Setia menanti..

Sekarang aku tgh tggu pengasuh balik dari bandar.Kul 5 tadi akak tu call, jgn dtg ambik dulu, dia belum balik…ni dah kali ketiga akak pengasuh bwk E-ein keluar tanpa bgtau aku.Aku mula2 tak kisah sgt, tapi Cg Fly kata, sepatutnye bgtaulah kita kalau nak keluar….korang rasa camne? Patut ke tak patut aku fussy pasal ni?

Gambar selingan:
Kenduri kat Lok Heng Timur lak hari Sabtu dan Ahad !Cian E-ein, kami tido kat sana(umah sedara Cg Fly), skrg ni E-ein selsema sikit dek sebab tak cukup tido(tak nyenyak sbb budak2 bising2 main game tgh2 malam)!Oh ya, semua org geram dgn pipi E-ein!

Malam berinai..

E-ein dengan tok mak..
Tok mak tolong ade auntie ni cuit2 pipi E-ein!!!!
Dengan Tok bah dan acik Apis dari Sabah

25 Comments

  1. @e_da said,

    January 25, 2010 at 10:34 am

    mmm pendapat saya.. mmg sepatutnya pengasuh bgtau nak bawa eein sebab takutla apa2 kan kita tau kemana dia bawa.. catlina.. kalau boleh pesan sket kat pengasuh jgn bawa keluar sgt eein keluar.. yerla risau keselamatan di luar kan…

  2. sue said,

    January 25, 2010 at 11:36 am

    ari tu cam nak pengsan jek bler pengasuh gitau anak dia bawa ilham naik motor jln2 pusing taman perumahan tu. padahal masa tu ilham baru 7 bln kalo tak silap. adesss… kesimpulannya pape hal pon gitau ar dlu. macam tak de tepon!

  3. h4ni3 said,

    January 25, 2010 at 12:06 pm

    babysitter kitorg pun camtu.. selalunya bila dah balik baru dia bagitau bawak budak2 ni ke sana ke situ. bukan ape, buatnye masa dia bawak budak2 tu keluar, nasib tak baik jadi pape pulak, kan kita jugak yg susah. kita ni beriya la ingat budak2 tu ada kat rumah dia. lagi satu, terasa pulak mcm anak2 kita ni membataskan pergerakan diorg. betul ckp sue, at least tepon la bgtau, sms ke kan.. hmm.. macam2..

  4. dilaOHdila said,

    January 25, 2010 at 12:31 pm

    salam doc…eein dah tembam erk:-)mana lama menghilang. Cikgu fly pun tak nampak. buzzy ngan kedai ke doc cat:-)

  5. Baby Lyana said,

    January 25, 2010 at 12:38 pm

    hmm..patutnya babysitter bgtau mana dia nak pegi! takde la kita tercarik2 kat sekira2nya terjadi apa2…. lagipun, tu anak kita..kita dah amanahkan dia menjaga anak kita..dia kena la ade rasa tanggungjawab..kalau anak dia, terpulang la nak bawak ke mana pun kan?

  6. ezan said,

    January 25, 2010 at 2:06 pm

    ezan pun rasa bs e-ein kena la bgtau kalo nak bwk e-ein keluar.. xleh la nk buat suka suki je kan.. kalo budak2 sekolah pun cikgu nk bwk keluar kena surat kebenaran… ni apatah lagi kalo baby kan… mana la tau kalo ada apa2 terjadi kan susah…

  7. Gieyana said,

    January 25, 2010 at 2:10 pm

    Sepatutnya bb sitter tue kena bgtau ar nk kemana..takut something happened kan..huhu..Cat bgtau ler bb sitter tue secara aik…

  8. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:37 pm

    @e-da: tulah..tgklah nanti sy bg hint2 kat akak ni..sy serba salah sebenarnye, takut dia ingat kite ni cerewet..huhuhu

  9. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:38 pm

    sue: oh, ntah2 hubby baby sitter sy pun buat benda yang sama🙂 sbb my e-ein sgt attached dgn "ayah" dia!(babysitter="mak")

  10. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:38 pm

    drhanie: betul tu kak…padahal leh sgt tepon ke sms ke bgtau nak kuar..at least kita tahulah anak kita kat mane kan?

  11. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:39 pm

    dila: hehehe bz dila..penat tu…sekolah sekarang smpi kul 5baru balik ada meeting la ,koko la..etc..

  12. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:40 pm

    babylyana: noted n agreed…tp sy dalam dilema gak ni nak bgtau akak tu…

  13. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:40 pm

    ezan: betul tu…setuju sgt2!

  14. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 2:41 pm

    gieyana: noted!insya allah…

  15. zh-ena said,

    January 25, 2010 at 2:49 pm

    ena punya pendapat..penjaga mmg kena cakap pd kita bila nak bwk anak kita pergi maner2 walaupun dh rapat sgt dgn penjagabenda nie mmg kita kena ambil berat skit

  16. CatlinaFly said,

    January 25, 2010 at 3:55 pm

    ena: tq..noted too!mmg lah kita mesti risau kot jadi ape2 karang..huhuhu

  17. DrSam said,

    January 25, 2010 at 11:04 pm

    memandangkan Ein tu tembam sangat, afdalnyalah dia begitu digerami oleh ramai orang. Sayugia pengasuh pun saya rasa teramatlah sayang dengan Ein dan sanggup angkut dia kehulu-kehilir. Saya cadangkan beritahu pengasuh dengan diplomatik kerungsingan (concern) doc dan cgFly tentang perkara tersebut. Mungkin ada hikmahnya. Mungkin jika ditinggalkan Ein yang tembam itu, lagi tiada sesiapa yang boleh menjaganya dengan baik.

  18. Fiza Nordin said,

    January 26, 2010 at 12:49 am

    heheheee mmg sgt tembun pipi dak e-ein tu…akak tgk gambo pun geram…selamabk gitu…sgt cumey!

  19. ~~@lyci@~~ said,

    January 26, 2010 at 1:58 am

    alycia pun kalau boleh xnak bg pengasuh bawak anak kita keluar.. risau keselamatan kat luar tu..amboi, e-ein makin tembam bam bam…

  20. CatlinaFly said,

    January 26, 2010 at 3:45 am

    dr sam: sebenarnye,sy tak kisah my baby sitter nak bwk e-ein keluar..cuma nak dia inform sy je..selalunye, bila dah balik baru dia bgtahu…kita risau kot2 jadi ape2 masa keluar tu….itu je, concern seorang ibu…

  21. CatlinaFly said,

    January 26, 2010 at 3:46 am

    kak fiza: kak fiza kata tembun, ade org kata tembam, sedara mara kata..pipi sentul hihihihi

  22. CatlinaFly said,

    January 26, 2010 at 3:47 am

    @lyci@: as long as dia selamat,it's ok rasenye..:) bila nak jumpekan adam dgn e-ein neh!

  23. January 26, 2010 at 8:05 am

    patut u inform pengasuh e-ein..bahaya tau..kita bawak kuar tak sama dgn org

  24. CatlinaFly said,

    January 27, 2010 at 3:42 am

    siti: noted! Thanks ya!

  25. January 29, 2010 at 2:25 pm

    mmg kepantangan qis la klu ada org cubit pp darwishes..klu ada je cmtu..qis akan alihkan posisi darwishes spya dorg xleh capai..kiranye tuguran secara halus la..kang klu sound tepek kang ada yg tarik muka 14…nyampah tul..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: