Help!

Sape ade petua atau nak rekemen produk ( yang affordable and senang nak dapat lah ye? )nak ilangkan minyak kat muke weh?Sekarang ni my face so oily…rimas tul kalo kena berpanas2 , makin oily la muke..semalam ade rewang kat Felda Lok Heng kat rumah pakcik Cg Fly..aku menghitung saat nak balik rumah sebab rimas….pakai mekap mcm tak pakai je wowowowo…

Rindu masa preggie…masa preggie tak ler berminyak bagai muke nih!Tapi sebelum preggie pun tak lah teruk berminyak mcm sekarang!

Ape yang aku pakai sekarang:

Facial cleanser:

Neutrogena..dah lame pakai brand ni..dah 2 tahun kot..sebelum ni penah pakai ZA

Toner:
Kadang2

Kadang2

Toner ni dulu2 aku kejap pakai, kejap tak, (tak berdisiplin betul..hehe) tapi,muke ok jek!sekarang, makin pakai makin menjadik2 berminyak..kalo tak pakai pon same jek!

** tak update beberapa hari ni sebab penat + malas..tapi still spend time for blogwalking…

16 Comments

  1. January 11, 2010 at 8:44 am

    lahaisiannya catrimeh kan muka minyak2..huhukita tak tahu sgtla cat pasal produk utk muka berminyak. sori catfelda lock heng eh?hubby kita g sana melawat kawn baik dia ninggal last month..

  2. Miss Q said,

    January 11, 2010 at 8:55 am

    ubat dia senang saje. Mengandung lah lagi.. ngeh3

  3. kakchik said,

    January 11, 2010 at 9:39 am

    Huhu, maafkan kakchik takleh nak rekomen apa2 produk sebab kakchik memang tak pakai apa2 produk utk atasi masalah muka berminyak. Kakchik pakai sabun berubat HR Susu Kambing.

  4. Gieyana said,

    January 11, 2010 at 11:14 am

    kt Faceshop ader jual satu product yg bleh reduce oil..try tgk mn tau sesuai ngan Cat..

  5. aznitaz said,

    January 11, 2010 at 1:42 pm

    sy pon ada masalh sama..skang pakai body shop seaweed range. ok gak. lagi satu jgn pakai toner yg byk alcohol..mmg laa myk boleh ilang tp nnt kulit jd sgt kering..moisturiser pilih yg water base..jgn pakai cream base. wah..tetiba feeling2x beutician lak aku ni :p kdg2 mmg pening nak cari yg sesuai. hepi hunting.

  6. toughcookie said,

    January 11, 2010 at 4:27 pm

    dulu i had the same problem tapi lagi pakai product untuk oily skin, lagi berminyak muka. rupa2nya, i found out that kalau kita pakai produk yang kuat sangat, lagi muka kita akan produce more oil. therefore, petuanya (kalau nak try), i pakai cleanser untuk kulit berminyak, toner untuk kulit normal, pastu pakai serum untuk lembapkan kulit (serum selalunya takde minyak… contohnya, oil of olay regenerist serum) dan akhir sekali, letak moisturiser untuk kulit berminyak.

  7. CatlinaFly said,

    January 11, 2010 at 11:43 pm

    rose: ha ah felda lok heng barat…

  8. CatlinaFly said,

    January 11, 2010 at 11:44 pm

    qas: hehehe takkan nak mengandung sepanjang masa lak kih kih kih

  9. CatlinaFly said,

    January 11, 2010 at 11:44 pm

    kak chik: noted!tq..

  10. CatlinaFly said,

    January 11, 2010 at 11:45 pm

    gie: ok..nanti nak ajak cg fly g cari kedai bodyshop..huhuhu ade ke tak kat kluang ni ye..

  11. CatlinaFly said,

    January 11, 2010 at 11:45 pm

    aznitaz: tq bg tips tu🙂 wah..dua org rekemen bodyshop!harus kena cuba nih

  12. CatlinaFly said,

    January 11, 2010 at 11:46 pm

    tough cookie: noted..terima kasih!

  13. Ain said,

    January 12, 2010 at 1:54 am

    sorry cat, tak tahu nak suggest pape..ain pulak jenis kulit kering…

  14. January 12, 2010 at 2:10 am

    catlina: qis skrg dh xpki segala mak nenek krim n toner, moiturisider sume..qis pki eumora facial bar je…so far alhamdulillah..xde oily muka ni..bngun tdo pn slalu muka ni leh wat grg telor ..betapa byknye myk..skrg ni bngun pg best je..gosok2 muka pn rasa lembut je lg..xde oily pn…try la pki eumora…

  15. CatlinaFly said,

    January 14, 2010 at 5:14 pm

    ain: iye?sy pulak, kejap berminyak, dlm berminyak tu menggelupas gak huhu kombinasi kot

  16. CatlinaFly said,

    January 14, 2010 at 5:14 pm

    qis: beli katne sabun tu?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: