    September 28, 2009 at 10:08 am

    SEmoga baby E-ein cepat sembuh!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: