Labor of love by Anne Geddes

Sumber:Andrew McMeel

Mungkin korang pernah tgk gambar ni kat internet dan pernah download sekali.Korang terpikir tak macamane gambar ni diambil?Mungkin ramai yang kata, teknik superimpose atau edit pakai photoshop.Sebenarnye tak.Memang baby ni kecik sebab lahir pada 28 minggu kehamilan ibunya. Anne Geddes ialah photographernye.Beliau mmg tgh wat projek tentang gmbr baby yang kecik2 ni , sampai dia request kat NICU hospital2 utk dapatkan calon2 bagi model baby ni.Dan akhirnya beliau jumpe dgn keluarga baby ni, yang mana gambar ni diambil sejurus sebelum baby ni diizinkan pulang ke rumah setelah berat badan mencecah 1 kg. Tangan yang memegang pulak, milik seorang anggota bomba yang mana direquest oleh Anne sendiri di balai2 bomba.Yang kelakarnye, isteri anggota bomba ni yang beria2 bwk suami dia gi screening, sedangkan pemilik tangan ni sendiri malu nak pegi sendiri.Dan studionye dibuat di hospital itu sendiri, di dalam bilik yang kecil dan hangat supaya baby tu tak kesejukan.

Yang ni pulak gambar baby ni bila berumur 12 tahun, namanye Maneesha.

Kagum giler aku! Best kan bila dah pro..ni pulak antara hasil2 kerja Anne.Beliau mmg suka buat tema ala2 fairies, bunga2, bunny dan lain2 yag comel2.Anne menggambarkan dirinya sebagai baby freak!Oh ye, Anne Geddes juga merupakan baby clothes designer!Sangat2 multitalented!

Celine Dion tu!

Source: Anne Geddes.com

Cerita penuh, baca kat sini.

7 Comments

  1. mzira said,

    January 22, 2010 at 10:29 am

    Hye cat. .ira pnh gak tgk gmbr bby tuh.ingatkn just graphic je rupanye betul2.skrg dh besar bby tuh ye dh ank dara pun.ehe

  2. h4ni3 said,

    January 22, 2010 at 12:17 pm

    huhuhh.. kagum betul!memang artistik la!

  3. CatlinaFly said,

    January 22, 2010 at 12:42 pm

    mzira: haah, yg buat sy lagi kagum, anne geddes ni tak pernah belajar photography secara formal atau ikut kursus!

  4. CatlinaFly said,

    January 22, 2010 at 12:43 pm

    dr hanie: ye, sbb tu sy suke sgt, selama ni pun ingat graphic 100%🙂

  5. January 22, 2010 at 12:52 pm

    pernah tgk kat oprah sesi foto celine dion ngan baby baby kecik tu… mmg sangat kagum…

  6. iNa said,

    January 22, 2010 at 1:13 pm

    kagum kan..kecik je…now dh besa dh baby tu…

  7. January 22, 2010 at 2:42 pm

    dh beso dh baby tue..mmg mengagum semua gambr2 nih!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: