Lupa…

Sejak akhir-akhir ini,penyakit pelupa aku makin menjadi2.Dalam sebulan, mesti aku akan ade teringgal kunci bilik opis kat dlm blik opis tu sendiri dlm2-3 kali pastu terpaksa g admin amik kunci spare dengan CC.

Pastu lak aku penah lupa bawak handphone ..mujur rumah dekat je ,leh balik amik.Kalau balik dari umah mertua, ade je benda tertinggal, kena patah balik amik..contohnya mcm bubur nasi E-ein yang tok mak dia dah buatkan, puting dia, or kelambu dia..huhuhuhu…

Semalam, aku kerja hujung minggu.Hantar E-ein ke rumah pengasuh, pastu Cg fly call aku terlupa bawak puting dia….pas hantar E-ein, baru aku perasan tertinggal thumbdrive, ade fail aku nak amik dari komputer opis…pastu pulak..tertinggal kunci pickup utk masuk ladang!HELPPP!!!kenapa yek jadi macam ni?adakah urat ingatan aku dah putus masa aku teran nak beranak?ke..ade termakan semut ?????adessss……

**semalam gi Giant,lupe lagi nak beli kismis…utk kuatkan daya ingatan…haih…

24 Comments

  1. December 21, 2009 at 4:37 am

    cat lagi banyak benda lupa yerk…hehehe…jom kita makan kismis sesama…nyummm…nyummm

  2. CatlinaFly said,

    December 21, 2009 at 4:46 am

    mama danish n sarah: ha ah..tulah ade baca pasal awk terlupa kunci kat ne..sy lagi dasat wooo…huhuhu…sape ade tips kuatkan ingatan?

  3. fiza said,

    December 21, 2009 at 5:08 am

    Hehehe…samalah. Saya ada buat n3 pasal lupa ni & ada tips mcm mana nak kuatkan daya ingatan, sudi² lah (^_^)http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2009/11/penyakit-lupa-yang-makin-menjadi.html

  4. December 21, 2009 at 5:26 am

    agknye kita ni dh tua kot..qis pn skrg slalu je lupa wat tu la..wat ni la..ader tu tgh drive leh terlajak dr tmpt tujuan..veranagn lebih ke lupa yg lebih ni???

  5. Diamilikku said,

    December 21, 2009 at 7:56 am

    hahahahah…i like statement urat putus masa meneran nak bersalin…macam relevan ja kan….sebab mostly kita jadi pelupa teruk lepas bersalin..dulu takde le seteruk tu

  6. December 21, 2009 at 8:07 am

    ehehhe..samala ngan kite ni cat..byk benda lupesampai kdg2 before kuar umah nak g mana2..hubby siap pesan n kenen2 sambil sembang ngan rafiq…"rafiq..ibu tu nanti adela benda tertinggal/tercicir/terlupe tu"dusss dusss!!

  7. CatlinaFly said,

    December 21, 2009 at 8:10 am

    fiza: sy dah g baca..thanks eh..

  8. ashley said,

    December 21, 2009 at 8:11 am

    Salam cat, camner nih..Baru sorang tuh!!kut dua tiga nanti?…kut 9 macam akak?he he

  9. CatlinaFly said,

    December 21, 2009 at 8:11 am

    qis: ini bukan pelupa qis..ni rindu kat cik abg kat dubai ni yang berangan terlajak jalan hehehe

  10. CatlinaFly said,

    December 21, 2009 at 8:11 am

    suhana: hihihi sy serkap jarang je..

  11. CatlinaFly said,

    December 21, 2009 at 8:12 am

    rose: samela..selalu kena perli2 huhuhuhu KITA SERUPAA…(sila nyanyi cam Zainal Abidin Headwind)

  12. CatlinaFly said,

    December 21, 2009 at 8:12 am

    kak ashley: kih kih kih..tu la pasal…kena cari uabt nih..kang kalo anak bertambah, gi supermarket ade yg tertinggal kang hahaha

  13. MamaCira said,

    December 21, 2009 at 9:26 am

    cat.. jgn risau.. bukan ko jer lupa banyak benda.. aku jugak begitu.. Hehehe.. rasanya sebab meneran la kot banyak urat putus.. aku czer urat putus secara kemas.. Hahaha..

  14. iNa said,

    December 21, 2009 at 9:27 am

    sama la kitaaa…pelupa..huhu…

  15. ima-life said,

    December 21, 2009 at 10:49 am

    aku lagi dah 3 org anak..yg ke3 ni lagi pelupa..sampai interview ari tu lupa aper methodologi thesis master yg aku buat ..padahal baru jer graduate (masa tu berpantang) tapi atas nasihat akak aku yg keje farmasi suruh makan vitamin B complex and lobata…utk kuat kan ingatan…alhamdullilah mengajar tuisyan subjek SPM pun no hal…cubalah!!!

  16. Emy Omar said,

    December 21, 2009 at 4:01 pm

    He..he..kita pun lately ni dah jadi pelupa..me,maybe because of age kot..aii takutnya sok2 dah makin tua macam mana la gamaknya saya ni kan..takpe cat..jom kita makan kismis minda banyak2 supaya penyakit lupa akan terhakis

  17. karipapsayur said,

    December 22, 2009 at 3:12 am

    ini mesti makan 7 ekor semut setiap hari nih!

  18. miemiey said,

    December 22, 2009 at 11:43 am

    dah berjangkit dgn mama sarah ni..sama je situasinya…agaknya terlalu penat kot…

  19. CatlinaFly said,

    December 23, 2009 at 12:20 am

    mama cira: org kata bersalin anak perempuan, urat putus satu🙂 wallahualam..hope i will get better…

  20. CatlinaFly said,

    December 23, 2009 at 12:20 am

    iNa: heh ada geng rupenye…

  21. CatlinaFly said,

    December 23, 2009 at 12:21 am

    ima: aku baru je beli b-complex semalam hehehe..

  22. CatlinaFly said,

    December 23, 2009 at 12:21 am

    emy:🙂 ha ah kan..sebab umur meningkat kot..tapi raser cam mude lagi hiks…

  23. CatlinaFly said,

    December 23, 2009 at 12:22 am

    qas: heh..baik makan 7 pinggan nasik!🙂

  24. CatlinaFly said,

    December 23, 2009 at 12:22 am

    mimiey: penat?hmm..tido mlm2 nyenyak …e-ein bgn sekali je mlm2..so nak kata tak cukup tido mcm tak logik lak..wallahualam..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: