Dah 10 bulan dah!

Sedar tak sedar, E-ein dah 10 bulan dah hari ni..lagi 2 bulan, umur setahun pulak..perkembangan terbaru:

1.dah boleh sebut

i.abaahhhh…(Cg Fly perasan e-ein dah tau sebut abah ceh..)tapi kadang2 jadi awahh..atau abuah..Himawari adik Sinchan ckp ta.ta.ta.. tu rekaan jek, rupenye mmg betul ada!) dan ba..ba..ba..Ma..ma..ma..ade jugak tapi jarang!

2.tersangatlah gembeng nye 2-3 hari lately ni!jadi terlebih manja, mudah nangis, nak berdukung /berpeluk aje dan tersentuh hati (aku tinggi kan suara sikit, dia melalak mcm sakit jek!dah tau erti kena marah agaknye : kes nak pakaikan diapers tapi dia terguling2 ke sana sini)

3.last timbang masa 8 bulan, berat dia 7.4kg, tak sabar nak timbang berat terbaru!next month baru checkup!

4.berdiri dgn sendiri tapi 1-2 saat je.kekadang tgh meniti, suke betul lepas dua2 tangan!

5.kalau ade bantal kat tepi sofa, dia dah boleh panjat sofa tu!atau guna badan mama dan abah dia sebagai tangga pun jadik!naik walker pun dah panjat2!haish!bahaya betul!

Tak sabar nak tunggu E-ein jalan, E-ein bercakap..E-ein tumbuh gigi!2 months more to reach 1 year old status!yeay!

30 Comments

  1. January 18, 2010 at 2:11 am

    wow.dah 10 bulan arr…cian dia. takpe, nnti dia panggil mama lak..:-)hepi 10 months old e-ein

  2. January 18, 2010 at 2:15 am

    Epi 10 Months…Moga E-ein membesar dgn sihat…Muahhh3x..

  3. mummy_ayu said,

    January 18, 2010 at 2:21 am

    10 bulan dah?kejab aje masa berlalu..macam baru je baca pasal cat pregnant ..he he he…!

  4. azzamoro said,

    January 18, 2010 at 2:26 am

    nanti dia dah start jalan laju, penatla u nak kejar.. hehe..enjoy the moment now first..keke

  5. ezan said,

    January 18, 2010 at 2:29 am

    happy 10 month old eein cayang….

  6. mamaaerish : said,

    January 18, 2010 at 3:31 am

    bsrdh kan… :)… x sbr nk tgk e-ein tiup lilin… 2 bln tuh kjp jer….🙂

  7. January 18, 2010 at 3:39 am

    10 bulan…ada 2 bulan lg nak prepare utk biggest celebration tu..cepat2…alhamdulillah dgn progress anak kan?

  8. MamaCira said,

    January 18, 2010 at 3:41 am

    selamat ulang bulan ke 10 e-ein!!!xpe lambat tumbuh gigixla cepat rosak kan??cira pun lom tumbuh gigi!bukan setakat x tumbuh gigi lgmeniarap pun blom..ahaksss…cat, tempeklah gambo e-ein 10 bulan!ps/ eh, aku nak lah photobook tu!berapa keping gambar?InsyaAllah dalam this week aku confirmkan!

  9. Uda said,

    January 18, 2010 at 4:03 am

    moga e-ein membesar dgn sihat

  10. nurulayuni said,

    January 18, 2010 at 4:08 am

    salam kenal juga..baby dh 10 months eksonok kn mlyan karenah bb..

  11. mummyseri said,

    January 18, 2010 at 4:16 am

    kejap je kan pejam celik x lama lagi eein da nak setahun..smoga ceria ,kuat dan sihat slalu..mama pon hepi je..

  12. Ain said,

    January 18, 2010 at 4:52 am

    sarah lagi dua bulan masuk dua tahun…tak sedar betapa cepat masa berlalu kan…moga e-ein membesar dengan sihat dan ceria…

  13. Ely Hasrul said,

    January 18, 2010 at 6:04 am

    cptnye e-ein besar… huwaaa sedihhh.. emo emo.. sori auntie emo xtentu hala.. hahahah bila baby tetiba dh beso cam xsangka aje kan.. hepi 10mths e-ein kiss kiss

  14. January 18, 2010 at 8:17 am

    happy 10 bulan sekejap jek kan masa berlalu=D

  15. paij188 said,

    January 19, 2010 at 11:56 am

    Salam sis,Baby kite sebaya la.. 1 day different je.

  16. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 1:48 pm

    rose: huhu tu lah, tapi dah ok sket lah..nak dgn mama dia dah, dulu geng dgn abah je🙂 agaknye skrg dpt spend masa lebih dgn dia..tak gi kursus memane..

  17. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 1:57 pm

    liLy: terima kasih lily😉

  18. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 1:57 pm

    mummy ayu: ha ah..cepat je masa berlalu kan?

  19. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 1:58 pm

    azzamoro: hehehe kena fully prepared ni..

  20. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 1:58 pm

    ezan: macih..

  21. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 1:58 pm

    eb @ mama aerish:🙂 hehehe…takut dimakannye lak lilin kek nanti🙂

  22. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 1:59 pm

    mama miya:hehehe..insya allah..

  23. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:00 pm

    fareeni: ok..nanti confirmkan by email k..kena cepat sementara tgh promo nih

  24. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:00 pm

    uda: amin!terima kasih!

  25. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:00 pm

    nurul ayuni: penat tapi berbaloi2!

  26. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:01 pm

    seri: betul betul betul..;)

  27. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:01 pm

    ain: aminnnn!

  28. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:01 pm

    elly; kiss kiss to sammy!

  29. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:02 pm

    maria: yup! rasa mcm semalam baru e-ein pop-out dari peyut!

  30. CatlinaFly said,

    January 19, 2010 at 2:02 pm

    paijj: salam kenal!sy dah link k..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: