Cerita Marhaban

Isnin malam baru – baru ni,turn kwsn umah aku buat marhaban….kat jalan perumahan aku, ade 3 buah rumah je..& kami kongsi utk makan2 lepas marhaban t.u Kononnye nak bawak E-ein g marhaban (ramai jiran2 belum tgk E-ein lagi kecuali yg sebelah menyebelah umah pengasuh je yg dah tiap2 hari tgk) & aku pakaikan E-ein bju kurung bagai , sekali lepas maghrib dia tido la pulak..mujur mak mertua aku datang mlm tu, dia jagakan E-ein & dptlah aku join marhaban(malam lepas2 aku tak join…sebab mmg time dia tido.)Last2 adik ipar aku, aza yg ikut kami g marhaban.

Ni first time E-ein pakai baju kurung ,lepas sesi amik2 gmbr ni, dia tido🙂
E-ein & Aunty Aza
Heh nak tempek gak gmbr ni…aku buat 3 bijik puding karamel utk dessert masa marhaban🙂 saje amik gmbr sebelum puding ni ‘tamat riwayat’ hehehe

Result Gribbles pun dah dpt Isnin lepas ,semuanya negatif bagi ujian bakteriologi dan parasitologi.Jumpa pakar, katanya E-ein dlm recovery period, bagi masa 4-5 hari lagi tgk camne( smpi ke hari ini, E-ein masih berkeadaan sama…haih..nak, pening kepala abah & mama).Tapi kata doktor, selagi E-ein ok,aktif,berselera dan tak dehydrated, tak perlu bimbang…hmm..sape tak bimbang weh…benda tak normal jadi kat anak kan?huhuhu..pening2..memikirkan sebab musababnya smpi today dah masuk 3 minggu dah cam ni…..

13 Comments

  1. karipapsayur said,

    October 7, 2009 at 7:52 pm

    berak-beraj sebab nak ringankan badan kot. nak mula merangkak kan lps ni.. QZ nak dekat2 7bulan ni baru jauh sikit mengesotnye. abis baju jd kotor kat dada menyapu lantai. haihh!

    puding karamel sama dgn gula hangus ke? i rindu plk nk buat puding gula hangus ikut resepi you tepek kt blog dulu! mudah dan sedap! Itu jugak yang start kan buat kita kenal2!

    ujung minggu ni should try. hopefully resepi tu ada lagi dalam blog you nih! kena godek2!

  2. CikMin said,

    October 7, 2009 at 11:55 pm

    ishhh…3 minggu dah..lama kan…tp ujian sume dah buat ok tu ha cat..bwk bersabar..

  3. Ely Hasrul said,

    October 8, 2009 at 12:36 am

    comelnye pakai baju kurung huwaaaa nak nangis la tgk…

    alhamdulillah result xdek ape tapi ngapa xabis2 lagik ek. sure la kite risau gitu gayanye .. byk bersabar la cat.. nanti update lagik ok

  4. ezan said,

    October 8, 2009 at 12:52 am

    alhamdulillah xde apa2 e-ein… bykkan doa & bersabar ye.. insyaAllah xlam lg baik la tu..🙂

    comelnye pakai baju kurung….

  5. Mama-Danish & Sarah said,

    October 8, 2009 at 1:39 am

    cutenya e-ein ngan baju kurung tue…comell sangat akak tengok..

    syukurlah resultnya negatif…banyakkan sabar ya cat.

  6. CatlinaFly said,

    October 8, 2009 at 4:02 am

    🙂 eh,samelah dgn e-ein, dah laju mengengsot..cam askar hahahaha

    🙂 hihihi kenangan tu..puding tu yg kenalkan kite😀

    insya Allah kalau ade rezeki leh temukan e-ein dgn QZ kan?

  7. CatlinaFly said,

    October 8, 2009 at 4:02 am

    cik min: ha ah la cikmin..itu yg puzzling smpi sekarang ni

  8. CatlinaFly said,

    October 8, 2009 at 4:03 am

    ely: ala sammy pakai bju melayu mesti encem🙂

  9. CatlinaFly said,

    October 8, 2009 at 4:03 am

    mama danish dan sarah: ye..syukur alhamdulillah🙂

  10. CatlinaFly said,

    October 8, 2009 at 4:04 am

    ezan: kami harap begitu jugak..moga2 berkat doa kawan2..e-ein tu takde ape2…

  11. ~~@lyci@~~ said,

    October 8, 2009 at 8:20 am

    alahhhh, tomeinya e-ein pakai bj kurung.. tp sheksi, siap angkat2 kain lg hehe.. anty doakan e-ein cepat sembuh yer.. adam pun dulu pernah jugak alami muntah2 & berak2 masa 6 bulan.. tp doktor kata still dia nak makan, aktif, x de hydrate tak payah risau…. tp as a mom, mestilah kita rsiaukan pasal anak.. dahlah anak sorang.. xde pengalaman lak tuh..

  12. zazap'z said,

    October 8, 2009 at 12:04 pm

    alahai comelnyer E-ein nih..harap2 cepat sembuh la ye cyg..salam knalan ye catlina..saye suke jelajah blog kamu..dh lme dh..hehe..dn izinkn saye tempek blog kamu dlm list saye ye..:)

  13. cintaKusayangMu said,

    October 8, 2009 at 1:56 pm

    hope e ein cpt sembuh…
    mmg bAya2 cmni suka tdo awal kn…
    darwishes pn cepat tdo..
    klu xnk dorg tdo cepat..kitorg kuar ptg…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: