E-ein nak adik ke? hihihi..

Skil baru lagi…maklumlah dah nak masuk 10 bulan dah E-ein ni…18hb Jan ni birthdate E-ein ke 10 bulan.Selalu orang akan kata kalo baby gigit kaki, nak dapat adik. Dari mana datangnya mitos ni ye?Aku rasa satu Malaysia lah org akan ckp mcm tu….Kalo boleh, nak jarakkan sket, biar la E-ein puas bermanja.Dengar cerita dari kawan sekerja, anak sulung umur 2 tahun.Adiknye umur 1 tahun, kadang2 kesian bila si abang nak beriba dgn maknye, si adik nangis2 tak bagi….E-ein ni pun spesis kuat jeles jugak ni, dia cepuk2 kepala atau tolak2 Auntie Aza dia kalau Auntie Aza duduk atau menempek kat riba Tok Mak. Tapi ape2 hal, anak tu anugerah tuhan yang terindah!

9 Comments

  1. Fely said,

    January 14, 2010 at 3:18 pm

    Hiya!!Suka tengok e-ein gigit kaki cam ni. So cute. You know, my first one pun sama, when she was almost 10 months, dia gigit kaki cam ni. I ambik gambar, tunjuk kat my mum. Dia pun kata sama gak, that my daughter ni dah minta adik. And we're kadazan from sabah, so betul lah apa you kata tu, satu malaysia punya mitos. So I got pregnant almost immediately and when she was almost 19 months, I had my son. Memang lah bukan senang nak jaga dua anak kecik. But surprisingly, you will manage just fine. And now I am more than glad I had the second one quite quickly sebab they really love each other. Tidur sama-sama, main sama-sama and my first one was not old enough to realise she was an only child for a while. But everyone is different. You will know when you're ready and when you are, it will be really lovely all over again. Good luck!! XX

  2. dbalkis said,

    January 14, 2010 at 3:38 pm

    hi..tapi saya lain pulak..my bb star gigit jari kaki seawaln 6-7 bulan gitu..cuak gak kami..tapi lom dapat adik lg..dah setaun..now dh x gigit lg..:-)

  3. MeL said,

    January 14, 2010 at 9:35 pm

    alahai comelnya! kebetulan je kot. biasa old wives tales ni xsumenya betul. mika suka geget jari kaki ms dia 6bulan tp sampai skg ni xde tanda2 nk ada adik pun hihi..

  4. January 14, 2010 at 9:48 pm

    miya rajin buat gitu sejak dia 5bulan lg..til today masih ada habit guling2 nak suck on toes. so slalu la hubby melawak kata miya mintak adik.

  5. izan ishak said,

    January 14, 2010 at 11:47 pm

    xpe2…e-ein mesti suka kalau dpt adik lg…hehehe…izan pun agak cuak jgk bila twins sblm nih suka gigit kaki. seantero malaya ckp benda yg sama kn..**seb baik masih maintain. sbb twins gelarkan masing2 as 'ADIK'

  6. Miss Q said,

    January 15, 2010 at 12:54 am

    QZ pun main masuk kaki dalam mulot kadang2.. Haihh.. kena kawen segera nih. Nak kena bagi adik kat dia pulak! HahahahaSelamat 10 bulan E-ein!

  7. mummyseri said,

    January 15, 2010 at 2:33 am

    ye lah cat..my mom pon cakap benda yg sama ..hehe masa alyssa baru 6 bulan dulu dia suke gigit kaki..selalula..kasitau kat mak, n mak ckp jgn bagilah dia main kaki dia tu..kecik lagi nnt kalo dapat adik..tapi x jugek..yg sbnrnya kite rasa dorang ni teruja baru tau agaknya yg dorang ni dah ada kaki..agaknyer lahhh..skrg turn hannah plak dok geget jari jari kaki..alah eein saje je tu exercise kaki😉

  8. January 16, 2010 at 2:15 am

    Alahai comelnyer!!!samalah ngan mak lily…cakap cam tu gak…Qis dulu pon suka geget jari kaki dia sampai basah dek air liur..hikhik🙂

  9. January 17, 2010 at 4:33 am

    hehehe…e ein nk adik ke???tul tu..mnje kn la dlu e ein tu…kang kesian lak kurg kasih syg…qis target 2011 kot baru preggy lg..tu pn ujung thn…same2 preggy nk time tu??mokekeke


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: