QC

Sekarang rumah kami ada Quality Check Inspector cinonit.Keje dia, memerhati dan menilai tahap kebersihan lantai rumah…hehehe…

Anyway..aku rasa cam nak tambah lagi koleksi karpet.Lantai umah aku tu berkarat (quarters lama) dan mudah kumpul habuk.E-ein lak tgk aktif mengengsot dan silap2 dia yang penyapu.Tengoklah kalau ade masa nak g Ayer Itam beli tikar buluh, senang nak sapu.

36 Comments

  1. November 4, 2009 at 12:26 am

    ye..skrg mmg musim bdk2 ni jd penyapu n pengemop…mujur la bibik ni rajin menyapu n mengemop..xde la darwishes dok msuk mulut segala bnda yg dia jmpa..klu qis sorg..mmg xterlarat la…hah…cpt2 la tmbh koleksi karpet…kt ayer itam murah kn…

  2. karipapsayur said,

    November 4, 2009 at 12:31 am

    Keh3.. ralit aje dia buat keje!

  3. rose said,

    November 4, 2009 at 12:33 am

    hheheh…sabor jela..majlis bandaran tak bergaji ye e-ein tomei…cute sgt anak cat ni..:-)nnti rafiq camne la ek..umah kita cepat benor berhabuk!

  4. Farah said,

    November 4, 2009 at 1:42 am

    alala dah merangkak dah die..comel btul!kena rajin sapu dan mop sikit lantai umah tu..bkn ape takut baby kutip yang bukan2 dan masuk mulut plak.

  5. eya said,

    November 4, 2009 at 1:53 am

    majlis bandaran ni..hehe

  6. ~~@lyci@~~ said,

    November 4, 2009 at 3:14 am

    sama lah mcm adam.. dah jd majlis perbandaran kat rumah..

  7. chugie said,

    November 4, 2009 at 3:49 am

    owh..die dah pandai buat inspection lantai ye.. hehehe..

  8. Abiey69 said,

    November 4, 2009 at 4:23 am

    Pada peringkat ni kena beri perhatian penuh… takut2 yang terjumpa tu dimasukkan dalam mulutnya… kan parah jadinya.. cute, and comel pegawai QC

  9. November 4, 2009 at 4:26 am

    waaaaaaaaa…inspection by mam kecik. kena la beli vacuum dyson gini.

  10. PUTUBAMBU said,

    November 4, 2009 at 4:37 am

    mula2 inspect..lama2 mengutip masuk mulut pulak..kena extra carefull tu..

  11. neezareef said,

    November 4, 2009 at 4:50 am

    hahaah e-ein saja nk kantoikan mak dia..

  12. kak ina kl said,

    November 4, 2009 at 5:18 am

    salam catlina…memang elok pakai tikar buluh tu..daripada pakai carpet..nanti kalau kamu malas nak sapu suruh ajer e-ein sapu guna baju dia..rupernya masa os duduk kat situ..kalau bagitau lehlah jumper..

  13. masz_73 said,

    November 4, 2009 at 5:48 am

    salam Cat,lama akak x tinggal jejak kat sini.. ngeee… waaaa e-ein makin beso makin comellll… geram tgk pp montel tu!! elok gek pakai tikar buluh tu sbb x de habuk tp nk kena peratikan jugak bebudak ni.. dulu anak akak yg sulung tu penah jatuh kat tikar buluh nah ko.. siap bergaris dahi.. hehhehehe.. dah tukar layout ek?

  14. joegrimjow said,

    November 4, 2009 at 7:43 am

    kait2comey ok!

  15. MamaCira said,

    November 4, 2009 at 8:53 am

    Haha.. lawak lak e-ein bukak kapet tuh.. tikar buluh senang sikit nak bersihkan, nak sapu, & mop.. kalau karpet payah la.. kena vakum sll..

  16. kakchik said,

    November 4, 2009 at 9:23 am

    salam catlina.comelnya lah e-ein tu.tengok dia dah mula meneroka lantai tu teringat masa amni dulu. memang kena selalu alert sebab dia sambil meneroka lantai, jumpa apa saja dia masukkan dalam mulut, huhu bahaya sungguh. tau ajelah lantai… dah disapu pun masih ada anasir lain di celah-celah mozek.

  17. Ely Hasrul said,

    November 4, 2009 at 11:57 am

    ya allah tensennye ade qc.. hahahah kena la rajin sapu gitu..

  18. dZana said,

    November 4, 2009 at 12:33 pm

    bagus.. bagus.. kelako tgok gelagat e-ein

  19. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:40 pm

    qis: ha ah kan..qis lagila..ade dua org QC tecit!hehehe

  20. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:40 pm

    qas: hahaha mmg kena perati sokmo!

  21. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:40 pm

    rose: tggu masa je rafiq tu hehehe..

  22. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:41 pm

    farah:betul2..paling bengang,kalo ade taik cicak..umah ni byk cicak..

  23. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:42 pm

    eya: hehe QC tak bergaji..sukarelawan nih

  24. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:42 pm

    alycia; heh agaknye camne kalo adam & e-ein bersua ye?

  25. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:43 pm

    chugie :šŸ™‚ tulah..suke sgt ngan karpet nape tah

  26. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:43 pm

    abiey: okess..noted!

  27. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:44 pm

    mama miya: hehe kita ade vacuum pensonic jek..

  28. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:45 pm

    putubambu: ha ah tulah takleh ralit skrg dgn diakak ina: takde rezeki nak jumpe akak huhuhu

  29. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:45 pm

    neeza: takpe2..besar sok soh dia menyapu hahaha

  30. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:46 pm

    kak masz: tulah kelebihan & keburukannye..tikar buluh senang ebrsihkan tapi keras..karpet mudah berabuk, leceh nak vacuum, tapi lembut..

  31. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:46 pm

    joegrim jow.tq sudi singgah sini

  32. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:47 pm

    mama cira:yep betul tukak chik:ha ah..lantai umah ni mozek yg halus2 tu yg tak tahan

  33. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:48 pm

    ely: takpe..QC ni suap dgn biskut dgn susu diam la dia hahaha

  34. CatlinaFly said,

    November 4, 2009 at 3:49 pm

    kak zana: kelako mmg kelako kak..tak tahan tgk time dia main ciku cak guna kain lampin dgn langsir pun jadi.ada masa sy tempek video nanti

  35. mamaaerish : said,

    November 5, 2009 at 4:51 am

    ha ha ha… sama prangai cam aerish… ratu mop terhandal di rmhku itu… alahai

  36. CatlinaFly said,

    November 5, 2009 at 7:06 am

    mamaaerish: leh la geng, bukak kelab MOP hehehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: