Happy Cloth Diapering Give Away

Sticky!Sticky!

Jom join giveaway by Miss Nuzula ni!

Objektif
giveaway ini adalah utk mengajak ibu-ibu semua menggunakan cloth diapers utk baby/ anak2 kita, kira mcm kempen CD la ni (kempen kecil-kecilan dari saya sbg satu usaha utk menghijaukan bumi)…

Syarat2 penyertaan: 1. Terbuka kepada semua mommy bloggers (mereka yg ada blog) dan berminat dgn cloth diapers. 2. Terbahagi kepada 2 kategori, iaitu;

Kategori A: utk mereka yg belum atau baru aje berjinak-jinak dgn cloth diapers

Kategori B: sudah menggunakan cloth diapers (mmg dah berCD la katakan) Cara-caranya… Jadi FOLLOWER di blog ini (dgn segala hormatnya)… dan ADD blog ini dlm bloglist anda.

– Buat satu entry tentang giveaway ini, dengan tajuk entry Happy cloth diapering giveaway. Jadikan sticky mode sehingga 31 Januari 2010.

– Copy banner di atas dan letak dlm entry dan di sidebar blog anda (serta link-kan ke entry ini).

Utk kategori A:

Ceritakan secara ringkas kenapa anda berminat dgn cloth diaper (sbb comel ke, sbb jimat ke… atau sebab apa-apalah). Kalau nak letak gambar baby pun boleh jugak (nyatakan nama n umur baby).

Utk kategori B:

Ceritakan pengalaman anda berCD (secara ringkas je) dan kenapa anda memilih utk menggunakan cloth diaper, serta uploadkan sekeping gambar anak anda memakai cloth diaper. Jgn lupa nyatakan nama n umur baby. Gambar anak anda itu nanti mungkin akan jadi model CD di blog ini…

Akhir sekali, tinggalkan komen (link anda) dlm entri ini supaya saya dapat menjejaki blog anda. Pemenang akan dipilih secara rawak (serawak2nya dan sejujur2nya)…. mungkin akan gunakan random.org (tgk la nanti)…

Tarikh tutup: 31 Jan 2010

Rasanye ku tergolong dalam kategori A..

Dalam koleksi baru ade 2 CD dan 4 insert.Satu ialah Babyland snap button pink beli dari Stylobubble dan satu lagi Coolababy Velcro red dari Miss Nuzula.

Saya mula berminat nak guna CD kerana my baby E-ein selalu kena nappy rash. Dan CD pula mmg diperbuat dari kain khas dan insert dari microfiber yang bebas bahan kimia dan irritant. Memang sesuai sangat la bagi E-ein. Selain itu CD -CD ni tersangatlah comel, nampak cool and suka vibrant colour dia!

Sy pernah berputus asa nak guna CD ni sebenarnye….kerap bocor kat tepi..setelah dapat penerangan dari Miss Nuzula, baru lah tau bahawa CD ni kena ketatkan kat area peha baby.Thanks ye Miss Nuzula!Dan sekarang dah kembali bersemangat berkobar-kobar nak extend penggunaan CD ni ke 24 hours!…Sekarang ni sy cuma pakaikan pada waktu malam je…siang masih pakai dispo diapers…Mula – mula try pakai yang velcro yang terbaru ni, memang tak bocor!Dan sy aplikasikan pada Babyland snap button tu malam tadi!Wah berjaya lagik! Tak bocor langsung!Mungkin bagi mereka yang dah biasa pakaikan CD utk anak2 rasa masalah sy ni remeh…tapi sy rasa ini adalah permulaan kepada sesuatu yang lebih baik iaitu ke arah natural parenting dan environment friendly! Yeay (clap!clap!clap!)

Justeru,sy bercadang nak tambah stok lagi , maybe beli 1 atau 2 CD ke setiap bulan, nanti dapatlah kumpul koleksi CD!Kalau dapat hadiah dari contest ni, lagi lah sy bersemangat!Yeay!

snap button– cutie pie cute!
AIO..easy ,convenient and vavavoom! Velcrocool!

Printed..comey!

Hadiahnya:

Satu CD bagi setiap pemenang kategori tersebut.
Boleh pilih mana satu di atas yang berkenan! Wow!

(miss nuzula , nak bagi dua CD pon takper tau!hihihi…) dan sy juga cadangkan agar pihak penganjur memilih 2 atau 3 pemenang bagi setiap kategori hehehehehe. Harap2 cdgn ni diterima !Jom join sekarang, cuma tinggal 2 hari je lagi sebelum dateline!

5 Comments

  1. January 29, 2010 at 2:48 am

    rose: cat..saya setuju cadangan itunuzula: cadangan diterima..erkkk….wakakakka

  2. CatlinaFly said,

    January 29, 2010 at 2:51 am

    rose: hahaha..betul2 nak promote pakai CD kena lah byk sket hadiah…nuzula: (lariiiiiii!)

  3. chugie said,

    January 29, 2010 at 8:32 am

    cat, wish u good luck.. sy dh x larat nk join contes.. heheh:D

  4. January 29, 2010 at 2:27 pm

    good luck e ein..smoga berjaya ye..kebizian melanda aunty qis..so xsmpt nk update blog..apetah lg nk msuk contest…

  5. January 30, 2010 at 6:22 am

    Salam catlina.. Thanx sbb join😀 Satu permulaan yg bagus… n teruskan.. hihi… Ok, penyertaan diterima n good luck. Mana tahu rezeki e-ein…p/s: huhu… nak bagi byk2 kena kaya dulu la…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: