Raya (part 3) :Main wau di PCB

Kat Kelantan, layang-layang dipanggil wau (sebutan:wa).Jgn confuse ye tgk tajuk kat atas main wau, tapi tgk gmbr main layang2🙂.

Sempat juga kami ke pantai Cahaya Bulan petang raya kedua, saje g amik angin dgn layan abang2 Ultra nak main wau !

Ultraboboys yg gembira bila kata nak g pantai

Beli layang-layang

Jangan berebut na…dah beli sorang satu ni.

Ultralif cuba menerbangkan layang-layang

Ultrayah aka abg iparku mengajar anak2 main layang-layang

Termenung sebab layang-layang tak mo naik(angin tak kuat..)

E-ein tgk aje ye…E-ein kecik lagi nak main layang-layang!

6 Comments

  1. HalfBlood Princess said,

    October 4, 2009 at 10:39 am

    alahai bestnyer, i love playing kites when i was kid. rajin arwah tok bak layan sy ptg2 klu blk kg..hmm those sweet days!:)

    u all main kt pantai lg la best kn? hopefully my gals will xperience it once..mst umi dia yg over. hikk.

  2. kakchik said,

    October 4, 2009 at 10:59 am

    salam catlina.

    amboi… sempat juga dia sekeluarga ke PCB main wau. Hari raya ke-2 tu kakchik dok sibuk melihat sawah-bendang di kampung suami.

    budak2 tentu seronok dpt main wau kat pantai tu.

  3. Natrah Norlin said,

    October 5, 2009 at 12:31 am

    salam..buat masa ni saya pernah mengait bb blanket

    1. http://natrahnorlin.blogspot.com/2009/07/granny-square-blanket.html

    2.http://natrahnorlin.blogspot.com/2009/07/granny-day.html

    untuk pattern2 lain puan ble surf http://www.freepatterns.com.Ada pelbagai pattern untuk selimut baby.

    N thanks for visiting my blogs.
    Selamat hari raya n maaf zahir dan batin

  4. Ely Hasrul said,

    October 5, 2009 at 1:30 am

    beshnye! xsabo nk ajak sami main layang2..

  5. cintaKusayangMu said,

    October 5, 2009 at 2:54 am

    bestnye main layang2…kt cni pn tgh musim main layang2..nnt eein dh besar leh main layang2 ngn darwisdhes ye…

  6. Hanz said,

    October 6, 2009 at 8:12 am

    alamak cat, rindunyer me kat PCD, dulu2 time student slalu every friday gi jogging ke sana..till uitm moved to machang.

    lucky ur boys siap dapat main wau lagi..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: