Dah sampai…

picture courtesy of GobokBuruk

Hihihi maaflah ye..diriku ini agak ketinggalan gerabak ketapi…baru nak berjinak2 di dunia baby sling.Pakai baby carrier, material agak tebal, aku dgn E-ein tak selesa sebab panas & lenguh. Stroller ada, tapi E-ein tak leh duk lame2, dia suke nak berdukung.Baby ring sling ni aku beli dari GobokBuruk.Blogspot. Materialnye kain cotton , nipis & ringan. Kain sangkut kat bahu pon lebar so takdelah aku lenguh bahu (kot?). First time try pakai(elajar kat YouTube) ,E-ein menggelenyar je dlm tuh, buat aku rasa tak konfiden, takut menggelungsur je.Second time, nampak dia dah selesa.Setakat ni aku praktis pakai dalam rumah dulu, jalan2 kat ruang tamu jek eheh..Tak sabar nak try pakai jalan2 kat luar!

Harga Ring Sling ni pon berpatutan…sbb harga dia leh mencecah RM100++.

** E-ein sgt suke berdukung..kdg2 smpi aku dgn hubby naik lenguh dok gilir2 dukung dia je(my MIL & FIL & BIL sangat rajin dukung E-ein kat kampung Cg Fly- kami selalu balik weekend)..layan je lah..anak bawuu sorang ,heh E-ein manjalah puas2, dukung puas2, kang dpt adik (ehem..heh), tak ler rase jeles sgt dah puas dukung🙂 ye cayang…

6 Comments

  1. November 11, 2009 at 12:35 am

    hehe..e ein nk dukung je ye…adeh..lenguh la nak oii….RS yg qis bli aritu qis dh jual sbbnye bdk2 ni xnk msuk dlm tu..pns agknye…

  2. mamaaerish : said,

    November 11, 2009 at 1:07 am

    bestnyer… mesti e-ein suker…. nmpk comfy…. tapi lenguh la pakai kan…. kalo aerish… dia sebok nk turun…. alahai….

  3. Diamilikku said,

    November 11, 2009 at 4:50 am

    hari tu tgk kat klinik ada sorang chinese lady pakai mende nih..nampak comfy giler..ingat nak try jugak ahh for the newborn baby…kakak alesha takpe..dah bleh bebas berlari…

  4. Hanz said,

    November 11, 2009 at 5:32 am

    Clap!Clap!Happy ada lagi member ke arah Natural Parenting! Jangan lupa snap gambar e ein bergaya ngan sling baru ngan Mamanyer…

  5. izan ishak said,

    November 11, 2009 at 6:45 am

    ooohh…e-ein suka dukung ye?bby mmg camtu kalau kat kg asek kena dukung, kat umah mama n abahnye lah yg penat dok gilir2 plak… nnti tunjuk gambar ringsling tu ye!

  6. sue said,

    November 11, 2009 at 6:54 am

    cat… nanti buat review ek pasal RS ni.. susah nak jupe RS yg below rm100


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: