Hospital Pantai, Batu Pahat

Aku amik cuti siang tadi(bos duk depan umah, aku sms je nak mintak coti,dia kata ok..tq bos!)..Cg Fly pun amik coti..dan kami bawa E-ein jumpa paed kat Hospital Pantai.Biasanya ramai org kat spital ni..tapi hari ni patient kanak2 tak ramai sgt, so tunggu tak sampi sejam, dah dpt jumpa doktor….Aku & Cg Fly explain, dia ni doktor keempat yang kami jumpa.Doktor said, dia suspect E-ein kena colitis(radang usus disebabkan jangkitan bakteria atau virus).Dia prescribe antibiotik ,ORS dan susu khas utk cirit birit (yg mane aku rasa same je dgn Isomil, tapi brand je tak same-ikut jelah ckp doktor puan Catlina oi, byk songeh lak eheh..)..Susu tu boleh tukar semula ke Isomil bila E-ein dah sembuh & doktor suruh tgk improvement dlm 2-3 hari ni..kalo same gak atau makin teruk, kena dtg balik.Harap2 E-ein show improvement.Amin…

Ubat2 dan susu baru

Balik dari spital:Ape yg buat E-ein ralit sgt tuh?











Dia tgk Mickey Mouse Clubhouse kat laptop..
adoi..membesar dgn kartun lah budak kecik ni..
jgn jadi kartun sudah

14 Comments

  1. karipapsayur said,

    September 28, 2009 at 8:18 pm

    ohh. susu ni lain lah dengan yg cek internet semalam. mungkin susah nak cari nih.

    p/s: jangan she umur 6 thn da kena pakai spek sudahh. LAptop kuat jugak menangkap mata. jarak selamat harus dipraktikkan!

  2. mummy_ayu said,

    September 29, 2009 at 12:17 am

    amboi kusyuknya…semoga e-ein cepat sembuh..rajin rajin makan ubat yer!muahhh!

  3. rose said,

    September 29, 2009 at 12:21 am

    If pergi Pakar Paed mmg camtu..biasa akan suggest susu khas utk bayi yg ade masalah2 ni..
    mcm rafiq itu ari..dia kan kuat muak/muntah..doc suggest susu mmg khas utk budak2 muntah..

    tp sbb rasa bersalah n sedih campur susu..kita dah stop bagi..dahla mahal..hubby bebel2 sbb tak abiskan susu tu..eheehhe…

    semoga e-ein cepat sembuh yep…:-)

  4. Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said,

    September 29, 2009 at 12:50 am

    hope takde apa2 lg dgn e-ein. kalau tak sure dgn opinion pead ni, try la juga dpt 2nd opinion. 2 heads surely better than 1.

    tp takpe la, just monitor.

    i tgk dia ok tu. mesti ceria cam biasa aje kan? still boleh pay attention to the video & rupa happy tu.

  5. Anawahid said,

    September 29, 2009 at 1:18 am

    cat, dh sampai spital pantai tu apsal x caling2!!… dh dekat sangat tu ngn umah akak…huhuhu

  6. Haslinda said,

    September 29, 2009 at 1:26 am

    Cat, mmg musim kot la ni pakat anak kna diarea.anak saya cik zhea pun kna ni..dari ari sabtu..semlm p jmpa paed dah nk kna admit..tp mintak nk balik umah dlu…

  7. Ely Hasrul said,

    September 29, 2009 at 1:39 am

    oiii ok nih dh tgk kartun hehehhe. nnti jgn lupe update lagik. insya allah xdek ape. aritu bwk sami jumpa pead dia utk 2 bende, batuk ngan cirit birit. antara ubat dia kasik air minum yg fungsinye (juga rasanye) sama spt yakult (kire baik beli yakult jimat hahahahha)

  8. neezareef said,

    September 29, 2009 at 3:52 am

    alahai siannye..klu anak dah setahun leh suggest pediasure..dia kurang laktosa

  9. neezareef said,

    September 29, 2009 at 3:53 am

    kt bp ramai paed yg ok..klinik england..paed kt putra dr allan..so far anak2 sy serasi dgn dua2 paed nih

  10. MeL said,

    September 29, 2009 at 5:01 am

    siannye bb e-ein, get well soon ya. sure as parents susah hati bila anak sakit ni. mkn ubat k e-ein😉

  11. nueeunlimited said,

    September 29, 2009 at 7:32 am

    salam..
    hope she will get well soon…

    p/s :
    baby kalo dri kecik tgk katun, exp katun omputih, die akn pndi speaking. silap2 x tau ckp melayu cam my kazen. Hehe..
    Bgs tok pembelajaran e-ein

  12. Tukang cerita said,

    September 29, 2009 at 8:42 am

    semoga dia ok segera….

    ujian tuk mama papanya juga….
    sabar ye….

  13. CuTeMiUt78 said,

    September 30, 2009 at 6:49 am

    alahai kesiannya e-in.. emmm semoga e-in cepat sembuh ya.. sama la ngan mirul.. skkee betul tgk katun kat lap top

  14. ~~@lyci@~~ said,

    October 2, 2009 at 4:14 am

    cian e-ein..
    hope e-ein cepat sembuh ekkk..

    p/s: aikk, sama cam adam.. suka tgk Mickey Mouse Club House.. cerita favourite adam setiap hari..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: