Gigit kang…

Adoi..susah betul nak amik gmbr gigi dak kecik ni..mcm nak berperang!Mujurnya, last2 dapat gak gmbr yang dihajati hehe ..

Tengok, dia katup mulut daa..Taktik tak nak bagi mama amik gmbr dia..Mama terpaksa jadi badut supaya dak ni ketawa besar2an
Tadaa…(gmbr over contrast nak differentiate gigi punye pasal..)

Petang tadi, ni dessert E-ein, dadih soya perisa mangga. Ternampak masa shopping kat Giant, cepat je aku capai masuk troli hehe..Dadih segera ni..bancuh dlm air mendidih tuang dlm acuan kecik2 dan sejukkan.Mulanya nak beli perisa jagung tapi tercapai mangga lak..since E-ein tgh teething, dia suke dapat kunyah2 dadih ni sejuk2..tapi aku tak bg banyak, sikit je dlm 2-3 sudu, takut sakit perut pulak since ini first time dia mkn dadih..yang belen dia, mama dia yang ngap!

Oh ya..esok E-ein dah 11 bulan!Yeay!

Waiting eagerly..for my next steps!

26 Comments

  1. mzira said,

    February 17, 2010 at 2:04 pm

    Ololo. .comelnye e-ein. . Dh nmpak gg comel.ehe . .

  2. Norry said,

    February 17, 2010 at 3:46 pm

    Jap lagi lagi susah tuh, lasak hehehh

  3. Ain said,

    February 18, 2010 at 12:26 am

    siap la nanti e-ein geget mama dia… hehehe..

  4. MamaCira said,

    February 18, 2010 at 12:46 am

    tahniah e-ein dah ada gigi!!yeye.. lepas ni boleh geget mama..hahaha…best jugak dessert tu..nak try buatkan cira pulaks..*cat, org² tua kate x baik makan bekas anak, nanti anak x dgr kate.. kalau nak makanan anak, siap² bagi 2.. ekekeke..

  5. mummyseri said,

    February 18, 2010 at 1:38 am

    hehehehe kiut aje gigi eein tu..bilelah si hannah nk tumbph ni😉

  6. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 2:22 am

    mzira: tulah tak sabar tguu tumbuh lagi batang2 gigi seterusnye🙂

  7. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 2:23 am

    norry: sekarang pun dah lasak ya ampun! hihi berani lak tu, kita tutup lampu dia leh merayap lagi tau..sebab namanye membawa maksud berani kot hehe (Nur Dayana Insyirah- cahaya keberanian dan melapangkan hati/dada)

  8. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 2:23 am

    kak ain: sekarang pon dah geget kak

  9. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 2:24 am

    fareeni: oh, tak2, mama dia yang rasmikan dulu, kira makan bersama2 lah ni🙂

  10. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 2:24 am

    seri: insyaallah tak lama lagi hannah menyusul..jenuh gak tunggu e-ein tumbuh gigi nih hehe

  11. February 18, 2010 at 2:35 am

    yeyeyey…dah ade gigi..leh gigigigigt mama ye e-einbesnye desert dia..masam tak? if masam rafiq tamola..huhu

  12. kakchik said,

    February 18, 2010 at 2:39 am

    Salam catlina.Berbaloi juga tu berperang sakan dgn e-ein akhirnya dapat ambik gambar yg nampak gigi hehe.

  13. February 18, 2010 at 3:47 am

    ala…comelnya gigi dia..dia tak cranky ker awak?peluk cium frm auntie yer

  14. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 4:59 am

    rose: tak masam🙂 lagipun sy dah lebihkan air dia…lagi satu, why don't rose cuba yang rasa manis sket cam jagung or stroberi?

  15. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 4:59 am

    kak chik: ha ah puas hati hehehe berbaloi2

  16. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 5:00 am

    maria: ada gak masa2 dia ngamuk dan nangis tanpa sebab, maybe masa tu gusi rasa sakit kot

  17. chugie said,

    February 18, 2010 at 6:44 am

    e-ein pun nk tumbuh gigi ye.. fatin dah 4 btg dah.. cpt2 tumbuh tau, nnti g giget mama..

  18. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 7:00 am

    chugie: dah leh join kelab sama ngan fatin lah ye , dah ade gigi🙂

  19. mommyYen said,

    February 18, 2010 at 7:09 am

    sgt comel lah bby e-ein ni.dah tmbuh gg ya,pas ni dia mesti suka gigit..hihi

  20. ez said,

    February 18, 2010 at 7:13 am

    eppy belated besday eein..tahniah eein..da tumbuh gigi..ehheh

  21. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 7:58 am

    yen: hehhehe tq :)ez: belum belated lagi , today lah hari nye🙂 macih ye?

  22. zh-ena said,

    February 18, 2010 at 8:22 am

    dah nampak gg la..comel sgt bile senyum

  23. CatlinaFly said,

    February 18, 2010 at 8:29 am

    ena;🙂 …tulah sy excited ni hehe

  24. Miss Q said,

    February 20, 2010 at 8:42 am

    oeh macam sedap! kena beli jugak lah untuk QZ nnt!

  25. CatlinaFly said,

    February 21, 2010 at 8:59 am

    qas: trylah🙂, mmg ralit dia mkn, sejuk2 nak2 tgh gatal gusi ni..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: