9 bulan…

Membaca amalan mulia

Sebenarnya, E-ein dah mencecah 9 bulan 18Mac lepas.Tapi baru ni nak buat entry hehe…pagi tadi dah gi checkup kat klinik dan E-ein dah seberat 7.4kg…

Sekarang dia dah pandai/makin mahir:

1.Merangkak
Ya rabbi ..laju giler…kalau kita leka kejap, sekejap je dia dah leh across ruang tamu…mujur antara ruang tamu dan dapur, ada pintu kat hallway tu, so, tak yah lah beli safety gate, just tutup pintu je …dan juga E-ein mcm tak berapa suka pakai walker, lagi suke merangkak.

2.Memanjat
Dah cukup tangkas!Bila dah berdiri, pakai sebelah tgn jek, sebelah lagi dia pegang mainan atau remote,atau hset mama and abah dia ,yg mana dia sempat capai!

3.Meniti
Yang ni, tgh belajar, dia masih tak kuat lagi…slow2 ye my Suyin..

4.Duduk
Dah boleh duduk tanpa menyandar/support…tapi belum pandai duduk dari posisi berdiri…

5.Memilih orang
Antara aku dgn Cg Fly, dia lagi suke Cg Fly dukung!nak tido pun dgn abah dia!kalau tak dapat, dia nanges!kalo kat umah pengasuh, dia lagi suke Ayah Rafi(suami babysitter) tu dari akak babysitter tu!(ish kecik2 dah nampak preference kat org lelaki…haiiii…E-ein2….

5.Pandai turunkan palang car seat sendiri

6.Tengah tido, kalo puting tercabut dari mulut dia, tgn dia gagau2 cari puting dan leh masukkan puting walaupoun mata pejam!Yang nih aku kagum!Tapi harap2 dlm umur 2 tahun, dah boleh berhentikan puting..

Playtime!

Another milestone achieved!Yeay!

21 Comments

  1. Ely Hasrul said,

    December 24, 2009 at 6:07 am

    hahahaha part carik daddy nk tido tu bagusssss… senang mak nye nk rehat hahahhaa.. part carik puting tu mmg kagummm hahahaha skill sentuhan tuh.. sami dulu xpandai duduk.. terus diri dan jalan. time memula belajar jalan baru la dia pandai duduk tanpa support.. eein kalu dh beso pipi kena menten tau! geram!

  2. December 24, 2009 at 6:34 am

    alahai….ank abah e ein ni…hehehe…ank dara msti la nk msuk dapor..ye x??same la e ein ngn darwsihes..tgh2 mlm main raba2 je cari puting dia sbb dia tau mane letak puting dia,..trus ngap..hahaha…mmg nk kena train supaya lupakan puting nnt ni..

  3. CikMin said,

    December 24, 2009 at 6:35 am

    cat…puting tu klu buleh tukar2 selalu..supaya e-ein tak addict dgn 1 puting jek…then klu buleh benti awal lagik bagus…nnt gigi depan belah atas tak cantik la cat…

  4. Diamilikku said,

    December 24, 2009 at 6:43 am

    sama mcm alesha..lagi suka cari papanya plus "abah – husband babysitter" dan owannya daripada umie, mama or maktok…memang sangat nampak masa umur eein nih la preferences dia to lelaki….dan sampai skrg terus kekal begitu…..

  5. mummy_ayu said,

    December 24, 2009 at 6:57 am

    ala..tomeinya e-ein..dah besar dah! kejab aje..nanti kejab aje dah satu tahun plak..

  6. iNa said,

    December 24, 2009 at 7:29 am

    alahai e-ein…tembam…nk gigit skit…cumil sgt..

  7. mummyseri said,

    December 24, 2009 at 7:50 am

    ye lahhh gerammm kat pp gebok gebok eein tu;)p/s..nnt kite email sbb skrg xde gambo best lagi..

  8. ~~@lyci@~~ said,

    December 24, 2009 at 8:55 am

    happy 9 months e-ein..senang je nak ingt besday e-ein sbb e-ein muda sebulan dr adam.. adam 18/2, e-ein 18/3..

  9. December 24, 2009 at 11:27 am

    tak tahan baca yg no 5 tu…hihiiiii….tp, anak pompuan memang camtu kot…lagi rapat ngan ayah…lagi2 anak sulung….:)

  10. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:26 pm

    ely: huhuhu bagus ke…bila kita penat je…bila nak manja2, jeles la jugak dia tak nak kat kite huhuhu

  11. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:26 pm

    qis: hehehe darwishes manje dgn mummy dia ye..

  12. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:27 pm

    cik min: noted!mmg dah tukar 4 kali masuk ni..biasanye bila beli, 2 in 1 sekaligus…beli cap avent๐Ÿ™‚

  13. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:28 pm

    suhana: jadi, mmg normal lah ek..huhuhu cian kat kite ek..

  14. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:28 pm

    mummy ayu: ha ah la..tak sabar nak perkenalkan dia dgn home food lak…

  15. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:28 pm

    ina:๐Ÿ™‚

  16. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:28 pm

    mummy seri: ok..๐Ÿ™‚

  17. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:29 pm

    @lyci@: ha ah la..tarikh same, bulan je lain kan?

  18. CatlinaFly said,

    December 24, 2009 at 11:29 pm

    kak nurul๐Ÿ™‚ hehehe…kena tggu dapat baby boy lah ye baru leh manje2 dgn maam dia ek huhuhu…

  19. ezan said,

    December 25, 2009 at 12:10 am

    happy 9 month old eein..geramnya tgk pipi eein tu.. macam sedap je.. gigit sket leh? hehehehe…

  20. gee ryder said,

    December 25, 2009 at 3:47 am

    alahai comelnye e-in…pipi smpai tekeluar dah haaa…geram je tgk hehe..btw, slm pekenalan ;)link link ok?

  21. MamaAlden said,

    December 25, 2009 at 10:12 pm

    huuhuu.. chubby ny ur suyin. :p kiut gitu.ler.. mmg normal tu catlina. tp nt dia makin membesar ank aku x jg.. dh besar2 ni… Alden suka je papa dia dr sy :p mungkin sb I tngh ngandung kot.. & u dah sesuai sangat tu carikan kawan utk ur suyinn chubby tu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: