Wes mangan?

Snack baru E-ein….Baby Bites rice crackers.Aku tak bagi Farley Rusks lagi sejak 2 minggu lepas.Farley Rusks ada gandum & can trigger diarrheoa @ alergy pada baby bawah 6 bulan.E-ein start mamam Farley Rusks umur 5 bulan….so terpaksa lah stopkan ape2 aje mknn yang boleh menyebabkan allergy.In fact bijirin bayi Nestle plain rice tu pun aku tak bagi sebab ade traces of gluten (dari gandum).Sekarang E-ein tiap2 hari, dua kali sehari akan makan freshly cooked bubur nasi(ditapis/blender).Setakat ni menu utk E-ein selang seli campur carrot atau kentang.Nanti aku nak try masukkan ikan bilis lak….

17 Comments

  1. ezan said,

    October 15, 2009 at 3:19 pm

    cam best je baby bites tu. u beli kat mana? nk beli gak la utk sarah..πŸ™‚

  2. cintaKusayangMu said,

    October 15, 2009 at 3:52 pm

    nnt nk bg ikan bilis kt e ein jgn byk2 tau…grg tnpa myk..pastu tumbuk or blend…amik lebih kurg 2 ekor je tau..kang klu terlebih tkut sembelit lak..

  3. CatlinaFly said,

    October 15, 2009 at 4:00 pm

    ezan: kat supermarket biasanye ade..kat Kluang ni sy beli kat kedai barang baby….:) mesti sarah suke nanti, tgk e-ein ralit je mkn ,dia kemam smpi abis sekeping

  4. CatlinaFly said,

    October 15, 2009 at 4:00 pm

    qis: k..tq for sharing qis..

  5. Azita said,

    October 15, 2009 at 5:04 pm

    makan sedap2 ya baby!!! mintak mama belikan yg sedap!!!

  6. izan ishak said,

    October 15, 2009 at 11:23 pm

    bby bites tu mmg sedap…
    masa twins izan kecik…beli utk dorg…yg dok perabih abg2nya…
    sedap sangat katanya!

  7. Nur,Nura, Nurad, Yani said,

    October 16, 2009 at 12:24 am

    kalau kat sini (NZ) diaorg ada suggest bg buah2 lembut utk baby >6 mnths like oranges & grapes. cheese pun boleh. bg sikit2 je.

  8. CatlinaFly said,

    October 16, 2009 at 2:31 am

    azita:πŸ™‚ ye2..nanti mama dia carikan perisa lain lak..skrg ni beli 2 prisa je, carrot & original..

  9. CatlinaFly said,

    October 16, 2009 at 2:32 am

    izan ishak: hihihi dlm sepeket kecik tu ade 2 keping..satu e-ein mkn..1 mama dia ngap kan hahahaha..mmg sedap tau..

  10. CatlinaFly said,

    October 16, 2009 at 2:34 am

    nuradyani:πŸ™‚ mmg ade try gak sekali sekala bagi pisang n epal keruk dgn belakang sudu…tapi dia tak biasa lagi..mkn sikit je..fruit puree pun dah bg tapi sikit je bag takut cirit lak.

    cheese?oh..a big NO NO buat e-ein masa ni..dia allergic to cow's milk…maybe dah besar sikit baru leh bagi kat dia…

  11. CuTeMiUt78 said,

    October 16, 2009 at 5:49 am

    eemmm cam sedap je tgk e-in mkn.. emmm mirul dulu pun akak just beri dia bubur blande tu je.. tapi pelbagaikan rasa la

  12. Ely Hasrul said,

    October 16, 2009 at 6:44 am

    cam sedap aje e-ein makan. dh baik dah dia.. bagus2..

  13. karipapsayur said,

    October 16, 2009 at 7:00 am

    baby bites perisa ayam+vegetables pun sedap! Mommy pun selalu curik anak punya!!

    cintakusayangmu: goreng tanpa minyak ek? nurse spital pulak ada pesan soh campur minyak sikit sbb baby perlu lemak sikit2 sbb nak belajar jalan kena ada fat la apa la.. hahaii..poning eden

  14. MamaCira said,

    October 16, 2009 at 8:45 am

    best baca blog dr. cat ni… aku slalu baca je.. jarang nak komen.. asyik sgt membaca. banyak info aku dapat.. terutama ttg BF.. comelnye e-in.. nama nak sama dengan nama anak aku..

  15. HalfBlood Princess said,

    October 18, 2009 at 10:42 am

    ala comeynyer e-ein tgh mkn bb bites tuh. makin montel!

  16. Mama-Danish & Sarah said,

    October 19, 2009 at 12:37 am

    sedapnya tengok e-ein makan….nyum-nyum..

  17. Baby Lyana said,

    October 20, 2009 at 12:43 am

    Lyana pun suka mkn baby bites..perisa ayam dan sayur2an..tp tu dulu la..sekang suka pasta, spaghetti… suka kuih raya…kerepek bawang pun bedal


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: