Nak menipu pun biarlah bertempat…

Aku terima emel ni semalam…

Hahaha…aku nak gelak..mmg pernah terima emel-emel scam sebelum ni tapi dari Maybank Tipu…ni dari CIMB Tipu pulak…yang tak tahannye..aku takde akaun CIMB jek!nampak sangatlah diorg ni main serkap jarang and harap kita tertipu…untuk info ye kawan2, pihak bank biasanye akan hantar surat kalau ade ape2 notice, bukan dgn emel….

Emel mcm ni biasanye akan mintak kita punya username, password dan no TAC sekali…jahat sungguh la…semoga kawan2 semua sentiasa berhati2…

27 Comments

  1. January 23, 2010 at 11:59 pm

    wah…bahayanye…thx akak….huu

  2. Gieyana said,

    January 24, 2010 at 1:42 am

    betui tue..mmg bahaya kan!

  3. kakchik said,

    January 24, 2010 at 3:39 am

    salam hujung minggu catlina.walaupun dan banyak berita pasal ni kat akhbar dan ramai juga yang tulis kat blog, masih juga ada yang tertipu.scam macam ni akan berjaya bila penerima tidak berhati-hati membaca dan memerhati dr mana surat rasmi ni datang.pandai IT pun ada yang tertipu.

  4. Ain said,

    January 24, 2010 at 3:52 am

    belum pernah dpt email camni…thanks sharing…

  5. paij188 said,

    January 24, 2010 at 5:18 am

    Hmm.. selau dapat emel camtu. Betul gak tu, kot ye nak menipu pun agak2 la kan?

  6. January 24, 2010 at 7:07 am

    hehenak tipu orgtapi tak profesionalmeh belajar ngan den duluwekekkeke

  7. Emy Omar said,

    January 24, 2010 at 7:26 am

    akak selalu dapat yang maybank..tu la kalau orang tak tahu main serah je no account & hp number sedap la penyangak cyber tu kan

  8. DrSam said,

    January 24, 2010 at 3:41 pm

    saya pun dapat juga. cuma kelakar kalau email yang menyamar Maybank tu tertulis May Bank…lagi kantoi!

  9. mamaaerish : said,

    January 25, 2010 at 12:14 am

    menakutkan…. hmmm… mcm2 la skarang nih…😦

  10. L@n@ said,

    January 25, 2010 at 3:12 am

    mcm2 boleh jadi sekarang nih .. must becareful..tag tulisan tangan kidal aku

  11. chugie said,

    January 25, 2010 at 6:09 am

    dorang ni dah tak de keje kot kan? so far sy x penah lg terima CIMB tipu ni, yg pernah pun dr Maybank tipu je😀

  12. Sitisifir10 said,

    January 25, 2010 at 6:12 am

    saya tiap kali dapat yg maybank…akan terus hantar email ke maybank dan so far, maybank buat tindakan terus sbb lepas je belajar buat report aritu, mmg takde dapat dah email penipu ini…CIMB saya tak cuba lagi sbb saya pun takde CIMB

  13. Nurul said,

    January 25, 2010 at 1:07 pm

    ye setuju…setiap kali dpt email mcm ni ..rasa geram +marah….walaupun diri sendiri sentiasa beringat,tp kesian kat nasib org lain yg kena tipu…..selalu dpt dr maybank…

  14. Nurul said,

    January 25, 2010 at 1:07 pm

    ye setuju…setiap kali dpt email mcm ni ..rasa geram +marah….walaupun diri sendiri sentiasa beringat,tp kesian kat nasib org lain yg kena tipu…..selalu dpt dr maybank…

  15. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 1:24 pm

    eD: ha ah eD , penipu akan cuba mcm2 cara nak curi duit kita…kena hati2 tau dgn emel mcm ni..

  16. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 1:24 pm

    gie; betul2!take care n hati2 k..

  17. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 1:26 pm

    Kak Chik: ye kak chik, sy setuju.lebih2 lagi cara diorg tu, ayat rasmi lagi tu..manenye org tak tertipu, ape2 pny dulu betul un, kita call maybank tke tak..

  18. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 1:26 pm

    ain: welcome, pasni hati2 tau!

  19. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 1:26 pm

    paijj: yg penting kita kena berwaspada selalu..

  20. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:02 pm

    rose: dlm tak pro tu ade jugak kawan2 yang tertipu tau..kesian sgt…mmg takde rezeki..

  21. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:03 pm

    emy:tu la pasal kak, nanti sedar2 akaun dah tinggal kosong di withdraw atau transfer dek penyangak tu

  22. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:32 pm

    dr sam: kalau diperhatikan betul2..alamat email tu MAINTANANCE bukan maintenance.hihi.salah eja lagik tu..

  23. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:33 pm

    mamaaerish: tu la eb..kena hati2 selalu skrg..

  24. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:33 pm

    L@n@: yup betul tu🙂

  25. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:34 pm

    chugie: so far sy dah terima dari cimb dan publicbank selain dari maybank tipu ni…take care n be careful tau!

  26. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:34 pm

    sitisifir10: good action!noted!

  27. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:35 pm

    nurul: ye mmg kite rasa nak merah mengenangkan dah berapa ramai jadi mangsa scam ni..nurul, sy tak dpt bukak blog nurul..nti tinggal add kat chatbox ye?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: