Balik Kampung part 3:Rindu aka dah sampai Kluang

Teringat2 lak nasi dagang kat kampung masa balik tu hari…tiap2 pagi aku breakfast nasi dagang.Tak payah susah2 buat, beli je kat pasar pagi Chabang Tiga Pengkalan Chepa.Aku selalu mintak kuah lebih..Murah lak tu, sebungkus antara RM1.50 – 2.00.Kalo beli kat Kluang, ade gak harga RM4.50 tapi hampeh, tak sedap mcm yg original…Nak buat sendiri, tak pandai hehehe….Pastu pulak, makan akok,mkn pulut panggang…perghh..menjilat jari..Oh ya, kami sampai di Kluang semalam, hari Ahad, kul 4.30 petang..

Ini pulak gambo E-ein masa menginap kat Kuantan.Kemaruk panjat memanjat.Eksyen pulak tu bila dah berdiri, dia nak lepas tgn…ayo..adik manis..belajar berdiri betul2 dulu, dah stabil baru boleh lepas tgn tau…:)

Langkah 1; dapatkan sebiji kerusi
Langkah 2:pegang kuat2 dan cuba angkat bontot anda
Langkah 3: jinjit2 sedikit hingga anda rasa stabil
Langkah 4: Tadaaa…brave girl, Dayana(brave) Insyirah!

E-ein dah pandai tepuk tgn bila dengar lagu pok amai2.Dan juga dah pandai angkat tangan bila kita tanya”Sape name E-ein?”Adeh kelakar kalo tgk dia angkat tgn dengan terdongak2 sekali.Cumanya, E-ein belum tumbuh gigi lagi & tggu dia pandai berjalan je…sejak pandai duduk ni, minat dia terhadap permainan bertambah, dia suka duduk sambil main stereng mainan atau musical peekaboo garden dia.Dan 18hb ni, E-ein mencecah 9 bulan..cepat betul masa berlalu..

Mari kita posing lagi sebelum bertolak….topi tu faveret abah E-ein, kalo gi memane,
mesti abah E-ein suruh pakaikan…ada rupe mcm Pocoyo versi girl tak?(kartun faveret e-ein)

**Topi pilot crochet tu dibeli dari Siti Fatimah(Twin’s Dream), puas hati sgt dgn hasil tgn dia, aku ade gak beli baby blanket sekali ,next time aku postkan gmbr dlm entry..

8 Comments

  1. tchersally said,

    December 14, 2009 at 5:49 am

    Salam adik manissss..mama adik manisss,laaa..e-ein tinggal d Kluang ke..K.Sally menyinggah d Kluang baru2 ni on d way ke Pontian..ish ape ke nama taman perumahan tu..rumah kawan masa di U dulu..laaa..kampung e-ein kat KB ke..lain kali balik KB tepon Aunty Sally ya..makin chumel..manisss sekali..

  2. December 14, 2009 at 8:02 am

    e ei..dok manjat gak skrg ye..makin ligat la ank dara sorg ni…leh geng ngn darwishes panjat2..kjp je e ein blk kg..bila lg nk blk kg ni???

  3. AlohaMolly said,

    December 14, 2009 at 9:35 am

    Hi Catlina,Thanks for dropping by my blog!Nice blog you have there too..lotsa graphic though…takes bit longer time to load.. :PBut I am ok with it.

  4. CatlinaFly said,

    December 14, 2009 at 2:38 pm

    tchersally: ha ah la…kami balik on the spot..lagipun 2 hari je kat KB, 2 hari bermalam kat kuantan gi balik..nxt time sy gtau kak sally yg manis ye..:)

  5. CatlinaFly said,

    December 14, 2009 at 2:39 pm

    qis; tahun depan lah pula kot :)ye..leh tubuhkan kelab baby spiderman main panjat2 hehehhe

  6. CatlinaFly said,

    December 14, 2009 at 2:40 pm

    aloha molly: really?no prob downloading here, laju je..maybe depends on kelajuan internet🙂 tq for your visit

  7. karipapsayur said,

    December 15, 2009 at 12:27 am

    wah.. adik manes mao lepas2 tangan ka?? manyak bahaya ini macam!

  8. CatlinaFly said,

    December 15, 2009 at 1:50 pm

    mommy qas: wiwa…aunty maness sudah balik..windu wooo hahahaha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: